Cine zicea că planeta e suprapopulată?

By | 24 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Până acum presa era plină de ştriri alarmiste cu tentă apocaliptică, referitoare la faptul că populaţia planetei ar creşte într-un ritm prea accelerat. Lozinci precum “planeta nu ne poate susţine pe toţi”, “planeta nu poate hrăni atâţia oameni”, “salvaţi planeta!”, “trebuie să luăm măsuri urgente pentru limitarea creşterii populaţiei” erau la ordinea zilei.

Şi iată că ziarul The Economist publică un studiu care estimeză că popoarele se vor stinge unul câte unul în următoarele secole. Poporul român, de exemplu, va dispărea în anul 3200.

Publicaţia „The Economist” a ajuns la concluzia că ultimele femei se vor naşte pe Terra în jurul anului 4900 şi vor fi de origine braziliană. Româncele vor dispărea în jurul anului 3200. Prima ţară care va rămâne fără femei este Bosnia şi Herţegovina (în jurul anului 2600). Concluziile inedite aparţin unui studiu al Naţiunilor Unite asupra ratei de fertilitate şi de reproducere, realizat în 21 de ţări, printre care şi România.

Cauza acestui fenomen ar fi emanciparea femeilor:

În ceea ce priveşte motivul principal evidenţia de publicaţia „The Economist”, raportând la situaţia ţărilor din Asia, acesta se traduce printr-o mişcare feministă care se accentuează, femeile preferând să fie independente financiar, ceea ce le permite să se bucure de viaţa de celibatar şi să amâne, cât mai mult, momentul mariajului.

Sursa: EVZ

Deci până la urmă cum rămâne fraţilor, ne înmulţim prea repede, sau nu ne mai înmulţim deloc???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge