Rockerii nu sunt satanişti, sunt doar victime

By | 3 noiembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Am observat că multă lume nu a înţeles ce am încercat să explic în articolul despre ce s-a întâmplat la clubul „Colectiv” din punctul de vedere al ocultismului şi ştiinţelor ezoterice. Au fost unii care m-au acuzat de ură, m-au insultat, susţinând că i-aş fi făcut pe tinerii rockeri care au murit satanişti, că m-aş bucura de moartea lor şi multe altele.

Asta se întâmplă din cauză că oamenii de cele mai multe ori gândesc în clişee pe care le preiau unii de la fără să gândească prea mult. Clişeele sunt simplificări ale realităţii născute din ignoranţă, lene şi lipsă de raţiune în gândire. De aceea vreau să explic o serie de lucruri pe care se pare că unii nu prea le înţeleg şi câţiva termeni cărora alţii nu le cunosc prea bine semnificaţia.

Ce înseamnă să fii rocker? Rockerul este un fan al muzicii rock şi un adept al culturii rock. Asta presupune ca respectivul să asculte cu precădere acest stil de muzică, să meargă la concerte de gen, să se îmbrace într-un anumit fel, să poarte anumite însemne pe tricouri şi în general să adopte un anumit stil şi filosofie de viaţă (consum de alcool, spirit rebel, motocicletă etc.)

Acum să vedem ce înseamnă să fii satanist. Satanistul este un adept al religiei sataniste sau cel puţin al filosofiei sataniste. Mai mult de atât, poate fi un satanist practicant, adică unul care practică magia neagră şi ritualurile păgâne de tip satanic. Deci un rocker nu ar trebui în mod automat să fie şi satanist.

Problema este că în ultimii ani foarte multe formaţii promovează şi utilizează în melodiile, concertele şi imagistica lor elemente ce ţin de cultul satanic şi de magia neagră, antrenându-i şi pe fanii lor în aceste practici necurate şi periculoase.

Acum să vedem ce este magia neagră şi ce scopuri şi efecte are ea. Iată ce spune despre magia neagră Eric Pier Sperandio în cartea „Iniţiere în magia albă şi magia neagră”:

Diferenţa esenţială dintre magia albă şi magia neagră rezidă din principiul fundamental care stă la baza fiecăreia din aceste două practici. Regula pentru cei care sunt adepţii magiei albe este: And in Harming None, Do What You Will şi se traduce prin: Fă ce vrei, fără să faci vreun rău celuilalt.

Plecând de la acest precept, veţi face tot ceea ce doriţi în termeni de ritualuri, incantaţii, poţiuni sau oraţii, atât timp cât acestea sunt inspirate de bine, bunătate şi dreptate. Dacă, din nefericire, aţi ajuns să îi doriţi altuia răul, o suferinţă în dragoste ori o boală, atunci trebuie să vă aşteptaţi să plătiţi pentru asta. Niciodată, orice ar fi, practicantul magiei albe nu trebuie să facă, în cunoştinţă de cauză sau voluntar, ceva prin care să domine, să constrângă ori să rănească pe cineva, oricine ar fi acesta, fără a se aştepta ca victima să fie chiar el, suportând un efect de trei ori mai intens, efectul de bumerang.

A contrario, regula pentru adepţii magiei negre este: Do What You Will, care se traduce prin: Fă ceea ce vrei. Astfel, practicantul magiei negre nu este condiţionat de nici o limită dictată de onestitate, decenţă sau echitate. El este liber să îi facă pe ceilalţi să sufere, să îi îmbolnăvească, să îi dezbine pe cei care se iubesc, să ruineze un om şi să-şi însuşească averea lui, să se răzbune, folosindu-se de adăpostul anonimatului; pe scurt, el poate comite toate relele din lume fără a risca – prin definiţie – să ajungă sub incidenţa legii triplei întoarceri. Chiar dacă practicantul magiei negre nu riscă efectul cauzat de legea triplei întoarceri atunci când recurge la fatalele sale vrăjitorii, el va trebui totuşi să se protejeze de altceva. De fapt, ar putea plăti foarte scump pentru faptele rele şi crimele sale, dacă nu se asigură mai întâi că josnicele-i acţiuni se fac sub protecţia unei creaturi ce aparţine astralului inferior, (demon, nota red.) dispusă să-i fie complice. Vom vedea ceva mai încolo despre ce fel de protecţie e vorba. Dacă protecţia este insuficientă, creatura invocată pentru a face acţiunea ar putea reacţiona violent, dându-şi seama că cel care a realizat ritualul de magie neagră încearcă să o controleze şi îi va întoarce furia împotriva-i.

Magia neagră constă, practic, într-un ritual de invocare a unor demoni, entităţi astrale malefice sau spirite ale celor decedaţi. Aceste entităţi demonice fiind în planul astral, nu se pot manifesta direct în lumea fizică şi de aceea au nevoie de un medium uman prin care să pătrundă în lumea noastră. Această pătrundere se face în două moduri: prin posedare, care se produce de multe ori involuntar, prin inducerea de stări de conştiinţă modificată în urma consumului de droguri, alcool, transe hipnotice, meditaţie etc. şi prin invocare, în cadrul unui ritual de magie neagră.

Magicianul care practică ritualurile ştie cum să controleze aceste creaturi infernale, printr-o serie de simboluri oculte, incantaţii, cercuri de protecţie trasate cu diferite substanţe care au puteri protectoare (de ex. sare). Un alt element foarte important în magia neagră este jertfa pe care magicianul o aduce demonului pentru a-l îmblânzi şi pentru a-i oferi în acelaşi timp recompensa pentru lucrarea pe care trebuie să o facă. Jertfa poate fi un animal sau în unele cazuri chiar o fiinţă umană.

Acum, revenind la rockeri, aceştia folosesc o serie de elemente din ritualurile satanice şi invocă nume de demoni, pentru că imită formaţiile al căror fani sunt, dar pentru că nu cunosc deloc aceste forţe întunecate nu ştiu nici cum să le controleze. Din cauza faptului că la concertele rock sunt adunate la un loc multe persoane, care fac simultan aceleaşi gesturi şi au aceleaşi stări de spirit, acestea fiind potenţate şi de ritmul muzicii, consumul de alcool şi atmosfera generală, efectele acestor invocaţii satanice sunt mult amplificate, exact la fel cum rugăciunea mai multor oameni în cadrul unei liturghii în biserică are o putere mult mai mare decât o rugăciune făcută individual de fiecare, la casa lui. Astfel, concertele rock se transformă în adevărate liturghii satanice, cu efecte imprevizibile şi incontrolabile, din cauza ignoranţei şi nepriceperii celor care participă la ele. Asta îi includ de multe ori şi pe membrii formaţiilor, care sunt la fel de ignoranţi ca şi spectatorii.

Cam asta cred că s-a întâmplat şi la clubul „Colectiv”, unde pe parcursul acestui an au evoluat mai multe formaţii, care ele însele au declarat pe afiş că sunt adepte ale satanismului. Acumularea de energii negative şi spirite malefice au transformat acel club într-un loc blestemat şi atunci când au apărut simultan mai multe condiţii favorizante (sărbătoarea de Halloween, locaţia în subteran, apropierea de râul Dâmboviţa, care fiind apă curgătoare produce energii telurice negative, prezenţa unor persoane cu karmă colectivă comună) s-a declanşat tragedia din 30 octombrie.

Cei care au murit sau au fost răniţi şi mutilaţi sunt doar victime ale împrejurărilor şi ale propriei ignoranţe în legătură cu fenomenele şi practicile oculte. Nu sunt satanişti, pentru că un satanist ar fi ştiut să se protejeze de forţele întunericului jertfindu-i pe alţii în locul lui. Şi nu au fost pedepsiţi de Dumnezeu, ci doar de propriile alegeri şi fapte greşite. Dumnezeu nu pedepseşte, pentru că El a creat lumea şi legile ei şi i-a dat omului libertatea să aleagă prin faptele sale Calea Binelui sau Calea Răului. Atunci când alege Calea Binelui, omul primeşte binecuvântarea lui Dumnezeu. Când alege Calea Răului, se pedepseşte singur, conform Legii lui Dumnezeu.

Mai există şi posibilitatea, mai ales că au apărut tot felul de teorii conspiraţioniste pe această temă, ca incendiul să fi fost provocat intenţionat – de către practicanţi ai magiei negre – şi cei care au murit să fie jertfe aduse diavolului. Ritualul ar putea avea ca scop un impact profund asupra societăţii româneşti în scopul transformării ei prin metode alchimice, în direcţia dorită de cei care controlează ţara noastră. Este doar o teorie, pentru care nu am deocamdată dovezi concrete.

24 păreri la “Rockerii nu sunt satanişti, sunt doar victime

  1. Marius

    Foarte bine punctat! iar sloganul „Fa ceea ce vrei!” e din gama (aceeasi melodie cu tonalitati aparent diferite) : ” Traieste acum! Traieste cum vrei tu! O viata ai!”. Manipulare demonica clasica!
    Legat de teoria din final, nu auzisem de ea, insa tot ce e posibil, vorba ta : satanistii stiu cum sa se protejeze stiind (unii din ei, cei de la varf) cu ce se ‘joaca” si sacrificandu-i pe altii!

  2. Realistul

    Un accident colectiv stupid specific societății de consum neoliberale. Din păcate tragedia unor tineri care au sfârșit în flăcări și fum este speculată de hienele politice, ong-iștii de tot felul și de către tot soiul de oportuniști. Ce mă irită pe mine, este faptul că românii nu sau maturizat în cei 25 de ani de perestroică și societate de consum capitalistă, lăsând-use în continuare manipulați, nu i-am văzut manifestând împotriva codului sclaviei,numit pompos codul muncii, nu am văzut scandând pentru de secretizarea clauzelor din contractele de privatizare, nu iam văzut solidari cu medicii și profesori în revendicările salariale ale acestora, în schimb pun botul să fiu scuzat de exprimare la tot soiul de atacuri și denigrări împotriva bisericii ortodoxe sau a unor personalități din istoria româniei.

  3. inttunecati

    Daniele, Daniele… mie imi place asa in general de tine da mai dai si tu cate o gherla ca na, esti om si tu…
    Vorbesti despre clisee si tocmai ce folosesti unul tot asa din ignoranta si din lenea de a cerceta si aici ma refe la cum ai descris tu un rocker.
    Incep a-ti spune ca ai un cliseu bine fomat despre rockeri care tin sa ti-l demontez imediat. Cand spui „rock” e ca si cum spui „muzica” . e atat de diferit ca si genuri intre ele e ca si cum spui ca maneaua e acelasi lucru cu tehno sau folkul cu hip-hop’ul. ce descrii tu aduce in linii mari cu rockerii ce asculta metal sau un subgen al metalului. ar mai exista o sumedenie de genuri de rock care nu au nici o legatura cum ar fi punk, gothic, hardcore, ska, etc. exista chiar si genul Christian rock(rock crestin). Holograf canta rock pe Voltaj daca ii intrebi tot rock canta(ceva electronic comecial)
    uite aici un link cu genurile de rock: https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzic%C4%83_rock#Subgenuri_ale_muzicii_rock

    eu sunt un ascultator de muzica rock dar nu metal, nu am parul lung, nu am tricouri negre cu nush ce inscriptii sau baphomet pe ele, nu port pentagrame la gat, sunt crestin ortodox, imi iubesc neamul si traditiile, resping indignat decadenta vestica, globalizarea, nu ma imbrac in piele, n-am motor si nu sunt alcoolic ca mine mai sunt milioane: imi place genul ska, punk si hardcore care e un fel de hip-hop ca versuri pe negative mai hard ca sa zic asa. sunt o rotita din sistem normala cu un job normal.

    ps: tricou cu do what you wilt purta Jay-Z care e un star al muzicii comerciale nicidecum rock. mai peiculosi mi se par al de rihana, beyonce, lady gaga si toata sleata lor care fiind papusele papusarilor distrug sufletele tinerilor celor multi nu rockerilor prin muzica lor aparent inofensiva dar ata de inselatoare iar daca rock asculta un procent mic din populatie pe astia ii asculta mai toti.

    in fine sunt multe de discutat pe marginea subiectului, oricum voba unui artist de la noi, in general: „muzica naste monstri”
    inttunecati´s last blog post ..Vatican Arrests Portend New Banking Scandal

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @inttunecati: Mai citeşte încă o dată articolul, înainte de a posta comentarii puerile şi încearcă să reflectezi mai atent la ce vreau să spun. Nu am timp acum să-ţi explic şi mai detaliat cum e cu rockul, de ce e satanic, cum e cu genurile şi subgenurile etc. Am fost eu însumi rocker la vremea mea, ba mai mult am cântat rock, am lucrat şi în industria muzicală, aşa că ştiu prea bine cum e cu genurile şi cu cultura rock. 🙂

  5. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Ce este în neregulă cu titlul? Este realist şi lipsit de agresivitate, cel puţin pentru o persoană normală! 😀

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Asta pentru că nu cunoşti istoria rockului şi aspectele ezoterice şi politice ale acestei muzici. Chiar dacă nu conţine, în texte şi imagini, elemente satanice explicite, muzica rock este satanică prin efect şi mesaj. Chiar şi o muzică rafinată ca cea a Pink Floyd sau Genesis, este într-o anumită măsură satanică. Chiar şi bluesul din care a evoluat muzica lui Elvis Presley are la bază un pact cu diavolul. Poţi căuta pe net. 🙂

    http://www.openculture.com/2015/07/the-story-of-bluesman-robert-johnsons-famous-deal-with-the-devil-retold-in-three-animations.html

  7. inttunecati

    nici eu nu stau cu timpul prea bine, stii ca nu exista de fapt „nu am timp”, asa ne place noua sa ne exprimam dar timpul e acelasi pentru toata lumea, exprimarea corecta din punctul meu de vedere este: „nu este o prioritate pentru mine”, intelegi tu, adica in timpul asta eu prefer sa fac altceva. dar sa revin pe scurt la subiect.

    tu nu prea ai inteles ce am vrut eu sa spun, eu nu am zis ca rock-ul nu e satanic indiferent de genul lui, sunt constient de asta. in mare speta muzica laica e satanica incepand de la cea clasica pana in prezent.
    te rog sa ai rabdare si sa asculti piesa asta toata:
    https://www.youtube.com/watch?v=NYu240QAxAw

    ce am spus este ca eu si nu numai nu ma regasesc in tipicul de rocker pe care l-ai descris tu
    nu pot da copy paste dar e paragraful care incepe cu ce inseamna sa fii rocker? faptul ca ai fost rocker banuiam dar uite ca asa ai simtit tu rockul. eu am fost rocker si ma duceam la rockoteci in adolescenta si la concerte da nu il simteam asa si nu am fost pletos si nici in negru si nici nu prea ii agream pe personajele de genul desi ei erau grosul multimii ca sa zic asa. Ca sa inchei, ce am vrut sa zic in primul comentariu este ca nu sunt de acord cu ce ai descris tu la ce inseamna sa fii rocker, este un cliseu, eu nu am fost asa, asta nu inseamna ca nu am fost rocker.
    inttunecati´s last blog post ..America Was Founded by the Illuminati

  8. Dan Tănăsescu Post author

    @Inttunecati: Ai cumva impresia să am scris acest articol special pentru tine, m-am referit în mod special la tine şi la ce înseamnă pentru tine să fii rocker?! Iei lucrurile mult prea personal şi nu eşti capabil să abstractizezi şi să generalizezi nişte idei. 😀

  9. Qu

    D-le Tanasescu, daca e sa sapam pina la origini, printre cele mai sataniste chestii este sarbatoarea de Craciun.
    Practic, conteaza mult mai mult ceea ce atribuim noi unui eveniment, decat respectivul eveniment in sine.

    Din p.d.v. bio-fizic, muzica rock hard este una care retrezeste partea activa a unui organism, amplifica instinctele si simturile si creste semnificativ nivelul energetic (atat cel instantaneu instantaneu cat si pe timp scurt chiar spre mediu). La ce foloseste energia asta depinde de fiecare. E ca si cu o arma…depinde de ultizarea sa. O poti tine in colectie, o poti folosi la antrenament sau te poti apuca de exterminat tot ce misca. Alegerea e a persoanei, nu a armei.
    Qu´s last blog post ..Dictaturometrul in Romania: s-a depasit 90% !

  10. Georgiana

    Fel si fel de mentalitati. Era si normal sa se invinueze orice situatie, orice ipostaza care ar fi dus la aparitia acestei tragedii. Dar e destul de ciudat sa dai vina pe genul de muzica, pe comportament, cand totul s-a realizat doar din cauza unei prostii omenesti de a folosi o artificie in interior(desi nu e nici prima data cand s-a facut asta, dar spatiul era foarte inchis si riscurile erau enorme). Toate lucrurile se intampla pentru ca trebuie sa existe un oarecare echilibru. Nu o sa avem parte numai de lucruri bune in viata si nu o sa fie nici ultimul incident de genul, indiferent de cat de bine vor fi respectate normele de securitate pe viitor.

  11. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Deja începi să denaturezi lucrurile. Crăciunul sărbătoare satanistă?! Probabil ai aflat din documentarul Zeitgeist. Nu orice sărbătoare cu origini păgâne este satanistă. Iar la capitolul „energii”, mai bine lasă-mă pe mine să mă pronunţ, că sunt în domeniu! 😀

  12. Dan Tănăsescu Post author

    Depresia de sărbători este un fenomen general al lumii moderne, care nu are legătură cu sărbătoarea în sine.

  13. red

    http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=521088&title=protest-colectiv-ziua-a-patra-isteria-impotriva-bisericii-si-a-patriarhului-din-piata-universitatii-continua-sa-fie-intretinuta-la-maximum-de-catre-infiltratii-de-extrema-stanga-din-ong-urilor-lui-soros-si-de-catre-activistii-si-simpatizantii-lor

    pune la fiecvare postare linkul cu ala de la scorpions unde spune ca se distreza omorind oameni lucru pt care platesc 100000 ca sa nu mai vina prostii sa spuna ce stiu ei!

  14. red

    sigur ca este mina cuiva. daca n-ar fi fost ar fi ramas totul la problemele legate de accident dar cind se duc si sint politizate dupa cum se vede si folosite intr-o directie care poate fi caracterizata ca fiind bine definita si cind un papalapta mai si spune ca „au trebuit sa moara oamani ca sa plece guvernul” atunci cred ca nu mai pot fi dubii.
    taranii papagali care se trezesc ei sa spuna ce-ia aia rock sa se duca la gainile din curtile bunicilor. multi au fost cu crowley asa ca sa ma scuteasca de ce cred taraniica stiu. sigura diferenta este ca aia din trupele vechi nu erau agresivi ca astia de acum si nu faceau circ public. copertile led zeppelin sau black sabbath sint evidente! plant are si in ultimul disc o melodie in care-si cheama stapinul lui sa-si ia regatul. rolling stones are o simpatie pt ala si un disc despre un fel de request. despre ac/dc este totul clar. inca o diferenta este ca cei vechi chiar faceau muzica pe cind astia de acum produc grohaieli pt ca muzica este doar decor pt ritualuri ceea ce in trecut nu exista. se limitau la indemnuri la rebeliune iar alea erau subtil incadrate. prostia mindria si incapatinarea tipic taranesti ii impidica pe f multi sa recunoasta adevarul. groaza taranului este ca nu cumva sa pice pe locul doi pt ca n-a stiut el ceva! mindria asta va costa enorm si tot nu renuntati la ea!!!

  15. JE

    – Senatorul Ioan Ghişe aruncă în aer protestele „Străzii”:
    „A fost o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”
    http://bit.ly/1kPtFKE

    – SENZAŢIONAL: Un documentar aruncă în aer „Revoluţia Colectiv”
    Pe net exista din prima zi un desfăşurător al protestelor până în decembrie
    http://bit.ly/1ks3z0N

  16. Dan Tănăsescu Post author

    Nu e chiar așa de simplu. Și preotul, atunci când Îl invocă în biserică pe Domnul Iisus și Duhul Sfânt, comite un act de magie. Și sfințirea apei de Bobotează este tot un act de magie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge