Clanul Rothschild va prelua controlul energiei în România

By | 25 august, 2014
Distribuie prietenilor!

Departamentul pentru Energie anunţă că o va susţine pentru poziţia de membru independent în viitorul Consiliu de Administraţie al Electrica pe baroneasa Arielle Malard de Rothschild, în prezent managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie. De asemenea, Departamentul pentru Energie îi va propune şi susţine pentru noul CA al Electrica pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi pe Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

Într-un comunicat remis duminică, Departamentul pentru Energie informează că statul român va înainta către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Electrica două propuneri de candidatură pentru Consiliul de Administraţie (CA), alţi doi candidaţi urmând a fi aleşi pe baza propunerilor făcute de acţionarii minoritari. Potrivit sursei citate, al cincilea membru al CA va fi ales dintr-o listă de propuneri prezentată de un consultant independent specializat în recrutare, angajat de Electrica S.A.

Departamentul pentru Energie precizează că procedura descrisă mai sus respectă Acordul de guvernanţă corporativă încheiat de societatea Electrica S.A. cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi care a fost prezentat investitorilor în perioada listării.

Astfel, pentru poziţia de membru independent al CA, mandatul dat de ministrul delegat pentru Energie către reprezentanţii statului în AGA va viza acordarea voturilor de susţinere pentru baroneasa Arielle Malard de Rothschild, actualmente managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie, anunţă Departamentul pentru Energie.

Sursa: HotNews

Că procesul de înrobire şi vânzare a României, mai exact ce a mai rămas din ea, cu complicitatea dragilor noştri conaţionali continuă, asta e clar! Dar îmi explică şi mie cineva ce naiba înseamnă „acord de guvernanţă corporativă”?!

O părere la “Clanul Rothschild va prelua controlul energiei în România

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge