„Facebook-ul rusesc” blochează paginile ateiştilor

By | 15 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

O pagină de Internet care promovează ateismul a fost blocată luni pe cea mai populară reţea de socializare din Rusia, Justiţia considerînd că „insultă sentimentele credincioşilor ortodocşi”, transmite luni AFP.

Pagina grupului „Nu există Dumnezeu”, care numără 26.000 de abonaţi, a fost blocată pe Vkontakte, „Facebook-ul rus”, ca urmare a deciziei din mai a unui tribunal din Cecenia, republică rusă din Caucaz cu majoritate musulmană.

„Grupul a fost blocat din cauza unor posibile încălcări ale regulilor site-ului”, se arată în mesajul administratorilor paginii. Conform deciziei difuzate de presa rusă, pagina grupului avea un conţinut „care insulta sentimentele creştinilor ortodocşi”. Într-una dintre imagini apare, de exemplu, o caricatură a lui Isus care îi spune unui chirurg în timpul operaţiei: „Eu am creat cancerul, cum îndrăzneşti să îl operezi?”, iar chirurgul răspunde: „Tacă-ţi gura, Isus!”. Din 2012, insulta la adresa sentimentelor religioase ale credincioşilor constituie delict în Rusia, fiind pasibilă de o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare, aminteşte AFP, citat de Agerpres.

Sursa: Tricolorul

O părere la “„Facebook-ul rusesc” blochează paginile ateiştilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge