Cine sunt asasinii economici ai României?

By | 30 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Dacă nu aţi înţeles până acum de ce trebuie mereu să împrumutăm bani de la FMI şi Banca Mondială, de ce trebuie să “investim” în mereu infrastructură, de ce trebuie să construim baze militare americane pe teritoriul României şi scuturi anti-rachetă, de ce trebuie să cumpărăm avioane militare americane second-hand, la preţ de avioane noi, de ce trebuie ca soldaţi români să moară prin ţări ca Irak sau Afganistan şi multe alte astfel de “binefaceri” pentru poporul român, plătite prin măsuri de austeritate, sărăcie, boală şi disperare, citiţi acest fragment din documentarul “Confesiunile unui asasin economic” realizat de John Perkins.

Noi, asasinii economici suntem de fapt responsabili pentru crearea primului imperiu global. Noi lucrăm în multe moduri diferite dar, probabil cel mai frecvent este să găsim o ţară care are resurse, cum ar fi petrol şi apoi aranjăm un împrumut uriaş acelei ţări de la Banca Mondială sau una din celelalte organizaţii de acest tip.

Dar banii nu ajung cu adevărat în acea ţară. De fapt ajung la marile noastre corporaţii pentru a construi proiecte de infrastructură în acea ţară: centrale electrice, parcuri industriale, porturi, lucruri de care să beneficieze corporaţiie noastre şi câţiva oameni bogaţi din acea ţară. Dar asta nu ajută majoritatea oamenilor deloc. Întreaga ţară rămâne cu o datorie foarte mare. Este o datorie atât de mare încât nu pot să o plătească.

La un moment dat, noi, asasinii economici mergem înapoi acolo şi le spunem: „Ascultaţi, aţi pierdut mulţi bani, nu vă puteţi plăti datoriile aşa că, vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere, lăsaţi-ne să construim o bază militară la voi în ţară, trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc cum ar fi Irak, sau votaţi-ne la următoarele alegeri ONU.” [Le spunem] Să privatizeze compania de electricitate, sistemul de apă şi canalizare şi să le vândă corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale.

Nu-i aşa că este exact ce se întâmplă de câţiva ani în România? Faceţi comparaţia!

Mai departe puteţi desluşi iţele acestui mecanism de înrobire a naţiunilor într-un fragment al documentarului “Zeitgeist Addendum” în care este inclus un fragment din “Confesiunile unui asasin economic” din care am extras citatul.

4 păreri la “Cine sunt asasinii economici ai României?

  1. valy

    EL permite pt. ca suntem prosti,ingalati,analfabeti,hoti,cartitori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge