Rusia vrea suveranitate pentru segmentul rusesc de Internet

By | 19 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Preşedintele Vladimir Putin va prezida luni şedinţa Consiliul Securității Rusiei pentru a discuta activitatea reţelei naţionale de Internet în situații de urgență. În urma discuţiilor urmează să fie adoptate câteva decizii destinate consolidării suveranității segmentului rus de Internet, printre care și o procedură specială de management al Internetului care prevede posibilitatea deconectării Rusiei de la rețeaua globală.

„Nu este vorba de o dezactivare permanentă de la rețeaua internațională de internet”, subliniază reprezentanții unui operator de telecomunicații important de pe piața rusă și o organizație neguvernamentală. Dar operatorii ruși de Internet vor trebui să-și configureze echipamentele în asemenea mod, încât în cazul apariției unor situații de urgență Internetul rus să poată fi deconectat de la rețeaua globală.

Potrivit unei surse Vedomosti, citată de Interfax, situații de urgență pot fi considerate acțiuni de război, proteste de anvergură în țară etc.

În plus, guvernul rus discută posibilitatea transferului către stat a funcțiilor administratorilor domeniilor de Internet.

Sursa: Agerpres

Aceste măsuri sunt destinate să protejeze Rusia în eventualitatea că Statele Unite ar proceda la o deconectare a segmentului rus de Internet de la reţeaua globală. Prin trecerea alocărilor adreselor IP – care în prezent se fac prin intermediul organizației ICANN, controlată de guvernul Statelor Unite – în sarcina unei autorităţi locale de reglementare, s-ar putea obţine o aşa-numită suveranitate a segmentului rusesc de Internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge