Criză acută de apă în oraşul american Toledo

By | 5 august, 2014
Distribuie prietenilor!

Oraşul american Toledo, din statul Ohio a fost lovit de o criză severă a apei potabile. Autorităţile sfătuiesc localnicii să nu folosească apa de la robinet şi să nu încerce să o fiarbă, deoarece acest lucru nu face să dispară toxinele din ea, ba dimpotrivă agravează situaţia.

Conform informaţiilor oficiale, cauza toxicităţii apei ar fi înmulţirea algelor şi microorganismelor din lacul Erie, sursa de apă potabilă a zonei, fapt ce a pus în alertă şi alte oraşe din proximitate în legătură cu interzicerea consumului de apă de la robinet.

Lipsa apei a dus la crearea de cozi uriaşe la supermarketuri, unde oamenii se bulucesc pentru a cumpăra apă îmbuteliată, iar poliţia îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu lase sticle de apă la vedere în automobile, deoarece există riscul de a fi furate. Pe lângă apa îmbuteliată se mai distribuie şi apă direct din cisterne, adusă din centrul statului Ohio.

Să aibă oare toate acestea vreo legătură (conspiraţionistă) cu exploatarea gazelor de şist, cu seceta prelungită din vestul Statelor Unite şi cu intenţia unor mari corporaţii de a privatiza apa potabilă, transformând-o într-o marfă aducătoate de imense profituri?!

O părere la “Criză acută de apă în oraşul american Toledo

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge