TVA s-a majorat la 24%

By | 26 iunie, 2010
Distribuie prietenilor!

Guvernul a decis azi, într-o şedinţă extraordinară, majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%. Măsura urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie. Cota unică rămâne neschimbată.

După şedinţa Executivului care a avut loc, astăzi, la Palatul Victoria premierul Emil Boc a precizat că mărirea TVA-ului este cea mai bună soluţie.

Păi cum să nu fie bună dacă aşa îşi dorea şi Traian Băsescu în 2009?!

Până la urmă, printr-o serie de manipulări, guvernarea PD-L-istă a obţinut tot ce a vrut: scăderea salariilor, închiderea de firme, disponibilizări şi majorarea de taxe.

7 păreri la “TVA s-a majorat la 24%

  1. Dragos FRD

    @ Dan, guvernarea actuala nu are de acoperit numai propriile prostii, ci si tâmpeniile care au fost bagate sub pres timp de 20 de ani. Pâna acum 2-3 ani mai mergea, mai faceam un imprumut pe sestache, ii mai prosteam pe pensionari cu cresteri simbolice de pensii, mai cedam la presiunile agaricilor de la metrou…Acum s-a spart buboiul, ca nu e criza numai la noi. Mai tii minte când a basculat puterea in 2008? Atunci a iesit Boc cu o declaratie, dupa câteva zile de guvernare, ca intr-o singura zi a facut economie de un miliard de euro, si a dovedit si cum: astupând gaurile lasate de liberali in buget, pe unde curgeau euroii suvoi si se transformau din bani publici in bani privati. Si l-a aplaudat toata lumea, inclusiv tovarasii de guvernare din pesede.

    In general, in vreme de criza n-ar trebui majorate taxele, dar noi mereu suntem un caz special. Daca e sa creasca taxele, atunci cel mai nimerit e sa creasca cele indirecte.

    Dar nu-ti fa griji, poate trece urmatoarea motiune si vin la guvernare liberalii si pesedistii. Si n-o sa mai fie taxe deloc, TVA zero si impozit zero. Sa vezi atunci competenta la cote inalte!

  2. Dan Lee Post author

    Am auzit de atâtea ori placa asta cu „greaua moştenire de la guveranarea anterioară”, încât mi-e greu să mai mă las păcălit. De 6 ani Băsescu nu face decât să dea vina pe alţii. E ca şi cum eu aş spune că, dacă tata nu mi-a dat bani, voi fi toată viaţa un amărât.

  3. Dragos FRD

    Stai linistit, Basescu n-a dat niciodata vina pe cineva, el personal, are oameni de serviciu pentru asta. Iar in legatura cu „greaua mostenire”….pai asta e, istoria nu se poate opri atunci când are loc o schimbare de guvernare si sa se ia totul de la capat incepând cu zero barat. Exemplu graitor e ce s-a intâmplat in perioada 1994-1998. Guvernul Vacaroiu s-a imprumutat la FMI si, pe baza imprumutului, a mituit pensionarii si muncitorii exact in prag de alegeri. Nu i-a iesit, dar imprumutul a trebuit platit de Conventia Democrata in 1998….ce a inteles poporul din asta? Ca Vacaroiu e supercompetent (se vede dupa mutra), pe vremea lui cresteau pensiile si salariile!, iar astia de la Conventie sunt niste natafleti ca uite cum scade leul si explodeaza preturile in guvernarea lor….
    .-= Dragos FRD´s last blog ..The Song of Vuvuzela =-.

  4. Dan Lee Post author

    Hai să fim serioşi! În 2008, când Tăriceanu avertiza că statul nu-şi poate permite să mărească salariile profesorilor cu 50%, cine făcea scandal că este încălcat statul de drept? Nu Băsescu?! Şi cine flutura Constituţia în faţa camerelor de filmat? Nu Emil Boc?! Nu era şi atunci campanie electorală?! Şi cine era preşedinte? Cine era la putere? UIte aici, poate ai uitat!
    http://dantanasescu.ro/2010/05/04/minciuni-marca-basescu-si-boc.html

  5. Dragos FRD

    @ Dan, ai uitat un minor „amanunt”, ca inclusiv liberalii au participat, initial, la gugumania cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Iar Ecaterina Andronescu, de la pesede, a plâns cu lacrimi de crocodil in plen (daca nu ma insel, a fost atunci UNANIMITATE de voturi – si, daca n-a fost asa, te rog sa-mi spui cine s-a opus). C-asa stiu toti sa faca legile, ca d-aia se ingrasa pe banii nostri, sa faca legi tâmpite pe care dupa aia sa le anuleze! Si nu doar PDL, dupa cum bine cunosti. Si, daca tot ai pomenit de Basescu, este cazul sa mai adaugi ceva: pâna una-alta, este primul presedinte de dupa al doilea razboi mondial care a avut un guvern ostil. Si be), de ce ar trebui sa ignoram spusele Prostanacului? Adica de ce trebuie sa-l contrazicem doar pe Base??? De ce sa ignoram faptul ca Geoana si toti pitigoii lui sunt la fel de „inteligenti”? Sunt curios.
    .-= Dragos FRD´s last blog ..The Song of Vuvuzela =-.

  6. Dan Lee Post author

    Pentru că Geoană nu a ieşit preşedinte şi oricum este terminat politic.

  7. eugen

    În orice manual de economie de liceu scrie că pe timp de criză nu mărești taxele. Keynes, apoi Samuelson au gândit și au spus exact ce se face în caz de recesiune. E de abecedar. În unele țări s-au aplicat cu succes ideile celor doi. De asemenea, mulți economiști cu renume din zilele noastre au propus soluții, au făcut recomandări. Dar, inexplicabil, ăștia care cică ne guvernează, nu au nici măcar noțiunile elementare în domeniu. Cu toate astea, încă mai auzi: „Și ce? Dacă ieșea Geoană era mai bine?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge