Surprinzătoarele sfaturi adresate românilor de către Paul Gottfried

By | 9 iunie, 2010
Distribuie prietenilor!

Descendent al unei familii evreieşti de cultură germană din Budapesta, educat la Yale şi la Yeshiva University, Paul Gottfried este un reputat istoric al mişcării conservatoare, bucurându-se de-a lungul vieţii de prietenia lui Richard Nixon, Pat Buchanan, John Lukacs, Christopher Lasch şi Murray Rothbard.

Beneficiar al unei burse Guggenheim, profesorul Gottfried a publicat zece cărţi şi sute de articole, în reviste de specialitate şi în presa americană şi din Europa. Prof. Paul Gottfried este autorul lucrării “Mişcarea conservatoare”, apărută în toamna anului trecut la Editura Logos, în traducerea lui Dragoş Moldoveanu şi sub îngrijirea lui Mircea Platon.

Cuvintele de mai jos au fost rostite în cadrul conferinţei susţinute de profesorul Paul Gottfried săptămâna aceasta la Universitatea ieşeană „Alexandru Ioan Cuza”.

În final, ţara dumneavoastră poate avea doar două tipuri de viitor: să fie o America de mâna a doua, proslăvind „deschiderea”, „diversitatea”, şi „drepturile omului”, sau să fiţi urmaşii strămoşilor dumneavoastră. A fi român nu trebuie să vă oprească de la a asculta politicos predicile americane despre democraţia globală, dar ar trebui să vă împiedice de la a le lua prea în serios. Şi dacă sunteţi îndreptăţiţi să reconstruiţi infrastructura materială după deceniile devastatoare ale dictaturii comuniste, aceste preocupări economice nu ar trebui sa fie exclusive. Nu ar trebui să vă facă să uitaţi cine sunteţi. Moralitatea publică şi cultura naţională vă definesc ca naţiune istorică, şi aveţi o datorie colectivă de a controla aceste forţe în interiorul graniţelor dumneavoastră.

Surprinzător, având în vedere propaganda şi ideologiile care se vehiculează în România de la revoluţie încoace, de către diverse grupuri de interese. Să fie Paul Gottfried, mai „român” decât românii înşişi?!

Via Saccsiv

O părere la “Surprinzătoarele sfaturi adresate românilor de către Paul Gottfried

  1. Laocoon

    O corectie trebuie facuta: In timpul comunismul (dupa 1964 mai ales) s-au construit multe lucruri in Romania. Abia dupa 1989 a inceput perioada devastatoare. In rest, omu’ are dreptate. Din pacate insa, politicienii nostri au ales deja … calea spre distrugerea definitiva a Romaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge