Mario Bennet şi românii

By | 11 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Mario Bennet, baschetbalistul american de la CSM Bucureşti şi-a luat puţină bătaie de la nişte bodyguarzi în faţa clubului Bamboo. În noaptea incidentului, la faimosul club bucureştean, rapper-ul Ja Rule susţinea un concert. Mario Marcell Bennett a rupt lanţul de securitate şi a încercat să se urce pe scenă în repetate rânduri. Oamenii de ordine au intervenit şi se pare că baschetbalistul l-a lovit pe unul dintre ei. După care a urmat ciomăgeala…

Până aici nimic neobişnuit. Mario Bennet nu este primul american care ia bătaie într-un club din România. A păţit-o chiar şi Jean-Claude Van Damme. Ce mă deranjează este reacţia românilor la acest incident. Mulţi dintre cei care au comentat la articolul publicat pe site-ul Gândul, care are şi exclusivitate pentru înregistrarea video a incidentului, îi condamnă pe agenţii de pază şi îi iau apărarea americanului. Bodyguarzii ar fi, în opinia lor, nişte ciobani, care bat pe oricine fără motiv, iar Mario Bennet un băiat finuţ.

Nu spun că bodyguarzii din România ar fi nişte îngeraşi şi nişte profesionişti desăvârşiţi, dar mă irită să aud pe unii spunând că în America nu se întâmplă incidente de acest gen, “pentru că acolo se respectă legea”. Să înţeleg că acolo oamenii de ordine din cluburi sunt nişte “fete de pension”  care lucrează doar cu duhul blândeţii, iar poliţişti nu bat niciodată şi nu împuşcă pe nimeni? Oare numai în filme, clienţii nedoriţi din cluburi sunt aruncaţi în şuturi la ghena de gunoi din spate?!

Mă îndoiesc că în cazul în care un român ar fi bătut într-un club din America, cei de acolo i-ar lua apărarea în defavoarea conaţionalilor. Dar de, noi românii suntem campioni la cosmopolitism şi xenopupincurism!

2 păreri la “Mario Bennet şi românii

  1. Costi

    Daca te documentai mai bine ai fi aflat ca a fost recunoscut de ja Rule si invitat de mai multe ori pe scena si chiar bodyguarzii lui le-au spus celor din Bamboo sa il lase sa treaca.
    Tu nu te-ai duce sa te urci pe scena daca ai fi fost in locul lui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge