Turcia şi-a plătit datoria la FMI, deci să înceapă protestele!

By | 2 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Turcia şi-a încheiat recent plata datoriilor la FMI, este o ţară cu o economie destul de puternică şi spre deosebire de noi, nu face parte din UE sau din vreo altă federaţie de state.

Având şansa să devină o ţară cu adevărat independentă, acest lucru se pare că nu este tocmai pe placul Elitei Globale, aşa că, deja au început protestele şi luptele de stradă cu poliţiştii!

Mii de protestatari au ocupat Piaţa Taksim din centrul oraşului Istanbul, iar forţele de ordine s-au retras, relatează ziarul turc Hurriyet, în ediţia online.

Conform celui mai recent bilanţ, zeci de persoane au fost rănite în confruntările dintre protestatari şi forţele de ordine. Printre persoanele rănite se numără şi un parlamentar, Sirri Süreyya Önder, atins în umăr de un proiectil cu gaze lacrimogene tras de poliţie.

Potrivit surselor citate de Hurriyet, protestatarii au primit permisiunea să reintre în Parcul Taksim Gezi după ce preşedintele Abdullah Gul l-a sunat pe premierul Recep Tayyip Erdogan şi pe ministrul de Interne, Muammer Güler, pentru a le cere să ordone retragerea forţelor de ordine în scopul diminuării tensiunilor. În acelaşi timp, preşedintele ţării a îndemnat protestatarii să dea dovadă de „bun-simţ” şi „calm”, avertizând că demonstraţiile au atins un nivel „îngrijorător”.

Sursa: Mediafax

Scandalul a început vineri dimineaţă, din cauza unui parc, pe locul căruia autorităţile intenţionează să construiască un mall, dar se pare că, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, protestele paşnice au degenerat şi au căpătat un caracter politic şi islamist, semn că băieţii cu ochi albaştri de peste mări şi ţări au fost la datorie.

Presimt că deja în Turcia se vor semnala „grave derapaje în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept”. Dar ce zic eu, uite că „Marele Licurici”deja s-a sesizat!

Jen Psaki, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, a declarat că Washingtonul este preocupat de acţiunile brutale ale poliţiei turce. „Credem că stabilitatea pe termen lung a Turciei, siguranţa şi prosperitatea pot fi garantate doar prin respectarea drepturilor fundamentale. Dreptul la manifestaţii este unul dintre acestea. Aceste drepturi sunt foarte importante într-o democraţie sănătoasă”, a spus Psaski.

Sursa: Gândul

Mai greu o să fie pentru americani cu rachetele şi bombele, pentru că Turcia, după cum ştiţi, este membră NATO cu drepturi depline.

2 păreri la “Turcia şi-a plătit datoria la FMI, deci să înceapă protestele!

  1. ChavaLito^

    pe langa ca e membru NATO premierul turc e destul de solid si destept,eu cred ca din nou e CIA si Mossad aici,ca initiatori la miscarea asta

  2. ChavaLito^

    e si mai interesant reactia rapida a americanilor,deja au venit cu recomandari „Dreptul la manifestaţii este unul dintre acestea. Aceste drepturi sunt foarte importante într-o democraţie sănătoasă” ei nici macar nu fac diferenta intre proteste si revolte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge