Vom avea în 2014 Regele Paul de România by Băsescu?

By | 15 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Cozmin Guşe, un mai fin cunoscător al lui Traian Băsescu, de a cărui campanie electorală s-a ocupat în 2004, a declarat că preşedintele nu e nicidecum împotriva monarhiei, în general, ci doar ca nu-l înghite pe Mihai ca rege, dintr-o antipatie reciprocă. Faptul este confirmat şi de Andrei Pleşu într-un interviu din ziarul Adevărul. Dovada ar fi şi faptul că familia prezidenţială a năşit copilul lui Paul de Lambrino, cel care şi-a cerut în instanţă mai multe drepturi de la Casa Regală, o sentinţă urmând a se pronunţa în acest sens destul de curând.

Plecând de la această idee, în cercurile puterii a apărut varianta că Traian Băsescu doreşte să rămână în istorie ca ultimul preşedinte, iar din 2014 să întreprindă toate demersurile ca să reinstaureze monarhia. O monarhie controlată, care i-ar aduce şi o imunitate preconizată. Fireşte, rege nu ar urma să fie nici Mihai, nici Margareta, nici Duda şi nici măcar Prinţul Nicolae, ci e vorba de Paul Lambrino, ca urmaş al lui Carol al II-lea, cumătru cu Băsescu.

Până atunci ar urma să i se asigure prin instanţă recunoasterea, dobândirea anumitor proprietăţi etc. Momentul este deosebit de prielnic, dată fiind o opoziţie de paie, dar cu o susţinere foarte puternică, după 2012, din partea Parlamentului (construcţia PDL-UNPR-PP-PNG), precum si o situaţie economică de criză adâncită, favorabilă unui astfel de proiect care ar putea deveni din ce in ce mai popular, încât să provoace modificarea Constituţiei la propunerea preşedinţiei.

Sursa: Agenţia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge