Eva Uhlin alergică la paracetamol – Pro TV manipulează din nou

By | 15 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Citesc pe site-ul stirileprotv.ro o ştire despre o adolescentă de 19 ani din Suedia care a fost desfigurată după ce a luat paracetamol ca să-şi trateze răceala.

Titlul articolului este „Monstru după ce a luat paracetamol!” şi în continuare putem citi următoarele:

Eva Uhlin, o suedeză de 19 ani, a văzut moartea cu ochii după ce a înghiţit paracetamol ca să-şi trateze răceala. A făcut o reacţie alergică puternică care a desfigurat-o.

Aceasta este fotografia postată în articol

eva uhlin

Iar la final putem citi următoarele:

Acum, la mai bine de patru ani de la momentul în care paracetamolul a fost cât pe ce s-o ucidă, Eva Uhlin şi-a făcut apariţia în public. Arată de nerecunoscut.

Deci ce concluzie rapidă poate trage de aici cititorul? Cu imaginea fetei desfigurată în prim-plan şi cu ultima propoziţie în care ni se spune că suedeza arată „de nerecunoscut”, am fi tentaţi să credem că aşa arată ea după 4 ani de la incident, nu? Deoarece nu ni se explică ce înseamnă acest „de nerecunoscut”: este desfigurată sau arată exact ca înainte?

În ediţia online a ziarului britanic Daily Mail aceeaşi ştire are un titlu care prezintă lucrurile în cu totul altă lumină: „Miraculous recovery of teenager who grew back her face after suffering ‘one-in-a-million’ allergic reaction to paracetamol„, care într-o traducere aproximativă ar însemna, „Recuperare miraculoasă a unei adolescente căreia i s-a regenerat faţa după ce a suferit o reacţie alergică de unu-la un milion faţă de paracetamol”. Deci ni se spune de la bun început că fata s-a refăcut complet.

Imaginea din articol este aceasta.

eva uhlin daily mail

Deci este foarte clar că Eva Uhlin arată acum normal şi acum 4 ani arăta aşa cum a prezentat-o Pro TV.

Într-un alt articol de aici ni se spune că adolescenta suedeză ar fi luat de fapt Tylenol, care este din punct de vedere comercial un medicament diferit, ca prezentare, de popularul paracetamol românesc. Deşi substanţa activă este tot paracetamolul, în cazul Tylenol-ului pot fi folosiţi alţi excipienţi care ar putea cauza alergii.

Care ar putea fi scopul acestei manipulări, mai precis care este mesajul pe care Pro TV doreşte să-l transmită? Păi ar putea fi următorul:

Paracetamolul este periculos, vă desfigurează, dacă aveţi gripă, mai bine VACCINAŢI-VĂ!

Asta în contextul în care Pro TV a desfăşurat cea mai agresivă campanie de isterizare a populaţiei în legătură cu gripa porcină şi virusul AH1N1.

În interesul cui desfăşoară această propagandă, numai ei ne pot spune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge