Scrisoarea lui Dan Voiculescu către Traian Băsescu

By | 18 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Domnule Preşedinte,

Conform înregistrărilor oficiale de la Registrul Comerţului, există un semnificativ dezechilibru între ponderea cifrei de afaceri deţinute de investitorii străini în economia naţională – 42,9% si procentul angajaţilor români ai acestor investitori – 22,5%.

În contrast, IMM-urile româneşti, care reprezinta peste 90% din totalul agentilor economici înregistraţi la Registrul Comerţului, au o cifra de afaceri de aproximativ 22% din întreaga economie, dar angajeaza peste 65% din forta de munca activa.

Rezultatul este evident: în timp ca capitalul străin ocupă poziţii extrem de solide în domenii de importantă strategică, precum industria extractivă şi furnizarea de energie şi utilităţi, şi rezista la presiunile crizei, agenţii economici mici şi mijlocii cu capital integral românesc, care angajează cea mai mare parte a forţei de muncă autohtone, sunt extrem de vulnerabili la efectele crizei.

În cei peste 6 ani de mandat în care, conform Constituţiei, protejarea drepturilor si intereselelor românilor a fost principala dumneavoastra obligaţie, ce aţi realizat, domnule preşedinte, pentru a consolida ponderea capitalului românesc?

In calitatea dumneavoastra de presedinte implicat, de jucator, care v-au fost propunerile si intiativele in acest domeniu?

Care au fost măsurile de stimulare economica a IMM-urilor pe care le-aţi impus Guvernului Boc?

Domnule preşedinte, vă asumaţi, cu orice prilej, identitatea politica de dreapta, iar Guvenul Boc, pe care îl patronaţi autoritar, procedează similar. Sprijinirea capitalului autohton face parte din esenţa politicilor economice de dreapta. Daca nu stiati, verificaţi doctrinele liberale şi conservatoare din ultimele sute de ani!

Şi, totuşi, în cei peste 6 ani de mandat, nu aţi realizat niciun beneficiu concret pentru capitalul autohton. Din contra, ati contribuit la falimentarea, într-un singur an, prin impozitul forfetar, a peste 100.000 de IMM-uri româneşti. Cumplita lovitura pentru economia nationala, care insa nu i-a impresionat pe vehemetii “protectori ai dreptei”, inregimentati de puterea portocalie.

Domnule Basescu, dumneavoastra nu sunteti de dreapta! Vă lipseşte chiar şi dreapta măsură.

Dreapta nu inseamna sa reduci salarii, sa desfiintezi locuri de munca si sa falimentezi agentii economici autohtoni. De altfel, nu sunteti nici de stanga şi nici de centru. Dumneavoastra sunteti, pur si simplu, incompetent.

Daca evaluarea mea nu este corecta, numiti, domnule presedinte, 10 masuri de stimulare a capitalului romanesc pe care le-ati promovat si aplicat in cei peste 6 ani de mandat prezidenţial! Dacă nu aveti 10, numiti 5!

Dan Voiculescu

Consider că are perfectă dreptate. Capitalul românesc este „sublim dar lipseşte cu desăvârşire”! Iar dacă Băsescu este de dreapta eu sunt Miss California! 😆

Sursa

4 păreri la “Scrisoarea lui Dan Voiculescu către Traian Băsescu

  1. cumnatu'

    Ce spune domnul Felix este perfect adevarat.Domnul Felix este totusi suparat si din alte motive.Unul ar fi ca un vechi tovaras de sifonarie l-a marginalizat si chiar demascat.Doi securisti imputiti care unul ne da lectii de solidaritate si altul de politica.Doi jefuitori ai Romaniei, unul presedinte altul prosper om de afaceri.

  2. cumnatu'

    Clar ca Nea Fredy dansatorul,el are toata puterea.Pe mine ma ingretoseaza toti securistii astia deveniti capitalisti de succes peste noapte,absolut toti,nu conteaza ca il cheama:Felix,Videanu,Udrea,Nastase,etc.Daca averile si viziunea politica veneau din generatie in generatie si o dezvoltau nu aveam nimic de spus.Dar daca ultima generatie a fost de securisti si cel mai bogat roman avea dacie si televizor color despre ce vorbim?La noi singura orientare politica este manipularea securista si furtul din banul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge