De ce sunt evreii atât de puternici?

By | 30 mai, 2010
Distribuie prietenilor!

Există doar 14 milioane de evrei în lume; şapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa şi 100.000 în Africa. Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani. Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toţi musulmanii la un loc. V-aţi întrebat vreodată de ce?

Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de ştiinţă din toate timpurile, desemnat de revista TIME ‘Omul Secolului’, a fost evreu. Sigmund Freud – sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel şi Karl Marx, Paul Samuelson şi Milton Friedman.

Iată câţiva alţi evrei a căror activitate intelectuală a îmbogăţit întreaga omenire: Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri. Jonas Salk a creat primul vaccine anti-polio. Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătăţit. Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei. Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B. Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală). Elie Metchnikoff a câştigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.

Bernard Katz a câştigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare. Andrew Schally a câştigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism). Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli nervoase, depresie şi fobii). Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală. George Wald a câştigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman. Stanley Cohen a câştigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor şi al dezvoltării lor). Willem Kolff a inventat aparatul de dializă.

În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câştigat 15 duzini de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câştigate de 1,4 miliarde de musulmani (cu excepţia celor pentru Pace).

De ce sunt evreii atât de puternici? Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor. Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanţ. Peter Schultz, cablul de fibră optică; Charles Adler, semaforul; Benno Strauss, oţelul; Isador Kisee, filmele cu sonor; Emile Berliner, microfonul pentru telefon şi Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.

Între finanţişti faimoşi în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără Ralph Lauren (Polo), Levis Strauss (Levi’s Jeans), Howard Schultz  (Starbuck’s), Sergey Brin (Google), Michael Dell (Dell Computers), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins (Baskins & Robbins) şi Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).

Richard Levin, preşedintele Universităţii Yale, este evreu. La fel şi Henry Kissinger (secretar de stat american), Alan Greenspan (preşedinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton şi Bush), Joseph Lieberman, Madeleine Albright (secretar de stat american), Maxim Litvinov (ministru de externe al URSS), David Marshall (primul prim-ministru al Singapore), Isaac Isaacs (guvernator-general al Australiei), Benjamin Disraeli (om de stat britanic şi scriitor), Yevgeny Primakov (prim ministru rus), Jorge Sampaio (preşedintele Portugaliei), Herb Gray (vice prim-ministru al Canadei), Pierre Mendes (prim ministru al Franţei), Michael Howard (ministru de interne al Marii Britanii), Bruno Kreisky (cancelar al Austriei) şi Robert Rubin (fost secretar al trezoreriei al SUA).

În mass-media, printre evreii renumiţi se numără Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News), Eugene Meyer ( Washington Post), Henry Grunwald  (redactor şef al Time), Katherine Graham (director al The Washington Post), Joseph Lelyveld (redactor executiv, The New York Times), şi Max Frankel (New York Times).

Cunoaşteţi numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii? Este George Soros, evreu, şi a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători şi universităţi din întreaga lume. Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.

La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stabilit un record, câştigând şapte medalii de aur. Lenny Krayzelburg a câştigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg şi Boris Becker sunt cu toţii evrei.

Ştiaţi că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis şi Peter Falk sunt cu toţii evrei? De fapt, Hollywood-ul însuşi a fost fondat de un evreu. Dintre directori şi producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vajna (Rambo 1/2/3), Michael Mann (Starsky and Hutch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoţul din Bagdad) şi Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt toţi evrei.

Cu siguranţă, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizaţia de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian). Washington-ul ştie că dacă premierul Ehud Olmert ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuşi să convingă Congresul american să adopte o rezoluţie prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.

William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparţinea? Aşadar, de ce sunt evreii atât de puternici? Răspuns: educaţia.

De ce sunt musulmanii atât de neputincioşi? Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe faţa pământului: un milliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa şi şase milioane în cele două Americi. A cincea parte din populaţia lumii este musulmană; la fiecare hindus există doi musulmani, la fiecare buddhist există doi musulmani, şi la fiecare evreu există o sută de musulmani. V-aţi întrebat vbreodată de ce sunt musulmanii aşa lipsiţi de putere?

Iată de ce: există 57 de state membre ale Organizaţiei Conferinţei Islamice (OIC), şi toate la un loc au în jur de 500 de universităţi; o universitate la fiecare trei milioane de musulmani. SUA are 5.758 de universităţi, iar India are 8.407. În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un ‘Clasament Academic al Universităţilor din Lume’ şi surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.
Conform datelor strânse de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creştină este de aproape 90 la sută, iar 15 ţări majoritar creştine au o rată a alfabetizării de 100 la sută. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40 la sută, şi nu există nicio ţară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100 la sută. Cam 98 la sută din “alfabetizaţii” din lumea creştină au terminat şcoala primară, faţă de sub 50 la sută din ‘alfabetizaţii’ lumii musulmane. Aprox. 40 la sută din “alfabetizaţii” lumii creştine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.

Ţările majoritar musulmane au 230 de oameni de ştiinţă la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de ştiinţă la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajaţi full-time este de 35.000, şi există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creştină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion).

Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2 la sută din PIB pe cercetare şi dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creştină.

Concluzie: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaştere.

Numărul de ziare cotidiene la mia de locuitori şi numărul de cărţi pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoaşterea este difuzată în societate. În Pakistan, există 23 de cotidiene la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie, numărul de cărţi pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este 20.

Concluzie: lumea musulmană nu poate difuza cunoştinţe.

Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoştinţelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit, Maroc şi Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.

Concluzie: lumea musulmană nu poate aplica cunoştinţele.

De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu produc cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu difuzeaza cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu aplica cunoştinţele. Iar viitorul aparţine societăţilor bazate pe cunoaştere.

Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de membri OIC este sub 2 trilioane USD. America singură produce bunuri şi servicii în valoare de 12 trilioane USD; China de 8 trilioane, Japonia de 3,8 trilioane iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parităţii puterii de cumpărare).

Statele bogate în petrol – Arabia Saudită, EAU, Kuweit şi Qatar produc în total bunuri şi servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri şi servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică  de 489 miliarde iar Thailanda buddhistă de 545 miliarde. (PIB-ul ţărilor musulmane ca procent din cel mondial este în scădere rapidă).

Aşadar, de ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Răspuns: lipsa educaţiei!!!
Tot ce fac  musulmanii este să strige la Allah toată ziua şi să dea vina pe toţi ceilalţi pentru numeroasele lor eşecuri!

Am primit acest text pe e-mail. L-am postat după ce l-am corectat din punct de vedere ortografic şi al numelor proprii. Deşi sunt de acord cu el în proporţie de 90%, consider că anumite aspecte mai subtile nu au fost luate în consideraţie. Oricum este interesant de citit.

65 păreri la “De ce sunt evreii atât de puternici?

  1. Dragos FRD

    Foarte bun text si sunt de acord 100% cu el.

    Am vazut cu ceva vreme in urma Defiance, unde este vorba de niste evrei retrasi in padurile Bielorusiei in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Haituiti in permanenta de nemti si fara ajutor din partea rezistentei locale, evreii si-au creat o adevarata societate din aproape nimic. Si-au facut un spital si…O SCOALA. Asta trebuie retinut, ca au facut o scoala in asemenea conditii vitrege.

    Mi-a facut o enorma placere acest articol.
    .-= Dragos FRD´s last blog ..Made in Romania(I) =-.

  2. Dan Lee Post author

    Având în vedere că este un film artistic, nu te poţi baza prea mult pe el, pentru că îţi va arăta ceea ce vrea să vezi regizorul şi scenaristul care sunt… evrei.

    Adevărul despre evrei, din punctul meu de vedere, este că sunt creatorii civilizaţiei moderne occidentale. Tot ce ţine de comunicare de masă, publicitate, relaţii publice, tehnologia comunicării, televiziune, cinematografie, presă scrisă, Internet este creat şi promovat de ei. Poate nu ştiai dar primul program de mesagerie instant, ICQ este creaţia a doi adolescenţi din Israel, care au fost ajutaţi de tatăl lor cu 10.000 de dolari ca să înceapă afacerea. Şi este un fapt că cine deţine şi controlează informaţia, deţine puterea.

  3. Dragos FRD

    🙂 🙂 🙂

    Scria ca e din fapte reale, dadeau cifre, câti evrei au scapat in felul asta, ce s-a intâmplat cu eroii principali si, FOARTE IMPORTANT, nu li s-au recunoscut meritele, ei luptând ca civili pentru propria lor aparare. Dar câte resurse au consumat nemtii sa-i prinda…

    Asta cu ICQ n-o stiam…Omul, cât traieste, invata.

    Cine detine si controleaza informatia detine puterea, perfect adevarat. Cunoasterea este putere. De ce evreii au cunoasterea si arabii nu – se deduce in mod magistral din articol.
    .-= Dragos FRD´s last blog ..Made in Romania(I) =-.

  4. VictorCh

    1. „Am primit acest text pe e-mail.”
    Poate ca n-ar fi rau ca acest gen de precizare sa preceada articolul, nu sa apara doar la concluzii.
    2. „Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani.”
    Nu apare aici greseala de a compara oul cu scara? „Evreu” reprezinta o nationalitate, „musulman” – o religie. In CARE din cele doua categorii incluzi un eventual evreu de credinta musulmana?
    3. N-as crede ca in Australia sa nu fie evrei.
    4. Stiai ca spre deosebire de toate celelalte natii, care stabilesc nationalitatea nou-nascutului dupa cea a tatalui, evreii o stabilesc dupa cea a mamei? Asta poate conduce la cazuri ilare de indivizi carora sa le fie concomitent recunoscuta in mod oficial apartenenta la doua nationalitati diferite (atat la cea a tatalui cat si la cea a mamei evreice), si respectiv altii carora sa nu le fie recunoscuta apartenenta la NICI O nationalitate (nici a tatalui evreu, nici a mamei de alta nationalitate.)
    EVIDENT ca lucrurile nu raman asa, ci sunt admise exceptii care reglementeaza situatia respectivelor persoane, dar conform teoriei generale ASA ar trebui sa se intample.

  5. Dan Lee Post author

    Care ar fi avantajele, în cazul în care aş pune “Am primit acest text pe e-mail”, înainte de începutul articolului? Faptul că trec această precizare la sfârşit este datorat unor scopuri precise. În primul rând principiul din jurnalism al piramidei răsturnate, în care informaţia de început trebuie să fie de interes maxim, apoi să fie detaliată pe parcurs cu amănunte. Apoi este vorba şi de SEO (Search Engine Oprimization), articolul trebuind încă din start să conţină cuvinte-cheie relevante şi nu în ultimul rând primul paragraf trebuie să fie relevant pentru cazul în care articolul este preluat pe diferite agregatoare de ştiri. Ce impresie şi-ar face un vizitator când în lead-ul citat ar citi “Am primit acest text pe e-mail”?

  6. VictorCh

    Cer scuze, exprimasem o opinie personala despre care mi-ai dovedit cu argumente ca era gresita.
    Multumesc, am mai invatat si eu ceva. (Argumentele dumitale sunt – sau cel putin mie imi par – pertinente si corecte, si n-am contraargumente.)

  7. Valentin

    Articolul tot de evreu e scris. De ce se vorbeşte doar de evrei şi musulmani? Interesant …

    Multe lucruri sunt exagerate şi multe nume sunt în plus.

  8. proudromanian

    E adevarat articolul dar sa nu uitam ca evreii sunt minunati nu pt. ca sunt evrei ci pt ca au fost binecuvantati de D-Zeu, chiar daca ne place sau nu ne place D-Zeu promite sa-i binecuvanteze pe cei ce ii binecuvanteaza pe evrei si sa-i blesteme pe cei ce incearca sa-i distruga. Dintre cele 613 legi date evreilor una dintre ele e studierea zilnica a Thorei (primele 5 carti din biblie) asa ca alfabetizarea evreilor e o lege data de D-zeu pe care ei o pretuiesc foarte mult.Viata lor e bazata pe Biblie si pe cuvantul lui D-zeu ei inteleg cat de Sfant e Adonai.
    Asa ca nu e de mirare de ce sunt evreii asa de puternici – raspunsul e simplu: CREATORUL NOSTRU AL TUTUROR II BINECUVANTEAZA.
    Sa nu uitam ca si Iisus a venit printre evrei trimis tot de Tatal, noi toti care am ajuns la crestinism – alfabetizare trebuie sa le multumim la evrei majoritatea apostolilor erau evrei, biblia e cea mai citita carte din lume tot datorita lor, noi nu cunoastem planul lui D-zeu dar cu siguranta evreii sunt pe primul loc in acest plan chiar daca ei nu l-au recunoscut pe Iisus inca….

  9. Michael

    Evreii au practicat bisnita la scara intregului popor. Dar bisnita este de mii de ori mai profitabila decat productia de bunuri materiale. Bisnitarul cauta un producator care nu stie prea bine sa-si vanda direct marfa, dupa care umbla cu limba scoasa dupa fraierii care sa cumpere de la el la pret dublu. Producatorul munceste un an sa faca ceva si are profit de 20% (sa zicem), in timp ce bisnitarul revinde marfa imediat si cu profit de cel putin de 50%. Vedeti care este diferenta ? Asa se intampla in Romania interbelica. Taranii romani munceau de le sarea basca, iar evreii asteptau sa se secere graul, dupa care il carau cu autocamioanele la slepurile de pe Dunare si il expediau in Vest. Evreii beleau belingherul tot anul si isi storceau neuronii sa gaseasca alte smecherii, iar romanii isi ascuteau sapele si bateau prunii sa faca tuica (singura lor ocupatie „intelectuala”).
    Evreii au calatorit prin toata lumea, in interesul serviciului (la cautat fraieri), au invatat limbi strine, s-au desteptat, iar romanii plecau din satul lor doar cand ii luau in armata (de asta se zicea la tara ca „cine n-a facut armata, nu e om”).
    Din momentul in care au acumulat suficient capital, totul a devenit simplu pentru evrei. Si-au dat copiii la scoli bune (in timp ce romanii dadeau spaga la invatatori ca sa-si ia copiii acasa si sa-i puna la munca), au trecut la forma superioara a bisnitei, la camatarie, au putut sa cumpere cu bani orice functionar guvernamental si chiar pe sefii de stat, ca sa le inlesneasca afacerile.
    Nu o mai bagati pe asta, ca evreii sunt superiori din punct de vedere genetic, ca nu va cred. Eu sunt evreu si am veri si destepti, dar si unii loviti in cap cu parul. Totul a plecat de la activitatea desfasurata de evrei, de la faptul ca n-au pierdut timpul cu chestii repetitive si nerentabile.
    Dar s-ar putea ca pe viitor sa se dezvolte comertul direct, pe internet, de la producator la consumator. Atunci evreii vor ramane doar cu cartigurile realizate din camatarie si firmele de asigurari.

  10. Ion Ciobanu

    intresant, ceva ceva tot e în legătură şi cu EL, şi încă e şi-ncontinuare, dar de curînd, a cam schimbat macazul oarecum şi spre întraga lume, îi mai aşteptă şi pe EI, dar mai rezervat oarecum. L- au cam dezamăgit, şi-i costă încă. El a investit mult în ei, şi-i dorea mai aproape, acum caută alţii, să vedem ce va fi, EL va fi printre noi cît de curînd, ori vom afla multe neştiute încă în lume din Lumea LUI.
    Ion Ciobanu´s last blog post ..Uneori

  11. Ion Ciobanu

    Pînă va veni EL totuşi, şi toţi îL vom şti cum E, nu
    trunchiat, aperoximat, bojbăit, cum îL percepem azi în lumea noastră nedreaptă. Nu ne va lăsa, de vrem ori nu, va face ce e programat, cumva vom afla, poate şi prin mine, nu ştiu, mai sîntem mulţi în lume azi.
    Ion Ciobanu´s last blog post ..Uneori

  12. Ion Ciobanu

    scuze:aproximat,şi altele ce poate nu le-am văzut încă, îs tare grăbit uneori, mă simt zorit de eul meu,cam neatent uneori, şi cu EL ce să mai zic, cînd îL simţi mai permanent în preajmă, cam calc în srăchini, nepregăti suficient încă în ale LUI,mai învăţ uneori.
    Ion Ciobanu´s last blog post ..Uneori

  13. Alex

    Bravo lor ca-i duce capu’. Sunt infiltrati peste tot, in toate aparatele de conducere ale tarilor occidentale si au un puternic spirit de adaptare la orice conditii.
    Musulmanii sun tinuti in ignoranta de proprii conducatori, pentru a detine puterea, iar evreii sunt tapi ispasitori, cum au fost folositi si de Adolf. Vina trebuie abatuta spre altii.

  14. VictorCh

    @ Michael:
    „Evreii au practicat bisnita la scara intregului popor.”
    La aceasta scara (si deci – chiar daca nu este legiferata prin regulamente specifice, ci doar prin conventii (explicite sau doar tacite) – ligitimata prin insasi scara de aplicare) „bisnita” se numeste business, iar domeniul de aplicare este comertul (a carui insasi esenta este sa vinzi un produs mai scump decat l-ai cumparat sau decat l-ai produs), sau eventual chiar si numai intermedierea comerciala (misitia) (cand nici macar nu cumperi si nu vinzi un produs, ci doar – contra unui comision a carui valoare (fixa sau variabila; procentuala sau in valoare absoluta) poate sa fie stabilita sau nu dinainte, in principiu: ii pui in legatura pe vanzator si pe cumparator, care altfel ar fi avut dificultati in a se gasi unul pe altul).

    „…bisnita este de mii de ori mai profitabila decat productia de bunuri materiale.”
    Foarte probabil ca NU „de mii de ori”, dar este adevarat ca intotdeauna (aproape), in principiu activitatea care incorporeaza gandire (memorie – invatare de cunostinte specifice – si rationament) a fost mai rentabila decat activitatea pur rutiniera.

    „Bisnitarul cauta un producator care nu stie prea bine sa-si vanda direct marfa, dupa care umbla cu limba scoasa dupa fraierii care sa cumpere de la el la pret dublu.”
    Mai putin caracterizarea denigratoare a cumparatorilor drept „fraieri” si stabilirea arbitrara a comisionului procentual drept 100%, ai descris perfect insasi esenta intermedierii comerciale.

    „Taranii romani munceau de le sarea basca, iar evreii asteptau sa se secere graul, dupa care il carau cu autocamioanele la slepurile de pe Dunare si il expediau in Vest.”
    Iti mai amintesti „lozinca anului” 1990 in Romania? „Moarte intelectualilor! Noi muncim, noi nu gandim!” Ei gandesc, ei nu muncesc…

    „Evreii […] isi storceau neuronii…”
    Ai surprins PERFECT motivul pt care castigurile lor erau justificate.

    „Evreii au calatorit prin toata lumea, […] au invatat limbi strine, s-au desteptat…”
    Consideri acest fapt drept condamnabil (sau macar drept nemeritoriu)?

    „Din momentul in care au acumulat suficient capital, totul a devenit simplu pentru evrei.”
    Doar pt evrei? Pt posesorii de capital ne-evrei lucrurile nu devin mai „simple” (sau – mai exact – mai complicate, dar ALTFEL complicate)?
    Iar capitalul nu este niciodata „suficient” (intreaba capitalistii!): din momentul in care incetezi eforturile de a-l spori incepe sa se diminueze.

    „Si-au dat copiii la scoli bune…”
    Eu personal consider cat se poate de meritoriu ACEST mod de „investire” a banilor (multi-putini cati or fi, castigati mai greu sau mai usor). Dumneata nu?
    Ar mai merita mentionat SI faptul ca – ajunsi la acele „scoli bune” – „copiii” in cauza CHIAR INVATAU, nu „beleau belingherul” (conform tot exprimarii dumitale anterioare).

    „…au putut sa cumpere cu bani orice functionar guvernamental si chiar pe sefii de stat, ca sa le inlesneasca afacerile.”
    Sa inteleg ca dumneata blamezi DOAR corupatorul pt eventuala coruptibilitate a unor demnitari?

    „Nu o mai bagati pe asta, ca evreii sunt superiori din punct de vedere genetic, ca nu va cred.”
    Aceasta afirmatie m-a facut sa re-citesc articolul cu atentie. UNDE ai intalnit dumneata (in textul acestui articol) vreo afirmatie referitoare la o eventuala superioritate genetica a evreilor? Autorul afirma limpede: „Aşadar, de ce sunt evreii atât de puternici? Răspuns: educaţia.” Sau din vreun comentariu ai luat aceasta indicatie? Din CARE?

    „Eu sunt evreu…”
    Eu nu sunt, si – fara a fi antisemit – nici nu-mi sunt deosebit de dragi evreii; ei (in ansamblu, ca natie) sunt (pt mine) asemeni oricarei alte natii: imi sunt oarecum indiferenti. Asta insa nu inseamna ca nu mi-ar parea rau (la modul platonic) de suferintele prin care au trecut ei de-a lungul istoriei, sau ca nu i-as admira pt inteligenta pe care (la modul general) o au (si pt modul in care si-o stimuleaza, si-o educa si si-o folosesc) si pt spiritul lor iscoditor, precum si pt rezilienta dovedita de ei rezistand ca popor distinct (neasimilat pe de-a-‘ntregul de natiile in sanul carora au trait si carora li s-au adaptat) in ciuda lipsei uneia dintre cele trei caracteristici definitorii ale unei natii: timp de vreo doua milenii au continuat sa aiba origine comuna si limba comuna, dar n-au mai avut teritoriu comun. Deasemenea, nu inseamna ca nu le-as (oarecum) „purta pica” pt aroganta cu care „au acaparat” „conducerea lumii” (prin conducerea finantelor principalelor puteri).

    @ autor:
    „În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câştigat 15 duzini de premii Nobel…”
    Abia acum, la re-lecturare, m-a frapat inadvertenta afirmatiei: dumneata CHIAR CREZI ca numarul total al evreilor in lume nu este mai mare decat 14 milioane? SAU ca toate acele „15 duzini de premii Nobel” au fost castigate exclusiv de catre evreii cuprinsi in acele „14 milioane” (probabil populatia Israelului)?

  15. Dan Tănăsescu Post author

    Populaţia Israelului este în jur de 7 milioane de locuitori. Timp de 105 ani este posibil să fi trăit, pe tot globul în jur de 14 milioane.

  16. Mihai

    Nu tot ce spuneti voi aici este adevarat….insa uita-ti un amanunt importanat: EVREII AU AVUT SI AU BANI ca sa faca ceea ce au facut. Lumea este condusa de evrei si acum vor instaureze Noua Ordine Mondiala prin care sa ne distruga si sa ne subjuge pe toti ceilalti .

  17. Laocoon

    Nu e vorba totusi de orice fel de evrei, ci de evreii europeni askenazi. De ce sunt asa de puternici? Pentru ca, ne place sau nu, sunt in medie mai inteligenti (au un iq mai mare in medie cu 15 puncte decat albii europeni, de ex) decat alte grupuri de oameni. Asa se explica numarul disproportionat de mare de genii de origine evreiasca. Cum au ajuns astfel? Prin selectie artificiala, cauzata de faptul ca in evul mediu au trait in grupuri omogene, in conditii ostile, care au favorizat selectia celor mai inteligenti dintre ei. (Totul are un pret insa: inteligenta sporita a evreilor e corelata si cu frecventa ridicata a anumitor boli genetice – Boala Gaucher, Tay-Sachs etc)
    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Health/genetics.html

    De ce sunt musulmanii asa de distrusi? Fireste, din cauza religiei lor! Pe langa aspectul cultural antistiintific al religiei musulmane, exista si unul biologic: in lumea musulmana, marea majoritate a casatoriilor sunt intre veri primari si secundari. Acest lucru duce la o explozie a cazurilor de malformatii genetice si la raspandirea retardului mental.

  18. Marius

    Da, dar ce parere aveti de faptul ca evreul vrea sa conduca lumea, ca este un popor infiltrat in toata lumea, ca a asmutit America impotriva musulmanilor pt simplul fapt ca ii urasc…poate pt ca nu au un stat al lor vor sa stapaneasca tot globul…sa arate lumii ca sunt poporul ales! totusi, respect pt evri…

  19. Un european

    Cu toate ca au suferit atat de mult ca natiune si au renascut din cenusa mortii atunci cand toti credeau ca sunt nimiciti pentru totdeauna in cuptoarele de fier ale neamurilor pentru simplu motiv ca ii urau si ei, evreii erau mult mai buni decat ei. Cu toate acestea sunt urati enorm de mult de musulmani care scuzati-ma dar nu vedeti sau sunteti orbi? cu siguranta ca da. Religia lor inseamna ura, crima, subjugare(a musulmanilor). Cu toate astea „desteptii” de ceilalti care nu sunt musulmani le atribuie evreilor veninul musulmanilor. Inca ceva la sfarsit. Hello! LA SFARSITUL LUMII pe care orice ateu il recunoaste ca va avea loc o data se va face dreptate si nu numai evreilor ci tuturor. Puteti sa injurati ca tot veti muri o data si ce ati castigat.

  20. Un european

    Si inca ceva, voi sunteti batuti in cap?Nu vedeti cate stiri ingrozitoare in permanenta despre crimele oribile si dezastrele care le comit. Toata lumea vorbeste despre dezastrul care a avut loc Cu turnurile din SUA dar nimeni nu spune absolut nimic despre calai. Si cate altele, ingrozitor cum sunt tratate femeile. Cate sunt violate, batjocorite, omarate pe nedrept de membrii familiei.(pt ca asa sunt legile acolo, familia are dreptul sa omoare femeia. Voi ati stiut de asta? De ce se petrece acolo? Si atunci? Tot evreii sunt de vina? Da, pentru ca ei sunt mai buni decat voi iar aceasta frustrare nu va da pace. Oricum eu nu sunt evreu. Nici din partea mamei si nici a tatalui. Nu trebuie sa fii evreu ca sa fii destept si sa vezi ce se intampla poti sa fii om.

  21. Dan Tănăsescu Post author

    Am eu impresia, sau te cerţi cu cineva? Aici este vorba despre un articol care circulă pe Internet şi care vine cu o teorie, atât şi nimic mai mult! 🙂

  22. remi

    atentie !!!sunt 7 milioane in israel…deci sunt 5 milioane in asia fara cele 7 din israel?daca da atunci sunt 14 milioane +7=21 milioane.daca nu sunt 14 milioane + 2 milioane(7 milioane in asia nu 5 milioane cum spune autorul)=16 milioane.

  23. tudu moc

    raspunsul la intrebarea din titlu e destul de simplu: crestinii nu persecuta evereii in schimb evrei persecuta crestinii.
    Holocaustul nici macar nu a existat. Holodomorul a fost realizat cu mana evreilor. In ungaria anii 50 a fost o revolutie contra evreilor nu a comunistilor.
    EDUCATIA=0 daca au trebuit corectate greselile gramaticale. In wikipedia si Romania are mai putini analfabeti decat evreii.
    Gandirea evereilor se bazeaza pe ideea ca ei sunt o rasa superioara, pentru care nu e un pacat sa cauzeze moartea unui goym. Nimeni nu sa putut intelege cu evreii in toata istoria lumii. Pogromurile erau rasplata comportamentului evreilor.
    The new Tzar, Alexander III, was so infuriated with the Jews that he issued the following statement which is quoted from the Encyclopedia Britannica, page 76, Vol. 2, 1947 edition:

    [quote]

    „For some time the government has given its attention to the Jews and to the* relations the rest of the inhabitants of the empire, with a view of ascertaining the sad condition of the Christian inhabitants brought about by the conduct of the Jews in business matters. During the last 20 years, the Jews have gradually possessed themselves of not only every trade and business in all its branches, but also of a great part of the land by buying or farming it. With few exceptions, they have as a body devoted their attention, not to enriching or benefiting the country, but to defrauding, by their wiles, its inhabitants, and particularly its poor inhabitants ! This conduct of theirs has called forth protests on the part of the people, as manifested in acts of violence. The government, while on the one hand doing its best to put down the disturbances and to deliver the Jews from oppression and slaughter, has also on the other hand, thought it a matter of urgency and justice to adopt stringent measures in order to put an end to the oppression practiced by the Jews on the inhabitants, and to free the country from their malpractices, which were. as is known, the cause of the agitation.” inchei citatul

  24. VictorCh

    tudu moc: Nici o noutate aici, stim toti ca potentatilor zilei (ai ORICAREI „zile”) nu le place sa aiba concurenta intru spolierea proletarilor, si NICI „tapul ispasitor” nu-i inventie recenta…

  25. dann

    in ultimul timp mii si mii de evrei ne viziteaza constant tara spun ei ptr cazinouri dar adevarul e ca vor sa colonizeze in viitor Romania daca ceva merge prost in Israel(razboi sau atentate)..Deja multe companiii,cladiri si terenuri sunt cumparate de evrei si e posibil sa-i auzim ca Dumnezeu le-a transmis ca Romania e casa lor cea noua!

  26. pars

    Textul nu reprezinta decat o serie de mituri transmise si retransmise de propaganda evreiasca. ca musulmanii sunt inapoiati, e o evidenta.
    Ce se spune insa despre evrei e minciuna. In realitate, evreii reprezinta o mafie. O mafie care paraziteaza societati. Nu este vorba de inteligenta, nu sunt in stare sa construiasca nimic, nu sunt in stare sa realizeze ceva, nu sunt capabili sa conduca, sunt doar capabili sa fure, sa insele, sa minta. Ticalosul doar pare mai inteligent, si asta pentru ca profita de bunavointa celui onest. Cel care incalca regulile, care n-are morala, care n-are scrupule, are acest avantaj in fata celui superior, care insa respecta reguli, are morala. Din pacate la romani exista o stupida si nociva admiratie pentru ticalosi. Oamenii onesti sunt vazuti ca fraieri si prosti, smecherii sunt laudati.
    Oriunde s-au insinuat evreii, a venit si dezastrul. Miturile despre asa zisa lor superioritate fac parte din mijloacele cu care isi implinesc scopurile. A vorbi despre un sarlatan ca Soros ca despre marele filantrop, e o josnicie. A aminti de Marx, ca despre un geniu, e o ticalosie. Si geniul lui Einstein este doar un mit, in epoca fiind o pleiada de fizicieni de geniu care au contribuit la dezvoltarea teoriilor fizicii, multi ramasi in anonimat, din cauza aceluiasi sistem propagandistic,care a putut sa devina astfel din cauza conjuncturii celui de al doilea razboi mondial, cand propaganda aliata, avea nevoie de orice argumente pentru a invinovati pana la diabolizare, Germania invinsa.
    Romania si alte state trebuie sa se apere de aceasta mafie, de aceasta plaga si nu s-o laudam tamp, caci vedem ce fac acesti nemerncii in tara noastra chiar acum, prin cozi de topor ca Traian Basescu, ungureanu si altii ca ei. Acesti urmasi ai bolsevicilor criminali evrei care au disptrus elita romaneasca si au adus ciuma comunista si peste Romania.

  27. erwin

    Ai dreptate Pars! Totul este un mit. Am citit cartea ,,Anatomia unui fals ” scrisa de Hadasa Benito care este o fosta judecataoare isralita de la Curtea Suprema de la Haga. Numai minciuni scrie. Da vina pe Seghei Nilus, un ultraortodox rus ca el a scris Protocoalele Inteleptilor Sionului, cand de fapt exista dovezi clare ca la Basel in 1864 unde a avut loc conferita rabinilor (inteleptii sionului)au pus la cale planul de dominatie mondiala si crearea unui stat isralit care pe atunci si-l doreau in Europa, mai exact in Elvetia. De ce acest dan tanasescu (care cred ca este evreu) nu spune si de Mosche Ficher cat de inteligent a fost in 1907? El este cel care datorita lacomiei i-a facut pe tarani sa se la rascoale in 1907.
    Evreii au dovedit clar ca sunt hoti si crimilnali.

  28. donitz

    pars are dreptate.sant oameni simtiti si cu morala si tupeisti sarlatani escroci smecheri cum sunt evreii si tiganii ,tocmai de aia hitler care a fost un mare om,vertical si numai pt poporul lui,a incercat sa-i elimine.despre poporul arab nuvreau sa vorbesc pt ca oricum sunt denigrati si persecutati NUMAI de evrei,dar pana aceste doua rase infecte nu vor fi eliminate pace liniste si bunastare nu va fi As vrea sa avertizez mai ales pe jidovi ca numaratoarea inversa a inceput odata cu criza provocata tot de ei.In goana lor dupa profit maxim,(ceea ce a insemnat saracirea altora)si-au taiat singuri craca,acum toata furia celor multi se va indrepta spre ei.istoria se repeta,si GERMANIA a invatat din greseli.heil!

  29. johndoe

    Felicitari pentru articol! Ce as avea de adaugat este ca si evreii sunt niste nespalati la propriu, am cunoscut destui si nu pot sa va reproduc in cuvinte „igiena” de care pot da dovada acesti imputiti. Cat despre Musulmani…in afara de turci pe care Ataturk i-a trezit la realitate si i-a intors cu fata spre Europa (deci nu mai sunt asa de indobitociti, cel putin in zonele urbane) restul lor, adica ARABII sunt niste nenorociti cretini. Vad numai religia lor idioata, cred in ce scrie in cartea lor mica facauta acum 1.000 de ani si sunt INVATATI sa urasca in primul rand evreii si apoi celelalte religii. Este incredibil ce se intampla in tarile arabe, traiti un pic acolo si o sa imi dati dreptate! Este locul unde NORMAL poate sa te duca la puscarie din cauza legilor dobitoace facute de ultrareligiosi. Ce vedeti voi la Dubai este doar acel 1% care va este prezentat – acea opulenta specifica TIGANILOR. Din proprie experienta va spun ca arabii, indienii, filipinezii sunt au 90% structura comportamentala a tiganilor nostrii…vorbitul tare, fatarnicia, laudarosenia, parvenitismul, etc. sunt atribute comune acestor natii!
    Nu am treaba cu religia, consider ca este cea mai mare prosteala in masa inventata in lumea asta, dar cat am colindat prin lume am vazut multe aspecte foarte ciudate celor care au vazut numai Europa si Romania…PE langa Orientul Mijlociu, Romania este o tara foarte civilizata si foarte bine pusa la punct, chiar daca unora va pare incredibil….

  30. Romanul Frustrat

    @johndoe

    Vuaai, cum adica sunt nespalati? Ei, care nu mananca nimic care nu e „cuser” (curat)? Ei, care nu se asociaza cu nimeni daca nu e „cuser”??? Si care…bla-bla-bla… daca nu e „cuser”???? :))))

  31. Sorin

    L-au omorat repede pe Antonescu, ca ne scapa si de tigani si de evrei !

  32. Iochanan

    DIN PUNCT DE VEDERE LUMEA MUSULMANA ARE SCOPURILE LOR.
    PE DE ALTA PARTE FOARTE MULTI DINTRE EI SUNT OAMENI SI SA NU UITAM.
    IAR CE PRIVESTE EVREII; EI SUNT SI AU FOST OAMENI MAI SPECIALE!

  33. Giurgiu Crisan

    Nu e adevarat că:
    -Albert Einstein ar fi fost cel mai influent savant
    -evreii ar fi mai deștepți și de aceea sînt așa de mulți laureați ai premiului Nobel.
    După ce îi pupi în cur cu voioșie daui și verdictul: lipsa educației. De asat ar fi evreii puternici…..sînt educați, domnule!! Ce să spun!? Ai descoperit tu America! Pe forumuri e plin de ovreii obraznici, pîrîcioși, neeaducați, unii proști de-a binelea.Cu ce e mai deștepy MRU decît primii 1.000 dintre cei mai deștepți romîni?El nu ar intra nici în primii 100.000 din Romania!!
    Toată presa a intrat în mînă evreiască și voi sînteți niște măscărici mîzgălitori de hîrtie.Nu mai aveți coloană vertebrală, nu mai aveți libertate de exprimare, nu mai aveți voie decît să fiți ceea ce ați fost și înainte de 1990, adică aplaudaci.
    Văd că unii idioți repetă ca niște papagali ceea ce acești „formatori de opinie” năimiți debitează.Tănăsescule, ți-ai făcut datoria. Mănîncă-ți friptura, sta-ți-ar în gît și usca-ți-s-ar mîna cu care scrii!
    Trădător împuțit, colaborator cu ocupanții!

  34. Dan Tănăsescu Post author

    @Giurgiu Crisan: Înainte să aberezi şi să insulţi aiurea, ar fi trebuit să citeşti la sfârşit unde am menţionat clar că am primit articolul pe e-mail, nu l-am scris eu. Este un articol care circulă pe Internet şi nu înţeleg ce ţi se pare în neregulă la el. E doar un punct de vedere. Dacă aş fi spus că evreii sunt proşti, aş fi fost mai patriot şi mai necolaboraţionist? Eşti penibil!

  35. Giurgiu Crisan

    Tănăsie, neică,ia zi tu cu logica-ți bună; dacă ai pus acilea articolu e ca și cum ești de acord cu el,nu?Și atunci cui să reproșez ceva, nu ție? Asta e aiurea? Iar ești șmecheraș. cauți să arunci în derizoriu ce am spus eu. Te-am certat că lauzi exagerat pe evrei ; nu tu direct ci acela în articol.Eu nu am scris că evreii sînt tîmpiți cu toții ci că este exagerat spus în acel articol.
    Mă, de de tembeli corecți politic ca tine m-am lovit toată viața mea.Nu sînt eu penibil ci tu ești. Sînt convins că nu ar ajunge un an să îți explic cum și unde greșești, pt că nici nu vrei să știi.Tu ești corect și ești convins de asta. Ți-ai însușit toate minciunile despre evrei și le ții strîns. dacă îți spune cineva că nu e așa tu sări și îi spui că aberează, că insultă, că e antisemit, ai vrea să îi bagi pumnul în gură, ceri să fie îndepărtat, eventual pedepsit. În orice caz nu ești în stare să justifici ceea ce susții ca de ex mai sus.Ai scris calar: aberezi….insulți aiurea…Ce insultă? Ce aberație?
    Dacă și tu ești evreu nici nu mă aștept să recunoști cinstit acest lucru.

  36. Dan Tănăsescu Post author

    @Giurgiu Crisan, îţi recunoşti cuvintele? „Tănăsescule, ți-ai făcut datoria. Mănîncă-ți friptura, sta-ți-ar în gît și usca-ți-s-ar mîna cu care scrii!
    Trădător împuțit, colaborator cu ocupanții! Ce sunt astea, nu cumva injurii şi insulte?!

  37. Giurgiu Crisan

    Băi, „analistule”, tu pricepi greu. Am zis eu altceva? Am scris clar că de tine trebuie să mă iau , nu de acela care a scris articolulu, că acela e departe și nu citește.Tu ți-ai însușit acel punct de vedere.Tu ai pus aici acel articol. Ce vrei, să te laud? L-ai primit prin email și îl promovezi!
    Dacă ai fi fost deștept nu ai fi crezut aceste prostii despre evrei.

  38. Giurgiu Crisan

    Văd că unii nici nu ştiu ce înseamnă IQ (Inteligence Quote). Ei cred că ar însemna Grad de Inteligenţă. E greşită traducerea aceasta. IQ înseamnă Nivel de Cunoştinţe, mai precis spus ce cantitate şi de ce calitate sînt cunoştinţele noastre.
    Evreii nu sînt nici mai deştepţi ca noi în general şi nici mai cunoscători. Dovada o aveţi pe siturile pe care scriu evreii, de ex Forumul Softpedia. Acolo, pe topicul de Iudaism de ex, evreii debitează nonstop toate aiurelile insuflate lor de propagandele comunistă şi democrată, plus aiaurelile auzite la prieteni şi în familie.
    Vă faceţi iluzii; evreii nu sînt mai breji. Succesul lor de azi se datorează faptului că sînt parteneri apropiaţi ai Americii. În orice ţară s+ar afla evreii în general lucrează contra intereselor ţării respective dar pt America şi eventual Israel.De aceea sînt mari presiuni din afara ţărilor respective pt ca evreii să fie favorizaţi. Ăsta e adevărul: sînt favorizaţi.
    Sînt de acord cu PARS, DONITZ şi cu ERWIN

  39. donitz

    Domnule Tanasescu,oricine ai fii,si eu cred ca esti tot evreu jidanit,ai auitat [intentionat],sa subliniezi ca majoritatea evreilor insirati aici,sunt de origine si vorbitori de limba GERMANA,sau au fost cetateni ai unei tari GERMANICE.Asa se explica de ce sunt asa DESTEPTI.Normal ca daca te nasti cresti,inveti sitraiesti in spirit german,esti mai aproape de stiinta,educatie intelectualitate,deci poti sa inventezisau sa inovezi mai usor.De arabi te iei degeaba ,pt ca ei sunt asa pt ca s-a vrut sa fie asa,dar sa nu uitam ca in urma cu mii de ani ei au fost desteptii lumii de atunci.Psihopati ca americanii si ca tine prin propaganda infecta jidoveasca,defaimati toata lumea araba,practic intretineti razboaiele de acolo pt a-i decima complet Asta,este adevaratul holocaust,nu cel de acum 70 de ani care a fost trucat .Despre asta sa scrieti domnule Tanasescowitz,dar nu puteti aici va intele ca dv scrieti ce va dicteaza perciunatul sef ca vorba aia toata presa le apartine.Rusine pt un articol de 0,5 lei,despre un inventator roman n-a m citit nimic acolo,despre Paulescu de ex.careia i s- a furat inventia tot de indivizii pe care-i lauzi.Poate de-aia sunt atat de ,,destepti ”,pt ca nu se multumesc sa fure numai bunurile goimilor ci si inventiile lor.Adolf a spus:,,Nu o sa termin toti evreii pt ca generatiile viitoare sa vada ca am avut dreptate””!Timpul a sosit.Istoria se repeta.

  40. Adrian

    Esti PENIBIL imi place sa aud ca ai corectat din punct de vedere gramatical articolul te las sa ma corectezi si pe mine;:))) ar fi frumos sa te intesezi de datele pe care le publici si nu de gramatica lor daca cunosteai macar 15% din datele pe care le publicai era „ceva” dareste clar ca nu cunosti NIMIC si asta ma face sa ma simt mai bine ca vorbab aceea cand vezi unul mai prostca tine te simti mai bine.

  41. VictorCh

    Nu stiam eu de ce ma simteam tot mai bine citindu-ti comentariul, Adriane…

  42. Dan Tănăsescu Post author

    @Adrian: Îmi pare nespus de bine că te fac să te simţi tot mai bine! Dar acum fă-mă te rog şi mata pe mine să mă simt prost şi arată-mi, „cu date”, ce nu este adevărat în acest articol! 😀

  43. Giurgiu Crisan

    Dan Tănăsescu,tu ai poate nevoie de o lucrare mare, cu date, ca să te contrazică cineva? Ideea ta e că evreii sînt puternici pt că sînt deştepţi.E fals.Evreii sînt puternici pt că sînt aliaţi cu SUA şi cu alte puteri.
    În articol nu e adevărat că:
    -Einstein a fost cel mai influent om de ştiinţă.Asta că a fost cel mai tare din parcare e doar o afirmaţie fără acoperire.
    -Marx nu a fost evreu din moment ce era botezat creştin.
    -au făcut şi alţii mari descoperiri.De ce popoarele din care ei provin nu sînt puternice?Deci ideea că datprită descoperitorilor evreii ar fi puternici este greşită.
    -Lumea nu are vreo capitală. Afirmaţia că Washington e capitala Lumii nu e decît o exprimare poetică, adică naivă.
    -IQ nu arată inteligenţa, ci calitatea şi cantitatea CUNOŞTINŢELOR!!Deci James Sidis nu pt inteligenţa sa a primit IQ 300.
    Trînteşti un articol copiat de la un pupincurist al evreilor şi te superi dacă ţi se spune că este eronat ce e scris în el.

  44. Giurgiu Crisan

    Ţi-am mai spus şi îţi repet: evreii sînt puternici nu pt că ar fi mai deştepţi ci pt că sînt aliaţi cu cei mai puternici, cu americanii.Evreii sînt ajutoarele americane în toate ţările, de aceea sînt favorizaţi.Ei au fost ajutoarele de nădejde ale fostei puteri URSS.DE aceea erau favorizaţi în ţări ca RSR, RP Ungară, RP Polonă şi altele, nu că ar fi fost ei mari valori.Aşa se face că profesorii români au fost daţi afară din universităţi(vezi cazul Călinescu) şi le-au luat locul evrei cu puţină pregătire, unii făcuţi profesori universitari din muncitori.
    Tu îi iubeşti pe evrei pt că sînt puternici şi pt că îi crezi deştepţi?

  45. VictorCh

    Giurgiu Crisan:
    „Ideea ta e că evreii sînt puternici pt că sînt deştepţi.E fals.Evreii sînt puternici pt că sînt aliaţi cu SUA şi cu alte puteri.”
    Aici consider ca sunt pertinente si corecte doua intrebari:
    – Daca FARA alianta cu SUA evreii n-ar avea putere, CE ar fi putut determina SUA sa se alieze cu o tara lipsita de putere si care este nu numai neinsemnata (ca suprafata si populatie), dar SI saraca in resurse naturale, si care PE LANGA asta INCA mai tre’ sa-si apere / recucereasca continuu teritoriul national, stapanirea Israelului asupra acestuia fiind vehement contestata continuu de alta putere (conlocuitoare si daca nu inamica – CEL PUTIN rivala), Palestina?
    – Daca alianta unei tari din Orientul Apropiat / Mijlociu cu SUA este o conditie suficienta pt a deveni / fi considerat in lume drept „puternic”, atunci CUM se face ca exact aceeasi alianta n-a facut sa fie CEL PUTIN la fel de puternica (fiind atat aliata cu SUA cat si superioara ca suprafata, populatie si resurse) si (spre ex) Arabia Saudita?
    Nu, dragul meu, ideea dumitale ca evreii sunt puternici (IN EXTERIOR) pt ca sunt aliati cu SUA este gresita, lucrurile stau (oarecum) taman pe dos: SUA a acceptat Israelul drept aliat tocmai pt ca evreii ERAU DEJA puternici („la interior”, in economia diferitelor state – INCLUSIV in SUA). Daca ai nevoie de vreo dovada care sa sprijine aceasta asertiune a mea, cauta dumneata lista victimelor de la prabusirea turnurilor gemene (care reprezentasera chintesenta puterii economice a SUA) – cred ca tre’ sa fie disponibila si accesibila undeva pe net, chiar daca eu sunt prea nepriceput ca s-o gasesc – si verifica te rog (asa-a… „dintr-o privire”) CATE dintre numele de acolo (CE PROPRTIE din toate acele nume) conduc gandul DIRECT la o descendenta semita (asta FARA a mai lua in considerare si indivizii de nationalitate iudee al caror nume nu mai este atat de sugestiv).
    Aici ar mai fi de facut o completare: spre deosebire de romani, care (atat „acasa” cat si in strainatate) se au unul cu altul „ca cum” cainele cu pisica, evreii – in ciuda unor eventuale divergente de opinii pe varii teme si/sau a vreunei eventuale rivalitati comerciale, si in ciuda vreunor eventuale „tepe” trase (economic) de unul altuia – „tin laoalta”: se intr-ajutoreaza si conlucreaza pt indeplinirea vreunui scop comun, eventual pt sprijinirea tarii lor si/sau a grupurilor de evrei (de aiurea) care eventual trec prin greutati.

    „Asta că [Einstein] a fost cel mai tare din parcare e doar o afirmaţie fără acoperire.”
    Sa ma ierti, da’ NICI aceasta afirmatie a dumitale nu-mi pare temeinic fundamentata pe dovezi istorice.
    In rest, in privinta persoanei (desteptaciunii) lui Einstein, intrucat nu l-am cunoscut personal pe acesta si NICI nu cunosc pe cineva care sa-l fi cunoscut personal, nu prea vreau sa ma pronunt foarte categoric, da’ PARCA ma trage ata ca nu pe dumneata – opinie singulara nefundamentata – sa te cred, ci pe cei multi care il apreciaza la superlativ.
    (Este adevarat ca o credinta a multor necunoscatori nu este o dovada peremptorie in sprijinul unei afirmatii – vezi (spre ex) convingerea TUTUROR (pana cu putine secole in urma) ca Soarele se roteste in jurul Pamantului si ca Pamantul este nu „rotund” (sferic) ci plat – da’ pe de alta parte nu vreau NICI sa neglijez sensul (aici deformat) al zicalei care cere ca daca mai multe persoane iti spun ca esti beat sa te duci sa te culci.)

    „Marx nu a fost evreu din moment ce era botezat creştin.”
    Conform aceleiasi logici a dumitale, romanii botezati romano-catolici, greco-catolici, protestanti, neo-protestanti („pocaiti”) etc (deci nu ortodocsi) nu mai sunt romani.
    Se pare ca SI dumneata te alaturi numeroasei categorii a oamenilor care confunda nationalitatea evreiasca cu religia iudee (indiferent daca te gandesti la cultul mozaic sau la cel sefard). Marx DE FAPT – ERA evreu (descinzand (biologic, genetic) din progenitori evrei) dar nu era iudeu.
    (Si a propos de insasi denumirea de „iudeu”, aceasta deriva de la numele lui Iuda, insinuand (oarecum subliminal) ideea ca evreii (din ale caror randuri provenea acesta) ar fi toti niste „vanzatori” (cu sensul de „tradatori”), omitand (pare-se ca in mod deliberat) faptul ca INSUSI ISUS – desi acum acesta deja apartine lumii intregi – era TOT de origine evreiasca.)

    „au făcut şi alţii mari descoperiri.De ce popoarele din care ei provin nu sînt puternice?”
    Ideea nu era ca NUMAI evreii ar fi facut descoperiri, ci era sugerata o „densitate” superioara a descoperitorilor per cap de evreu prin comparatie cu densitatea similara la alte natii.
    Iar faptul ca si altii au facut descoperiri este cat se poate de adevarat, si cu cat a fost mai mare numarul descoperirilor facute de vreun anumit popor cu atat acel popor a fost mai puternic (prin comparatie cu celelalte popoare) ATUNCI CAND FACEA DESCOPERIRI. ASA au stat lucrurile (din cate stiu eu) cu Egiptul antic, asa cu India si cu China, asa cu mesopotamienii, asa cu Elada si apoi cu Roma, asa cu turcii / mongolii / arabii, asa cu mayasii / incasii / olmecii / toltecii / etc (ba si cu anasazi si apasii), asa cu Olanda si apoi cu Anglia medievala, asa (acum) cu SUA (si Japonia se grabeste s-o ajunga din urma impreuna cu o intreaga pleiada de „tigri asiatici”)…

    „Lumea nu are vreo capitală. Afirmaţia că Washington e capitala Lumii nu e decît o exprimare poetică, adică naivă.”
    Ai dreptate in ideea ca este o exprimare poetica si in cea ca lumea INCA nu are (in mod oficial) o capitala, dar consider (eu) ca nu prea ai (dumneata) dreptate ca nu ar fi vorba DECAT de exprimare poetica: sunt curios, daca dumneata ai avea de imprastiat in lume vreo idee (noua) mareata, sau de sugerat / impus vreo noua directie de dezvoltare a omenirii (sau doar o descoperire cu puternice implicatii ulterioare), DE UNDE consideri ca ai avea mai mare succes in lume daca reusesti sa-i convingi pe cei „ai locului” – de la Bucuresti, SAU de la New York? (Si te rog sa remarci ca am comparat un oras – capitala oficiala a unui stat cu un oras care NU este capitala…)

    Gata, m-am saturat de atata scris…

Comentariile sunt inchise.