A fost Florian Pittiş un profet?

By | 2 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am găsit pe blogul lui Saccsiv o remarcă interesantă referitoare la o melodie a lui Florian Pittiş, cântată cu „Pasărea Colibri”. Versurile îi aparţin lui  Dorin Liviu Zaharia, conform unui comentator de pe blog.

După cum se vorbeşte, Florian Pittiş a fost mason şi încă unul de gradul 33, deci avea acces la cunoaşterea secretă a acetei organizaţii. Versurile melodiei „Ploaia care va veni” par să conţină un mesaj profetic legat de ceea ce se întâmplă azi în lume şi se va întâmpla în viitor.

Am scos versurile cântecului şi am îngroşat cuvintele care mi se par mai deosebite ca semnificaţie:

Sunt un frate tânar, care crede în dreptate,
Am ochi negri, dar am mâinile curate.
Iubesc pletele şi ploaia şi cămăşile-nflorate,
Nu răspund când mi se-aruncă vorbe-n spate.

Un fapt fără importanţă mă poate face să sper,
Mă-nclin şi pun în balanţă ce-i sfânt cu ce-i efemer.
Peste tot atârnă greu
Teama de sinceritate

Dar de câte ori, prieteni, n-am surâs cu întristare,
Când speranţele păreau înşelătoare.
Când necinstea şi prostia şi-ascundeau prin gropi norocul,
Ştiţi de câte ori, prieteni, i-am prins jocul.
Ne-am săturat de palavre, de cărţi şi filme de şoc,
Cu vampe, regi şi cadavre, cu stele de iarmaroc
.

Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate
.

Ni-e lehamite de marşuri, de tromboane şi plocoane,
De blazoane, de canoane şi fasoane.
Fiindcă banul şi prostia sunt pericole morale
Circul vieţii ne-a impus salturi mortale.
Deasupra florilor noastre ciuperca cheamă a pustiu,
Din cer cad păsări albastre şi totuşi nu-i prea târziu
.

Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.
Să-ncercam să facem noi
Un oraş fără păcate
.
Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.
Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.

Un amănunt interesant este faptul că, de multe ori, diavolul este asociat în mod simbolic cu ploaia care cade şi acoperă totul, de asemenea ploaia mai este asociată cu banii, care cad asemenea ei, peste cei care şi-au vândut sufletul necuratului.

Cred că nu mai trebuie să explic de înseamnă „sunt un frate tânăr”, având în vedere că autorul versurilor a fost mason.

8 păreri la “A fost Florian Pittiş un profet?

  1. Iulian Lita

    cred totusi ca vezi lucrurile prea profund… nu stiu daca Pitis s-a gandit la asta cand a scris melodia… :)) e ca si cu poeziile lu` Eminescu, pe care fiecare le interpreteaza diferit sau opera lui Blaga… cine stie ce avea fiecare in cap cand a scris chestiile respective
    Iulian Lita´s last blog post ..Cum sa adaugi butonul 1 de la Google pe site-ul tau

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Florian Pittiş cânta multe melodii preluate (cover) în special Bob Dylan şi Beatles, aşa că nu e o surpriză! 🙂

  3. gabi

    l-am cunoscut pe motu in 1996,aceasta melodie o canta de cativa ani.Din informatiile care le am abia prin 1998 a intrat in masonerie deci?

  4. Francisc

    Textul piesei „Ploaia care va veni” apartine lui Dorin Liviu Zaharia (25 sept 1944-3 dec 1987), membru fondator al trupei Olimpic ’64. Corect este „Banii si PUTEREA” D.L. Zaharia sau Ciabi cum i se spunea a compus muzica pentru filmele :Nunta de piatra, Filip cel Bun, Duhul aurului, Tanase Scatiu, regizate de Dan Pitza si altele.Totusi melodia acestei piese e o preluare a unei piese italiene „E la pioggia che va” compusa de Bob Lindt cu titlul „Remember the Rain” De alt fel, el a scris si unele texte fonetice pe melodii cunoscute precum ” Ei, bine, gard des n-ai” (It’s been a hard Day’s Night- Beatles) La momentul acela : Inainte de 1987deci, Dorin Liviu Zaharia se exprima pe sine si multi dintre tineri se regaseau in mesajele lui .Piesele lui au fost preluate si cantate de Adrian Ivanitchi, Mircea Vintila, Pasarea Colibri (Florian Pittis) Putina documentare si corectitudine inainte de a face speculatii , nu ar strica!

  5. Francisc

    P.S. Da, informatia inseamna putere in masura in care este corecta . Iata un fragment din textul italian „Il denaro ed il potere sono trappole mortali” Daca veti compara cele doua texte veti observa ca versiunea romana a lui Ciabi este o traducere aproximativa. Probabil ca asocierea cu masoneria este mai interesanta dar, acesta este adevarul! Florian Pittis ar putea fi considerat profet in domeniul internetului, de exemplu . El a conceput si creat primul radio exclusiv pe internet din Romania (in jurul anului 2000), radio care functioneaza si astazi sub numele radio3net „Florian Pittis” si apartine Societatii de Radio din Romania

  6. Petre Ioan Crețu

    Îmi pare rău pentru dvs., nici melodia și nici versurile nu-i aparțin lui Florian Pitiș, muzica e de fapt „Remember the Rain” si e un hit din 1966 al lui Bob Lind (https://www.youtube.com/watch?v=HdPFPYp27ro), versurile aparțin fratelui Dorin Liviu Zaharia zis și „Chubby”, un visător , poet, filozof…. precedesor generației power flower

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Și ce dacă? Traducerea îi aparține lui Florian Pitiș! 😉

    PS: La fel ca și în cazul melodiei ”Blowin’ in the Wind” a lui Bob Dylan. Varianta cu fratele Dorin Liviu Zaharia zis și „Chubby” nu o cunosc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge