Voi în ce partid v-aţi înscrie?

By | 11 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

În urmă cu vreo zece ani, când încă mai aveam speranţe de mai bine în viitor, mă bătea gândul să mă înscriu într-un partid politic. La vremea aceea mi se părea mie că cel mai potrivit cu viziunea mea politică şi cu ideologia al cărui adept eram, ar fi Partidul Umanist Român (PUR), actualul Partid Conservator (PC).

Sprijinirea proprietăţii private, a familiei şi a prosperitatăţii cetăţenilor, mi se păreau idei foarte bune şi potrivite cu nevoile României. Pentru a fi cât mai bine informat şi a decide în cunoştinţă de cauză, chiar descărcasem de pe Internet statutul PUR şi platforma-program a partidului. Cu toate astea nu am făcut atunci pasul de a mă înscrie şi deci, de a intra în politică.

Azi, când lucrurile sunt mult mai complicate şi partidele au dovedit nivelul moral extrem de scăzut şi lipsa totală de principii a actorilor politici din România, decizia de a intra într-un partid este şi mai grea.

Să te înscrii în PDL nici nu se pune problema, partidele din opoziţie s-au compromis demult şi au dovedit lipsă de tărie în lupta cu cei de la putere şi chiar complicitate la genocidul înfăptuit de aceştia. Partidele mai noi, de genul celui înfiinţat de Dan Diaconescu, sunt de-a dreptul ridicole. Aşa că vă întreb: dacă ar fi să vă înscrieţi într-un partid, care ar fi acela?

6 păreri la “Voi în ce partid v-aţi înscrie?

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Întrebarea era pentru cei care chiar au o opţiune politică, nu pentru mase de manevră care nu gândesc deloc.

  2. bogdan

    Acest lucru as vrea sa stiu si eu. De aceea nu pot recomanda nimic. Nu stiu daca exista vreun partid onest, incoruptibil, cu oameni capabili, intelectuali, care sa nu urmareasca decat „puterea”. Mai vrea cineva binele multimii? Cred ca ma voi orienta spre „un creier de neamt” cu onoare de japonez. Apropo…

  3. me

    bah sincer acum, ala care plateste mai mult (in $, nu zahar) cand facem campanie, sa imi dea banul pe loc, mai multe campanii = mai multi bani, in rest, mi se rupe in ce partid sunt! gandesc romaneste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge