Zhang Zhuang

By | 7 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Zhang Zhuang este stil de Qi Gong, mai precis o serie de posturi inspirate de „comportamentul” arborilor. Aceştia, deşi sunt mai tot timpul nemişcaţi şi bine înfipţi în pământ, sunt plini de viaţă şi de energie (Qi). Prin ei curge continuu seva şi energia vitală în ciuda faptului că, în aparenţă, sunt lipsiţi de viaţă.

Exerciţiile se execută în numeroase variante în multe şcoli de Qi Gong, dar principiile şi rezultatele sunt mereu aceleaşi. Cu toate că sunt foarte simple în aparenţă, efectele lor sunt foarte puternice, cu condiţia să fie executate corect şi cu multă răbdare şi perseverenţă.

Principalele calităţi pe care le dezvoltă la practicant sunt răbdarea, voinţa, calmul şi capacitatea de concentrare. În plan fizic se intensifică circulaţia generală Qi, se curăţă sângele şi se întăresc membrele inferioare. Maeştrii, care perseverează în această tehnică, obţin abilitatea de e emite Qi în exterior, prin palme şi/sau degete, putând folosi această energie pentru vindecare sau chiar în scop marţial.

Zhang Zhuang

O părere la “Zhang Zhuang

  1. Pingback: Zhang Zhuang - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge