În această noapte vom avea „Lună albastră”

By | 31 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Un fenomen astronomic inedit, denumit „Lună albastră”, se va produce vineri, pe 31 iulie, informează site-ul cnn.com.

Fiecare lună calendaristică include o noapte cu Lună plină, dar, întrucât ciclul lunar şi anul calendaristic nu sunt chiar perfect sincronizate, la aproximativ fiecare trei ani, o lună calendaristică include două nopţi cu Lună plină. Satelitul natural al Terrei nu va avea o nuanţă albastră pe 31 iulie, denumirea fenomenului având legătură doar cu apariţia a două Luni pline în decurs de 31 de zile.

Totuşi, Luna apare uneori învăluită într-un halou albastru, însă acest fenomen se produce doar atunci când în atmosfera terestră există cantităţi mari de fum şi de particule, precum cele care provin din erupţii vulcanice uriaşe.

Sursa: Gândul

6 păreri la “În această noapte vom avea „Lună albastră”

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Luna Plină se formează atunci când Luna este în opoziţie cu Soarele, adică la 180 de grade pe circumferinţa boltei cereşti. Acest lucru se întâmplă o dată la 28 de zile, cât ţine un ciclu lunar complet. Dar pentru că o lună calendaristică poate avea şi 30 sau 31 de zile, uneori se întâmplă să existe de două ori Lună plină într-o lună calendaristică. Nu e nimic suspect aici. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge