De ce nu cred că Iohannis a fost votat de popor

By | 10 decembrie, 2019
Distribuie prietenilor!

Nu sunt sociolog de profesie, dar din câte am citit popularitatea unui politician sau a unui partid ori grupare politică se erodează în timp. De exemplu, dacă Obama, la prima candidatură, era lider în sondaje, la al doilea mandat nu a mai fost atât de popular, câștigând alegerile la un scor mult mai strâns. La fel a fost și în cazul lui Bush jr. despre care se spune chiar că ar fi fraudat alegerile pentru a mai câștiga un mandat.

În cazul lui Iohannis, acesta nu numai că nu a câștigat la un scor mai strâns, dar, după toate aparențele a fost votat de un număr semnificativ mai mare ca acum 5 ani, la alegerile pentru primul mandat, ceea ce contravine logicii și bunului simț. Și mai ridicol este faptul că Iohannis nici măcar nu a avut o prestație deosebită ca președinte în acest prim mandat. Nu a făcut nimic bun pentru România, a stat mai mult prin vacanțe și vizite private în diferite țări pe banii Statului, între două ieșiri publice pentru a înjura PSD sau două contre date Guvernului prin respingeri de acte normative și sesizări la CCR. Plus de asta campania electorală dinainte de ultimele alegeri a fost atât de slabă și prestația lui Iohannis atât de penibilă (refuzând dezbaterea cu Dăncilă), încât acesta nu avea cum să fie atât de popular, în ciuda uriașei propagande de imagine și susținerea din afara țării de care a beneficiat.

Prin urmare toată această propagandă extrem de lăbărțată și grețoasă de după alegeri, care a încercat să inducă opiniei publice ideea unei mari victorii a lui Iohannis și a pseudo-liberalilor săi, nu m-a convins deloc, ea părând mai degrabă un mod de a acoperi și justifica falsificarea alegerilor cu cifre scoase din burtă.

Cine ar putea crede că, după ce a stat 5 ani degeaba la Cotroceni și nu a făcut altceva decât să se plimbe și să lucreze împotriva intereselor țării, va veni acum cu o schimbare, că va face o Românie nor-ma-lă, adică exact ce n-a făcut în ultimii 5 ani de letargie prezidențială?

3 păreri la “De ce nu cred că Iohannis a fost votat de popor

  1. Pingback: De ce nu cred că Iohannis a fost votat de popor | Dan Lee

  2. Ion C.

    Cu multi care am stat de vorbă, colegi, prieteni, cunostinte…, care au fost la vot au spus ca nu au votat cu johanis si totusi a iesi aici cu 60%, este posibil???, Da, per ansamblul intregii tari s-a investit miliardul de euro de la bnr si sub supervizarea atenta a sri-ului, care stim bine se bucura de sume astronomice de la buget, clone de epubeta fara mama, tata sau tara… .

  3. Xaeus

    La noi 4 milioane de voturi se baga automat pentru cine trebuie. Deci votul e fix zero.
    E necesara doar prezenta oilor acolo, ceea ce se intampla suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge