Atacurile împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse, similare cu cele dinaintea Revoluţiei Bolşevice din 1917

By | 5 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Într-un discurs adresat unui grup de comandanţi cazaci, capul Bisericii Ortodoxe Ruse a avertizat că recentul şir de atacuri asupra bisericii este similar cu ceea ce s-a întâmplat înainte de Revoluţia Bolşevică din 1917.

„La fel ca şi acum, atunci au practicat o recunoaştere prin angajament – pentru a vedea care va fi reacţia creştinilor ortodocşi”. Ei au recurs la acte de blasfemie, umilinţă şi provocare”, a spus Patriarhul Kiril şefilor gazdelor cazace din Rusia Ucraina şi Belarus.

Patriarhul a remarcat că metodele „duşmanilor Bisericii” (pe care din nou, nu i-a nominalizat) au fost prea uniforme pentru gustul lui. „Este totul la fel, aceste acuzaţii – la începutul secolului XX, după revoluţie şi acum”. Cu toate acestea, el a exprimat speranţa că oamenii din Rusia vor înţelege pericolele care vin odată cu încercările de a reînvia spectrele trecutului.

„Încălcările drepturilor religioase sunt comise sub pretextul unei scuze inventate a libertăţii de exprimare. Ştim cu toţii foarte bine că nu poate exista libertate de exprimare în cazul în care se încalcă drepturile grupurilor etnice, dar este cumva posibilă, prin libertatea de exprimare în mod greşit înţeleasă, insultarea credincioşilor, distrugerea lumii lor interioare şi umilirea demnităţii lor”, a adăugat înaltul cleric.

Patriarhul a mulţumit pentru vigilenţă cazacilor pentru prevenirea multelor acte de blasfemie şi a solicitat acestora să îşi continue activitatea pentru a apăra biserica.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge