Povestea nickname-ului Dan Lee

By | 14 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Deci, de unde şi până unde Dan Lee? Acest pseudonim sub care sunt prezent în blogosferă cam de un an şi jumătate are mai puţin legătură cu faptul că am practicat arte marţiale sau că mă preocupă acest domeniu.

Totul a început în urmă cu vreo 5-6 ani când eram la nişte prieteni. Unul dintre ei tocmai îşi cumpărase un telefon Nokia, şmecher la vremea aceea, cu cameră foto. Şi mi-a făcut o fotografie ca să-mi arate ce poate telefonul lui. Când s-a uitat la rezultat a exclamat: „Băi, ce semeni cu Bruce Lee!” Cam semănam pentru că purtam o cămaşă neagră şi aveam părul ceva mai mare, lucru care îmi dădea un aer retro, gen anii ’70.

După vreo 3 ani de la această întâmplare, am primit pe messenger, în timp ce eram la serviciu, fotografia de care chiar uitasem total. Întâmplarea a făcut că tocmai făcusem rost de un film mai vechi cu Jet Li, „The Tai chi Master”. Cum stăteam şi mă uitam la fotografie, mi-a venit ideea s-o prelucrez puţin. Am introdus-o în Photoshop şi am făcut-o să pară veche, i-am dat o tentă de sepia şi am transformat-o într-un poster pe care scria „Dan Li, The Tai Chi Master”. Apoi am printat rezultatul şi am lipit posterul pe perete în dreptul locului unde lucram.

La acea vreme eram la Senso TV, înainte să se desfiinţeze şi să treacă exclusiv pe online. Pe la mine treceau cam toate materialele filmate, brute sau finite din această televiziune. Aşa că zilnic veneau la mine într-un dute-vino continuu o grămadă de lume: de la cea mai gingaşă şi debutantă reporteriţă, până la producători, directori şi manager general. Posterul meu a avut un mare succes, aşa că în câteva zile toată lumea mă striga cu numele de Dan Li sau variantele sale, Brusli, Jet Li, Vandam etc.

Când mi-am făcut al doilea blog, acum un an şi jumătate, aveam nevoie de un ID şi pentru că Dan Li avusese succes şi nu îmi venea altceva în minte, am optat pentru această variantă. Dar pentru că Dan Li era deja folosit, am schimbat puţin modul de scriere în Dan Lee, aşa ca la Bruce Lee. Şi aşa a rămas.

2 păreri la “Povestea nickname-ului Dan Lee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge