Nu mă viola, dacă poţi!

By | 17 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

Acesta este titlul unui articol vechi, publicat în revista „Femeia”, pe la începutul anilor ’90, când încă se mai scoteau reviste pentru femei, nu reviste pentru feministe.

În articol era vorba despre tinerele prea dezinhibate şi iresponsabile, care, datorită ţinutei şi atitudinii lor provocatoare, erau violate noaptea prin parcuri. Mi se pare de bun simţ să fii responsabil pentru propria securitate şi pentru propria persoană, chiar dacă eşti femeie sau feministă şi te crezi în culmea libertăţii. Dacă bagi mâna în foc, oricâte organizaţii feministe ţi-ar apăra drepturile, tot o să te arzi.

În acelaşi spirit şi după aceeaşi judecată sănătoasă, profesorul universitar doctor şi psiholog criminalist Tudorel B. Butoi Severin, a făcut următoarea declaraţie telefonică pe postul Realitatea TV:

Femeile pot şi trebuie să fie prudente. Femeile trebuie să ştie cum se urcă în lift şi să nu ne năpădească pe noi că au fost violate în lift. Când şi cu cine.  Să nu bată ca exploratorii în miez de noapte parcurile şi să vină apoi la adresa poliţiei c-au fost violate. Să ştie cu cine intră în discuţii şi cu cine acceptă relaţii ş.a.m.d.  Comportamentul ăsta de leliţă balcanică, din păcate… cu excepţia acestor victime, care nu au dat dovadă de el, este caracteristic piţipoancelor şi ele devin victime pentru că sunt victime de tip provocator, mare majoritate dintre ele.

Este evident faptul că domnul Butoi nu se referă la toate cazurile de viol şi nu la toate femeile care sunt victimele acestei infracţiuni, ci doar la acele specimene feminine care ele însele provoacă agresiunea prin vestimentaţie şi atitudine.

Feministele şi slugoii lor au reacţionat însă violent împotriva psihologului criminalist, ignorând total pregătirea şi experienţa sa profesională şi acuzându-l că încurajează „cultura violului„.

În opinia feministelor, femeia modernă are tot felul de libertăţi, civice şi morale, dar niciun fel de responsabilitate, nici măcar pentru propria persoană! Femeia plăteşte taxe şi prin urmare are dreptul să se îmbrace ca o târfă ieftină, să provoace şi să umble noaptea prin parcuri, iar poliţiştii sunt obligaţi să o escorteze la tot pasul în timp ce obsedaţii sexual şi-o freacă prin boscheţi privind la ea. Asta înseamnă societate modernă!

Nu spune nimeni că violatorii sunt nevinovaţi şi înfrânarea pornirilor instinctuale nu este posibilă în cazul unei persoane adulte şi sănătoase psihic, dar să comunici pe toate canalele non-verbale că eşti disponibilă şi doritoare de sex şi apoi să faci pe victima nevinovată mi se pare suprema ipocrizie.

Închipuiţi-vă că cineva vă aşează la masă, vă pune în faţă o friptură aburindă cu miros îmbietor şi când tocmai vă pregătiţi să înfulecaţi cu poftă din ea v-o ia din faţă şi vă spune, „Asta nu-i pentru tine!”. Reacţia va fi evident de frustrare, furie şi agresivitate.

În acelaşi mod procedează şi aceste „leliţe balcanice” şi piţipoance, care consideră că e absolut normal să te duci într-un club şi să te distrezi toată noaptea, pe banii unui individ pe care abia l-ai cunoscut, apoi, la plecare, să spui că tu de fapt eşti fată cuminte şi nu ai vrut să faci nimic „mai mult” cu el.

Prin acest comportament, acest tip de femei urmăresc  puterea şi ascendentul asupra bărbaţilor. Şi după cum se ştie, în orice joc al puterii, există câştigători şi înfrânţi, călăi şi victime, stăpâni şi sclavi. Aşa că, să nu ne mai ascundem după degete şi să ne smiorcăim ca mironosiţele şi să ne asumăm responsabilitatea de persoane adulte!

tarfe

O părere la “Nu mă viola, dacă poţi!

  1. eSorin

    psihologul are dreptate.majoritatea sunt victime ,defapt se transforma constient sau inconstient in victime.stiu destule cazuri in care ele,femeile,cauta sa se expuna cu interlopi sau sa intre in tot felul de cercuri vicioase si dubioase.totusi ma intreb de ce?pacat de unele ca sunt frumoase foc insa le place statutul de pitzipoanca libertina.vor mai fi multe cazuri asemanatoare pana cand toata lumea va intelege ca si libertatea/libertinismul are o limita.
    in incheiere: http://www.youtube.com/watch?v=LS37SNYjg8w
    .-= eSorin´s last blog ..Ce stim noi =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge