Instituțiile și companiile încep achiziția de termoscanere

By | 6 mai, 2020
Distribuie prietenilor!

Toate statele au luat măsuri pentru a limita răspândirea virusului însă până la găsirea unui tratament eficient și a unui vaccin se pare că va mai dura puțin timp, spun specialiștii.

În acest context, Spy Shop România, unul din cele mai mari magazine online specializate în comercializarea echipamentelor de securitate și supraveghere, a semnalat un flux mare de comenzi și cereri de instalare a camerelor care detectează temperatura umană (termoscannere).

Câteva țări au început deja să relaxeze măsurile de protecție, iar în curând și în România se vor ridica treptat, pentru a relansa economia și viața socială.

Ca urmare acestui lucru, tot mai multe instituții, lanțuri mari de magazine, companiile și multinaționalele se pregătesc să-și protejeze angajații și clienții prin instalatea unor camere de supraveghere cu termoviziune (termoscannere) care detectează temperatura corpului uman, cu o acuratețe foarte bună, de până la 0,1 grade și pot avertiza sonor atunci când este depășită o anumită valoare.

Aceste echipamente s-au dezvoltat pentru a contribui la planul de siguranță pe care guvernele l-au impus pentru protejarea populației.

În această direcție au fost create mai multe tipuri de termoscannere: fixe sau portabile, în funcție de spațiul în care vor fi instalate și modul în care vor fi manevrate.

Spre exemplu, kit-ul cu termoviziune care măsoară temperatura umană cu o acuratete de până la 0,1 grade, este o soluție utilă în locații aglomerate, gen aeroporturi, gări, instituții publice unde vin mulți oameni, chiar și în școli sau mall-uri. O astfel de cameră termală va scana fiecare persoană în parte, iar în momentul detectării unei creșteri de temperatură va emite o alarmă automată sonoră. În China, această soluție a fost adoptată și pusă la încercare în diferite locații cu succes, precum metroul Hangzhou și gara din Shanghai.

Totodată se pot folosi și termoscannere portabile pentru a scana persoanele atunci când intră în locație, acolo unde permite fluxul. Acestea pot fi folosite în clinici medicale, secți de spitale, supermarketuri, companii etc.

Distanța pe care aceste echipamente termice pot funcționa în condiții optime este de până la 7 metri, astfel că pot cuprinde un areal destul de vast.

E o măsură de siguranță în plus, pe lânga purtatea măștilor sau distanțarea socială, aceste camere termale de detectare a febrei se recomandă mai ales în domeniul medical (spitale, clinci private, cabinete medicale – unde e nevoie stringentă de triere), în instituțiile publice (atât pentru angajați cât și pentru public), dar și în companiile multinaționale cu sute sau mii de angajați, în supermarketuri și în instituțiile de învățământ (grădinițe, școli, universități).

Printre locurile reprezentative din Romania, unde au fost montate astfel de termoscannere pentru detectarea febrei, se numără Aeroportul Otopeni, Spitalul Matei Balș din București și Sediul Televiziunii Romane TVR 1.

Sursa

3 păreri la “Instituțiile și companiile încep achiziția de termoscanere

  1. Xaeus

    Mare prostie…

    In primul rand, un termo-scanner iti va citi temperatura de suprafata, nu cea radianta.
    Cand pui termometrul clasic trebuie sa il tii un pic pentru a inregistra temperatura radianta nu aia de suprafata.
    Intre cele doua exista cam 1.5-2 grade C diferenta.
    Automat, doar asta invalideaza precizia pe intervalul 36-38.
    Apoi, la citirea unei temperaturi mai ai si alte probleme: temperatura de afara, din mediu (sa vedeti eroare cand or fi afara 35+ grade), abatearea datorita schimbarii bruste de mediu (mediul prin care treci, adica daca treci brusc de la frig la cald sau invers).
    La astea mai adaugam toleranta aparatului.
    Obtii in total o variabilitate asa de mare incat ajungi de fapt sa nu determini nimic.

    Au pus si la mine la firma…si bineinteles ca dimineata arata unele temperaturi, in amiaza cand e cald arata altele…si de fapt totul e o mare coiala sa le regleze dupa oameni de cate 3 ori pe zi.
    Dar nah, vine control…firma are termoscannere.

    Aveam eu o vorba pe vremuri: daca ai masurat-o si are 1m iar eu am masurat-o tot p-aia si are 1.01m inseamna ca centimetrul meu e un pic mai mare ca al tau.
    Xaeus´s last blog post ..How Emperor Palpatine actually won at the end of Star Wars Episode 9

  2. ioanca

    Dacă vă închipuiţi că „luarea temperaturii” cu aceste „termoscanere” au ca principalul obiectiv luarea temperaturii corpului uman, este absolut fals, pentru început, prin iradiere vor ucide glanda pineală,(dacă aceasta mai există funcţională), conexiunea noastră cu Creaţia, apoi va începe marcarea cripto-monedelor umane, fiţi siguri că în zona unde vi se va lua „temperatura”, va fi şi o cameră de înaltă rezoluţie ce va culege datele biometrice, apoi la casă, plătind cu cardul, veţi deveni o noua cripto-monedă cu o anumită valoare…

  3. Iulian

    @xaeus: foarta corecta observatia si analiza aferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge