Să câştigi o maşină de lux, noroc sau blestem?

By | 15 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Mă uitam aseară la televizor şi am văzut la ştiri că taxele auto, în special pentru cele scumpe, au crescut foarte mult. Drept urmare multe persoane posesoare de maşini de lux s-au trezit în imposibilitatea de a-şi achita aceste taxe.

Pentru că am văzut în ultimul timp tot felul de concursuri care ofereau ca premiu o maşină, mai mult şi mai puţin scumpă, m-am întrebat ce aş face eu în situaţia în care aş câştiga o maşină de lux sau de capacitate cilindrică mai mare.

Imaginaţi-vă că sunteţi student şi staţi într-un cămin, abia reuşind să strângeţi banii pentru chirie. Sau sunteţi un şomer care nu a mai găsit nimic de muncă de mai bine de un an şi aveţi o gramadă de datorii. Dacă aţi câştiga un Hummer H3 de exemplu, acest lucru ar fi o mare bucurie, sau o nouă sursă de cheltuieli şi necazuri?

Maşina va trebui asigurată, va trebui plătită pentru ea taxa auto majorată şi fiind considerată câştig, va trebui să plătiţi şi impozit la stat. Un prim gând ar fi să o vindeţi, dar fiind criză este puţin probabil că veţi găsi prea curând un cumpărător pentru o astfel de maşină. În consecinţă va trebui să scoateţi din buzunar, cât de curând, câteva mii de lei, dacă nu zeci de mii, bani pe care nu aveţi de unde să-i scoateţi.

Voi ce părere aveţi, merită să câştigi o maşină bengoasă?!

hummer_h3

5 păreri la “Să câştigi o maşină de lux, noroc sau blestem?

  1. Bazaconii

    Dacă aş câştiga Hummerul de la Neogen, l-aş vinde pe loc. Nu neapărat pentru bani ci pentru că:
    – n-aş avea unde să-l parchez
    – mi s-ar părea prea scump combustibilul pe care îl consumă
    – impozitul şi asigurarea ar costa enorm
    .-= Bazaconii´s last blog ..Elena Udrea lansează o carte =-.

  2. Pingback: Florin Grozea a castigat un Hummer H3 | Dan Tănăsescu

  3. ZzzBlack

    =)) asa ceva nu se castiga… sunt sanse de 1% sa castigi un hummer, adica daca stam sa ne gandim , cam orice e greu de castigat , mai ales in Romania ca aici nu se da nimic gratis , nici unui copil flamand de pe strada , majoritatea oamenilor nu le da 50 de bani daca acei copii cer ,ei spun in felul urmator ” Isi cumpara tigari” vorba Romanului ..Romanu-i prost…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge