Aţi vrut UE, acum poftiţi la taxe!

By | 29 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Înainte să aderăm la coana UE, am tot fost tromboniţi că vom trăi mai bine, că vom avea salarii ca în Vest, că va fi dezvoltare, că va curge peste tot lapte şi miere, adică exact aşa cum sunt aburiţi acum şi fraţii din Republica Moldova.

Dar iată că au trecut aproape 8 ani de când suntem membri UE şi nu s-a întâmplat nimic din cele promise. Ba mai mult, am aflat pe parcurs, că trebuie să ne vindem economia la fier vechi, că trebuie să liberalizăm toate preţurile, am aflat pe urmă că statul social nu este posibil în România, pentru că bogaţii nu vor să împartă nimic cu săracii, mai nou am aflat că trebuie să aducem forţat preţurile la gaze şi energie electrică la nivelul celor din UE şi acum, trombonistul-şef de la BNR, domnul Valentin Lazea. ne anunţă că vom avea şi taxe mai mari, nu pentru că aşa cere „economia de piaţă”, ci pentru că facem parte din UE.

„În contextul în care ne ducem spre Europa, fiscalitatea nu va putea decât să crească. Eu nu am spus că trebuie, dar acolo se duce. Obişnuiţi-vă cu ideea”, avertizează Valentin Lazea, analist şi economist-şef al BNR, citat de TVR.

Printre argumentele aduse se numără faptul că impozitul pe profit este de doar 16%, iar impozitarea pe proprietăţi este „simbolică”.

Sursa: Ziare.com

Totuşi, eu încă mai aştept contextul ăla în care ne ducem spre Europa şi cu salariile, adică măcar cu un sfert din salariul mediu UE, nu ca acum, când este de 8 – 10 ori mai mic!

Apropo de impozitele pe proprietăţi, care sunt „simbolice”! Am auzit că, pentru a nu mai fi chiar aşa de simbolice, de la anul statul le majorează cu 56%.

2 păreri la “Aţi vrut UE, acum poftiţi la taxe!

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Aţi vrut UE, acum poftiţi la taxe : | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge