Caracteristicile alimentaţiei nesănătoase

By | 26 iulie, 2011

Cam astea ar fi, pe scurt, caracteristicile unei alimentaţii nesănătoase:

• Este bazată pe „hrană moartă” (gătită, la cuptorul cu microunde, etc)

• Este bazată pe alimente procesate (măcinate, albite etc.)

• Lipsită în cantităţi mari de fructe şi legume „vii”, proaspete.

• Nu asigură hidratarea corespunzătoare cu apă (şi se concentrează pe băuturile fabricate).

• Foarte bogată în zaharuri şi carbohidraţi procesaţi.

• Conţine alimentele modificate genetic, cum ar fi porumb, soia sau zahăr din sfeclă de zahăr modificată genetic.

• Include o cantitate mare de produse lactate pasteurizate, procesate, cum ar fi laptele de vacă de exemplu.

• Este produsă cu sute de aditivi alimentari şi diferite produse chimice de la MSG şi aspartam la conservanţi chimici.

• Este ambalată în recipiente alimentare toxice, conţinând materiale plastice şi răşini epoxidice, care contaminează produsele alimentare cu BPA.

• Are la bază alimente provenite din culturi convenţionale contaminate cu pesticide.

• Conţine o mare cantitate de uleiuri nesănătoase, cum ar fi uleiul de porumb, ulei de soia sau uleiuri parţial hidrogenate.

• Constă dintr-un număr mare de alimente prăjite sau alimente gătite la temperaturi foarte ridicate, care distrug nutrienţii ducând totodată la crearea de compuşi cancerigeni.

• Se face cu multe ingrediente modificate, cum ar fi uleiuri hidrogenate nenaturale, zahăr rafinat (care elimină mineralele), grăsimi din lapte omogenizat etc.

• Constă dintr-o cantitate mare de produse de origine animală.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge