Ești un sclav plătitor de TVA

By | 10 decembrie, 2019
Distribuie prietenilor!

Te-ai gândit vreodată de ce unei firme aka societăți comerciale i se returnează TVA-ul și ție ca simplu cetățean consumator, nu?

Dacă tu, ca simplu cetățean vrei să îți cumperi ceva de mâncat sau de băut, plătind TVA, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei să îți cumperi medicamente, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei să îți cumperi îmbrăcăminte, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei să vorbești la telefon, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei energie electrică în locuință, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei gaze și căldură, Statul îți percepe o taxă. Dacă vrei Internet, Statul îți percepe o taxă. Pentru orice obiect de uz caznic cumpărat, pentru nevoile tale de cultură, divertisment, relaxare, Statul îți percepe o taxă.

În schimb o societate comercială, dacă achiziționează o marfă sau un serviciu, pentru a face PROFIT PRIVAT, Statul îi returnează TVA-ul! Iar tu ești taxat pentru tot ce îți este necesar ca să SUPRAVIEȚUIEȘTI sau să duci o viață decentă. Plus de asta, dacă deții o casă, un teren sau o mașină, Statul îți percepe o taxă. Iar pentru a asigura salariaților o pensie la bătrânețe, Statul îi taxează tot pe salariați, în niciun caz companiile care fac profit!

Acum, gândește-te la sclavii din antichitate! Aceștia nu numai că nu plăteau niciun fel de taxe pentru hrană, îmbrăcăminte și adăpost, dar toate acesteau le erau asigurate de către stăpânul lor. În vreme ce tu, cetățean modren, trebuie mai întâi să îți găsești un stăpân, de care să te rogi pentru a te primi să muncești pentru el ca sclav salariat, ca să primești o sumă de mizerie din care Statul îți ia impozit pe venit, apoi, din ce rămâne plătești TVA, impozit pe proprietate sau chirie, contribuții sociale și multe alte taxe inventate pe parcurs. Și dacă nu reușești să găsești un stăpân pentru care să muncești ca sclav salariat, nu ai priceperea și mijloacele pentru a începe o afacere și vrei să rămâi un om cinstit, practic nu poți supraviețui!

Și tu numești toate astea LIBERTATE și DEMOCRAȚIE! Băi, ești nebun???!!!

PS: Acum să nu veniți cu tot felul de detalii tehnice, cum că firmelor li s-ar rambursa doar sumele negative rezultate din diferența dintre TVA achitat și TVA colectat, pentru că acest articol nu este o lecție de economie și contabilitate. Ideea este că această taxă numită TVA este suportată de consumatorul final, adică de cetățean, iar firmele, chiar dacă plătesc din greșeală TVA, Statul li-l restituie imediat.

2 păreri la “Ești un sclav plătitor de TVA

  1. Pingback: Ești un sclav plătitor de TVA | Dan Lee

  2. Xaeus

    Firmele, adica proprietarii de sclavi, primesc si alte beneficii: terenuri gratis, utilitati gratis si multe altele in functie de situatie, inclusiv resursele tarii….tot gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge