Laptele pasteurizat, cauză principală a îmbolnăvirilor

By | 26 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Alăptarea la sân este dieta cea mai bună şi mai hrănitoare pentru sugari. Laptele matern clădeşte un sistem imunitar puternic, care face un copil suficient de puternic pentru a rezista la diferite boli, cum ar fi poliomielita, tusea convulsivă etc. Cele mai multe dintre decesele infantile care au loc astăzi sunt din cauza lipsei alăptării corespunzătoare şi acestea sunt datele oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Laptele matern este lapte crud. Laptele matern nu a fost pasteurizat. Laptele de vacă crud este laptele matern furnizat nouă de către mama-natură. Fiecare mamifer de pe Pământ produce lapte crud pentru hrănirea descendenţilor lui. Consumul laptelui crud este instinctual. Consumul laptelui crud este natural. Laptele de consum pasteurizat şi consumul de alimente pasteurizate este nenatural şi pune viaţa în pericol.

Deşi mulţi oameni nu cunosc asta, pasteurizarea laptelui distruge nutrienţii esenţiali din lapte. Cum?

Pasteurizarea laptelui distruge bacteriile benefice, împreună cu cele dăunătoare şi distruge enzimele esenţiale pentru absorbţia substanţelor nutritive. Pasteurizarea laptelui distruge toată fosfataza; aceasta este esenţială pentru absorbţia de calciu, iar calciul funcţionează împreună cu vitamina D, care este disponibilă nu numai prin expunerea la soare, dar este şi un nutrient esenţial în smântâna brută.

Natura a împachetat un model superb pentru hrana omului în lapte, deoarece acesta vine de la vacă cu toate substanţele nutritive esenţiale originale – atât timp cât acesta nu este pasteurizat. Încălzirea oricăror alimente crude descompune enzimele active, astfel încât lipaza (o enzimă unică a laptelui şi necesară pentru a finaliza digestia grăsimilor) este distrusă, împreună cu multe alte elemente nutritive esenţiale care sunt distruse prin pasteurizare.

Vânzarea laptelui crud (lapte care nu a fost pasteurizat) este, de fapt, scos în afara legii în unele state. Are sens să se interzică vânzarea laptelui crud, dar alte produse, ştiindu-se că provoacă moartea, sunt încă legale? Ţigările şi alcoolul au ucis milioane de oameni dar vânzarea de ţigări şi de alcool nu a fost interzisă. Câţiva oameni s-au îmbolnăvit uşor consumând lapte, care nu a fost manipulat în mod corect de către o instalaţie de prelucrare şi ca rezultat, toată vânzarea de lapte crud este acum interzisă.

Laptele pasteurizat este ca vitaminele sintetice – nu are nicio valoare nutritivă. Deci, de ce să-l bei până la urmă? O formă sintetică de vitamina D se adaugă în laptele pasteurizat pentru a încerca să i se dea o valoare nutritivă. Se adaugă 40 UI de vitamina D sintetică laptelui mort. Doza zilnică de vitamina D recomandată pentru adulţii de 50 de ani şi peste este de 400 UI. Asta ar însemna ca, în scopul obţinerii necesarului recomandat de vitamina D, un adult ar trebui să consume 10 pahare de lapte pasteurizat în fiecare zi.

Atât de multe pahare ar duce la tulburări severe de tranzit intestinal (diaree) – în fiecare zi. Numai puţin! Acesta a fost şi motivul pentru care FDA a obligat toţi producătorii de lapte să-l pasteurizeze, în primă instanţă, sau să fie interzisă vânzarea sa. Ei au precizat că E.coli – prescurtarea de la Escherichia coli – o bacterie (germen), din laptele crud provoacă crampe severe şi diaree şi pentru a preveni aceasta, au ordonat ca tot laptele crud să fie pasteurizat.

Atunci când vacile sunt ţinute în medii necorespunzătoare, ele se îmbolnăvesc şi produc lapte bolnav, care necesită deci pasteurizarea, pentru a nu-ţi face rău. Fermele industriale moderne reduc viaţa vacilor la aceea de producătoare de cisterne de lapte. Acestea sunt manipulate brutal, trăiesc în teamă, sunt private de relaţiile cu semenele lor, sunt îndopate cu antibiotice şi alte medicamente. Evident, ele nu pot produce decât lapte bolnav.

Deoarece laptele obţinut în fabrică de la vaci blonave este bolnav, acesta este pasteurizat pentru a nu te ucide, cel puţin, nu aşa de repede. Totuşi el te va omorî încet – prin malnutriţie şi boli cauzate de malnutriţie.

Laptele crud natural este un aliment viu. Acesta conţine enzime, care ajută la convertirea sa în alte alimente sănătoase, cum ar fi brânza. În loc să râncezească, ca laptele pasteurizat, laptele crud se acreşte, oferindu-ne o gamă largă de delicatese, cum ar fi brânzeturile franţuzeşti, olandeze, britanice, brânzeturile Wisconsin, iaurtul şi kefirul.

Da, laptele crud este plin de bacterii. Dar este plin de bacterii bune, bacterii care sunt esenţiale pentru absorbţia substanţelor nutritive. Gândiţi-vă, ce are iaurtul de este atât de bun pentru voi? Este probiotic, care este un cuvânt drăguţ ce înseamnă „bacterii bune”.

Ştiaţi că laptele pasteurizat conţine, de asemenea, o mulţime de bacterii? Diferenţa este că totul este mort, astfel încât niciuna dintre bacteriile bune nu este prezentă aici să vă ajute. Ceea ce consumi din laptele pasteurizat şi iaurtul făcut din lapte pasteurizat sunt milioane de corpuri de bacterii moarte, şi bune şi rele. Pasteurizarea nu filtrează şi nu înlătură bacteriile, le ucide doar. Pasteurizarea nu filtrează nici bacteriile moarte. Deci, data viitoare când beţi un pahar de lapte pasteurizat, gândiţi-vă la ceea ce tocmai aţi băut!

Sursa

9 păreri la “Laptele pasteurizat, cauză principală a îmbolnăvirilor

  1. Pingback: Laptele pasteurizat, cauză principală a îmbolnăvirilor | Piatza.Net

  2. DannielPH

    Nu stiu de ce dar imi place mai mult laptele la cutie luat din hypermarket decat cel produs de vaca din curtea mea.

  3. olguta

    Eu beau lapte crud de 19 ani, de cand am ales sa fiu vegetariana. Le dau si copiilor, de cand erau mici. Nu le-am dat niciodata antibiotice, sunt foarte sanatosi.(au 10 si 14 ani).Recomand tuturor, din toata inima, sa manance sanatos, mai ales daca au copii!

  4. Nu-i musai

    Gresesti total, pacat ca tu, un tantalau incult nedocumentat induci lumea in eroare. Laptele este dus la o temperatura de 100 de grade timp de 2-4 secunde. El isi pastreaza toate valorile nutritive in timp ce curata laptele de toate impuritatile.

    Ducumenteaza-te dobitocule inainte sa faci lumea sa nu cumpere lapte tetra-pak si sa-ti cumpere tie:-j

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Te cam contrazici! O dată spui că sunt tăntălău, incult, nedocumentat şi dobitoc şi la sfârşit spui că vreau ca lumea să cumpere de la mine şi nu de la tine de la Sibiu. Păi dacă fac lumea să cumpere de la mine înseamnă că sunt şmecher, nu?! 😆

  6. aloe

    Va invit din toata inima sa vizionati video-ul de mai jos (vezi link), deoarece este cutremurator. Veti auzi despre legatura dintre proteinele de origine animala cat si despre caseina gasita in lactate si dezvoltarea cancerului. Felul in care aceasta hraneste celule canceroase si le dezvolta fara oprire. In video se explica legatura din colesterolul ridicat si faptul ca acesta conduce la schimari hormonale radicale in corpul celor de gen feminin, avand ca consecinta marirea cantitatii de estrogen in corp care ulterior duce la cancere de san cat si legatura dintre alte boli, printre care si diabetul datorat consumului de produse animale, etc. Mergeti la link-ul de mai jos si apasati pe Film.

    http://adelicatebalance.com.au/#

    Sunt atat de multe surse vegetale bogate in calciu si magneziu care sunt de 100 de ori mai usor de asimiliat si folosit. Migdalele, semintele de susan, kale-ul, si nu in ultimul rand, tot ce intra in categoria seminte germinate si trasformate in vlastari. Oare ce ne impiedica sa le alegem pe acestea?!

    Puteti citi, deasemenea – cel mai complet studiu de nutritie – „Studiul China” – un manual foarte bine documentat – in care se explica cine este principalul vinovat de producerea celulelor cancerigene….

  7. jokker

    Tata,cu 10 ani in urma a facut ulcer stomacal,cineva ia recomandat laptele de capra.si-a cumparat 2 capre,dupa vre-o 2-3 ani de consum continuu de lapte crud si-a vindecat rana(fara nici-o implicatie medicala,doar cu lapte crud). Momentan, tata are 52 de ani,si nu are nici-o problema legata de sistemul digestiv,consuma in continuare lapte crud de capra. Eu inainte de a ma muta la oras(pe la 16 ani),nu aveam nici urme de carii,acum incep sa apara,consum mult lapte pasteurizat. Nu este doar laptele pasteurizat de vina 100% ,dar intr-o anumita masura e si el. Daca aveti posibilitatea ,recomand cu caldura consumul de lapte crud,doar sa aveti grija de la ce sursa vine laptele(animalul trebuie sa fie sanatos si intretinut igienic).Eu fac bio-fizica,pot garanta ca orice impicatie termica schimba compozitia bioorganismelor din alimente.Sanatate la toti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge