Atenţie când cumpăraţi lapte pasteurizat!

By | 4 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am descoperit pe blogul lui Saccsiv un comentariu interesant, din care am aflat că laptele pasteurizat din hypermarket-uri este trimis din nou pentru reprocesare înainte de termenul de expirare, acest procedeu fiind făcut de mai multe ori cu acelaşi produs. Deci, atenţie la ce cumpăraţi!

Ştiaţi că laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de până la 5 ori!) în cazul în care nu se vinde înainte de termenul de expirare?!!!

Laptele este trimis la fabrică şi pasteurizat … din nou. Când cumpăraţi lapte la cutii, uitaţi-vă pe fundul cutiei. Dacă vrei să cumperi lapte nereprocesat, nu cumpăra lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5.

Iniţial am avut tendinţa să ignor acest e-mail, dar aseară în Carrefour, când din curiozitate m-am uitat pe fundul cutiilor de lapte, am constatat că majoriatatea aveau inscripţionate cifrele 2,3,4,5 şi chiar 6.

Şi mai mare mi-a fost uimirea când un lucrător de la raionul de lactate a confirmat că acele cifre reprezintă numarul de repasteurizări!! Dă-l mai departe pentru sănătatea tuturor!!!

3 păreri la “Atenţie când cumpăraţi lapte pasteurizat!

  1. Mihela

    Nu este adevarat. Stirea asta aparuse acum vreo 3 luni si la televizor si asa s-a crezut intial. Dar s-a demonstrat ca nu este adevarat, imi pare rau doar ca nu mai retin ce insemna acele cifre exact, dar in mod sigur nu de cate ori a fost repasteurizat. Deci nu va luati dupa asta, pentru ca este fals. Puteti cauta stirile de la tv, dar nu cred ca mai sunt pe undeva.

  2. DeeDee

    M-am uitat ieri pe fundul tuturor cutiilor, in virtutea postarii asteia, dar cifrele nu se regaseau in vreo forma care sa semene cu altceva decat o data si un lot.
    DeeDee´s last blog post ..RoJu re-reloaded

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge