Negustorii de iluzii

By | 30 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

De-a lungul timpului am nimerit peste tot felul de site-uri, majoritatea americane, ale căror autori pretindeau că deţin reţeta succesului şi a fericirii. Bineînţeles că ingredientul principal al fericirii sunt banii, aşa că reţeta se axa pe secretul câştigării acestora rapid şi uşor.

Prin diverse metode am fost „păcălit” să-mi las adresa de e-mail, fără să ştiu că automat am fost înscris la un newsletter pe site-ul respectiv. Aşa se face că, aproape zilnic primesc o serie de astfel de mesaje de promovare, care, după ce îmi înşiră o serie de cuvinte frumoase, despre cum poţi să-ţi creezi „propria realitate”, prin puterea minţii, cum poţi să utilizezi „Legea Universală a Atracţiei” pentru a aduce fericirea şi prosperitatea în viaţa ta şi cum totul în jurul tău este interconectat într-un „ocean de energie şi conştiinţă”, bla, bla, bla, după toate acestea, sunt invitat să intru pe un link unde pot achiziţiona, la un preţ special şi într-o perioadă limitată, metoda pentru a obţine toate acestea.

Pe pagina respectivă care este cam şablon pentru toate aceste site-uri, îmi este prezentat autorul metodei, cu fotografie şi semnătură olografă, care îmi povesteşte cum a obţinut el banii, fericirea şi succesul desăvârşit şi este gata să-mi împărtăşească şi mie secretul lui. Sunt prezentate şi mărturii ale unor persoane care au utilizat metoda şi sunt entuziasmaţi de schimbările miraculoase din viaţa lor. Apoi sunt invitat să achiziţionez ACUM, la un preţ promoţional, pachetul care conţine un set de CD-uri, DVD-uri sau cărţi cu formula miraculoasă a fericirii şi bunăstării.

Chiar aseară am văzut filmul lui Michael Moore,Capitalism A Love Story” şi mi-am dat seama că americanii nu o duc prea bine în aceste momente, ba chiar unii sunt foarte disperaţi. Aşa că mi-a trecut prin cap o idee fulgerătoare: dacă aceşti guru ai fericirii, succesului şi ai bunăstării fără limite, care se laudă că au găsit reţeta miraculoasă care te scapă de necazuri, au aplicat-o pe ei şi au obţinut tot ce au visat în viaţă, de ce se mai chinuie să-mi vândă mie, pe Internet, aceste pachete cu metoda respectivă, la preţ de câteva zeci de dolari??? De ce nu le oferă, mai bine gratuit pentru download, pe site-ul respectiv, pentru a aduce un beneficiu umanităţii?!

De aici trag concluzia amară că, cea mai sigură şi rapidă metodă de a face bani este aceea prin care îi înveţi pe nişte fraieri cum să facă bani şi să fie fericiţi.

money-magnet-banner

O părere la “Negustorii de iluzii

  1. Pingback: Tweets that mention Negustorii de iluzii: De-a lungul timpului am nimerit peste tot felul de site-uri, majoritatea americane, ale căr... -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge