Bucureşti, 13

By | 12 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Bucureşti, 13 este un mocumentar, nu un… documentar. Adică o ficţiune prezentată ca ceva real, sub formă de documentar. Iniţial am luat şi eu „ţeapă” când l-am văzut, dar având oarecari bănuieli, că ceva nu este în regulă, m-am documentat şi am aflat adevărul.

Pe scurt este vorba despre doi studenţi dispăruţi în 1995 în timp ce se aflau la Mănăstirea Chiajna, aflată în ruină, care se presupune că este blestemată. Filmul ar fi făcut pe baza unei casete găsită la gunoi de un vecin al celor doi, casetă pe care scria „Bucureşti, 13”. A fost realizat în 2008 de Cosmin Gurău, student la „Universitatea Media”.

Pe mine m-a fascinat mai mult istoria „Mănăstirii Chiajna” şi chiar mă bate gândul să merg până acolo să fac nişte fotografii. Cine vrea să afle mai multe lucruri despre această mănăstire, să de clic pe link-ul pe care l-am oferit.

Oare B.O.R., care vrea să bage 400 de milioane de euro în „Catedrala Mântuirii Neamului„, nu are ceva mărunţiş să restaureze şi acest monument arhitectonic, vechi de aproape trei secole?!

manastirea chiajna

Poza este de aici.

O părere la “Bucureşti, 13

  1. Laocoon

    Interesant. Am trecut cu trenul de mai multe ori pe acolo si m-a frapat sa vad ruinele bisericii respective in mijlocul campului. Chiar nu s-ar putea face nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge