Cum a făcut praf Mircea Badea sentimentul naţional

By | 1 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Aseară, chiar în ajunul sărbătorii Zilei Naţionale, Mircea Badea a venit la emisiunea sa cu tema pregătită de acasă, probabil având trasată sarcină precisă de la mentorii săi din spatele camerei de filmat. Mirciulică de cum a început emisiunea s-a aruncat direct la beregata României, pornit să facă praf şi pulbere ideea de mândrie naţională şi sentimentul apartenenţei la o naţiune.

Ceea ce încerca el să convingă telespectatorii era faptul că mândria de a fi român nu este justificată. Asta pentru că, în opinia sa, pentru a fi mândru de ceva, trebuie să ai un merit legat de lucrul respectiv. Adică, el ar putea să fie mândru doar dacă face ceva şi contribuie direct la rezultatul obiectului mândriei. În acest sens dădea ca exemplu flotările pe care ar trebui să le facă pentru a avea muşchi şi a fi puternic.

Acest mod de a gândi este specific persoanelor care au respect de sine scăzut. Se ştie din psihologie că respectul de sine este acea capacitate de a ne simţi valoroşi pentru ceea ce suntem. O persoană cu respect de sine scăzut, deoarece nu se consideră valoroasă pentru ceea ce este, încearcă în mod obsesiv să realizeze o serie de lucruri, să adune merite, pentru a-şi demonstra sieşi şi celor din jur că „are valoare”.

Probabil că Mircea Badea face parte din acestă categorie de oameni, altfel ar fi înţeles că pentru a fi mândru că eşti român, nu trebuie să faci ceva special, ci doar SĂ FII român. Ceea ce ne defineşte ca indivizi şi ca popor este ceea suntem, nu ceea ce facem.

În continuare antenistul nostru se plângea că nu găseşte nimic în comun, niciun şablon, stereotip, aşa cum s-a exprimat el, care să îl lege de locuitorii de pe teritoriul României, spunând că nu se simte bine în România şi sunt mult mai multe lucrurile care nu-i plac, decât cele care îi plac.

Pentru el, istoria ţării noastre nu are un caracter eroic, iar faptul că s-a născut în România nu înseamnă nimic, putând foarte bine să se fi născut în Argentina sau Malaezia. Acest tip de discurs, cu tentă globalistă şi aere de „cetăţean universal” al planetei, l-am mai auzit la multe alte personalităţi şi vedete, de la noi sau de afară, semn că este un material prefabricat de propagandă anti-naţionalistă.

Nu ştiu ce e în realitate în mintea şi inima lui Mircea Badea, dar pentru mine, a aparţine unei naţiuni, unei patrii, înseamnă să împărtăşeşti în primul rând limba pe care o vorbeşti, în care scrii şi gândeşti, istoria, tradiţiile, credinţa strămoşească creştin-ortodoxă, dar cel mai mult şi cel mai mult, ceea ce ne leagă unii de alţii este faptul că sângele, carnea şi oasele din care suntem făcuţi s-au format din pământul acestei ţări. Suntem asemeni unor copaci ieşiţi din acest pământ numit România şi oriunde ne-am duce pe această planetă suntem parte componentă a acestui petic de pământ.

Mircea Badea în mod clar are o agendă de îndeplinit în emisiunea lui şi trebuie să cânte aşa cum îi dictează cei care îl plătesc şi îi modelează gândirea şi opiniile, dar totuşi, în adâncul sufletului său cred că simte totuşi ceva pentru ţara în care s-a născut, pentru că la sfârşit, după ce a spus sloganul emisiunii şi formulele de încheiere, a strecurat şi un „La Mulţi Ani” pentru ziua de azi. 🙂

O părere la “Cum a făcut praf Mircea Badea sentimentul naţional

  1. Alex

    Deci Baselu avea mereu dreptate cand zicea de moguli, iar un o cercetare facuta de straini a argumentat ca Antelele au rolul de a induce dezinteres fata de politica ROMANEASCA, si nu doar fata de guvern, Basel!
    Sa ne amintim ce-a fost Voiculescu inainte de 89 daca vrem sa intelegem discursul lui Mircea Badea.
    Si uite un cerc vicios de tot rahatu!: Mircea B.&Co primesc bani ca sa spurce constant institutiile, statul, poporul, bani care in final provin de la noi, adica tot prostul. Noi privim cum ne insulta, platim pentru asta abonament TV, consumam energie electrica, timp, energie nervoasa si chiar fiziologica. Toate astea pentru a afla cum suntem porcariti. Genial!
    Un post ca Antena 3 e un ghita-contra care are doar pretentia de a critica faradelegile. De criticat va critica orice, iar daca lucrurile s-ar schimba suficient, ar trebui sa dispara deoarece ar ramane fara „obiectul muncii”, adica improscatul cu noroi.
    Antena 3 are cei mai „de tip buldozer” jurnalisti, de fapt agenti cu misiune-una din misiuni fiind lupta impotriva democratiei. Ei taie cuvantul invitatului (deseori invitatii stau pana la sfarsitul emisiunii, in prostia lor neobservand ca au devenit inculpati, intr-un proces televizat), baga reclame cand au chef pentru a schimba subiectul discutiei. Taie microfonul celor incomozi care apeleaza sau au fost apelati telefonic. Procesomanie de tip stalinist din plin! Astfel de oameni sunt portavocea mea sau a poporului? Niste badarani care aproape ca injura in emisiuni? O isterica stil Dana Grecu? (danagrecu ar trebui sa fie numele unui sindrom psihiatric). Sau un tigan alde Ciutacu? Chiar oamenii astia sunt „superiori” lui Morar doar pentru ca stiu sa spurce mai subtil? Serios!
    De fapt Antena3 sustine puterea. Mereu vajnica opozitie a sustinut puterea. De ce Badea a fost asteptat sa-si puna penele? Simplu: e un joc mizer intre politicieni si jurnalisti, one man show-mani, ca circul sa continue la nesfarsit.
    Tot Antena3 aduce „acuzatii” usor descalificabile la adresa politicienilor. De exemplu, eu pot afirma ca Ponta poarta pulover de 2000E, si daca se dovedeste ca acesta costa 100E, va iesi victima din toata povestea-desi 100E e totusi o suma pentru o boarfa impletita.(Ma refer la pulover, nu la Ponta). Ponta e mai scump.
    Agenda de lucru a opozitiei: critici la adresa puterii, si cam atat. Variantele la Basescu: un Geoana tradator (nu degeaba a fost taica-su mare militar, il onoreaza astfel), un Ponta cu stilul sau de adolescent intarziat si tunsoarea aia de pustan, cu acel zambet ironic care deseori se transforma rapid in ranjet.
    Antenele au „teorii” despre orice, comenteaza nimicul sau inexistentul inca, se rezuma la acel vesnic „poate”, sau „daca”, sau „cum ar fi faca” samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge