Pentru televiziuni Bârladul nu există

By | 28 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Îmi amintesc când, anul trecut, de câte ori se adunau câteva sute de oameni în Piaţa Universităţii din Bucureşti ca să protesteze, televiziunile se adunau imediat grămadă întrecându-se, care mai de care, să relateze în direct ce se întâmpla acolo.

Ieri la Bârlad, au ieşit în stradă peste 8000 de oameni pentru a protesta împotriva intenţiei Guvernului de a permite companiei Chevron să efectueze în zonă explorări în căutarea gazelor de şist. Erau oameni simpli care îşi apărau dreptul la sănătate, la viaţă şi protejarea mediului în care trăiesc şi care le aparţine.

De data asta televiziunile şi celelalte instituţii de presă s-au făcut că nu văd şi nu aud. Toată ziua am fost intoxicaţi cu mutarea leilor şi urşilor lui Nuţu Cămătaru şi cu schimonoselile lui Băsescu, care anunţa că Dumnezeu îl iubeşte şi că intenţionează să rămână sau să reintre în politică.

Am găsit o singură ştire neutră despre protestul de la Bârlad pe „Gândul”, restul fiind propagandă pe site-uri băsiste care susţineau că manifestaţiile bârlădenilor ar fi de fapt operaţiuni ale Rusiei, prin agenţi KGB, care nu vor să lase România să-şi câştige „independenţa energetică”.

După cum se poate observa cu tristeţe, pentru presa din ţara noastră şi pentru politicienii de toate culorile, interesul unor firme petroliere americane este mai important decât cel al naţiunii din care teoretic fac şi ei parte. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge