Grecia îşi cedează suveranitatea FMI-ului

By | 27 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un fond de un trilion de euro de „înpotmolire” – nu un fond de salvare – a fost aprobat de recentul summit UE de la Bruxelles, în timp ce Grecia a intrat tot mai mult sub tutela dubioasă a FMI, susţine analistul economic Max Keiser.

Poporul grec îşi pierde suveranitatea în favoarea Fondul Monetar Internaţional, a declarat gazda emisiunii „Keiser Report” pe Russia Today. O altă „măsură de stopare a decalajului” pentru a vindeca economia grecească bolnavă vine deja „moartă la sosire” şi nu va sprijini Atena pentru prea mult timp.

„FMI îşi asumă un rol mai mare acum în această euro-catastrofă, ceea ce înseamnă că FMI va avea în viitor o putere mult mai mare asupra acestor state individuale suverane. Va fi o austeritate mai mare pentru poporul grec. Va fi încă o cerere de salvare în termen de şase luni, vă garantez”, a spus Max Keiser pentru RT.

„Poporul grec nu mai este poporul grec. Se vor numi FMI-işti”, a adăugat el.

Datoriile Greciei vor fi pur şi simplu rostogolite, bilanţurile frauduloase fiind organizate şi operate acum de către FMI. Acest lucru poate fi cu greu numit ştergerea a 50% din datorii, subliniază Keiser.

În ceea ce priveşte creşterea fondului de salvare UE – sau Fondul European de Stabilitate Financiară (European Financial Stability Facility) – de o mie de miliarde euro, această iniţiativă va adăuga numai mai multă complexitate la economia europeană. Acelaşi lucru este valabil şi pentru creşterea cu nouă procente a rezervelor de capital ale băncilor, fonduri care Max Keiser se aşteaptă să vină de la EFSF.

O problemă a datoriei nu poate fi vindecată prin adăugarea de şi mai multe datorii, deoarece toate acestea garantează colapsul economic, subliniază Keiser. Acesta este motivul pentru care răul ar trebui să fie curmat de la rădăcină, în următoarele două luni.

Sursa: RT

4 păreri la “Grecia îşi cedează suveranitatea FMI-ului

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Păi conducătorii lor spun că i-au salvat de fapt, dar de în realitate toată Europa a salvat nişte bănci, care nu vor să renunţe la furat! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge