Cărtărescu, Ioşka şi Chinezu

By | 18 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Mai întâi să stabilim cine sunt proptagoniştii. Cărtărescu este acel scriitor/poet puţin efeminat care face parte din cohorta de fripturişti de la curtea lui Băsescu şi care în mod inexact sunt numiţi „elită intelectuală”. Ioşka este Iosif Buble, reporter la Antena 1, care a devenit celebru în urma scandalului cu filmuleţul indecent în care se presupune că apare Ana Birchall. Acum are o emisiune la Antena 3. Iar Chinezu (Cristian China Birta) este un blogger destul de cunoscut.

Întâmplarea face că aseară l-am văzut la TVR, invitat la emisiunea Eugeniei Vodă, pe Mircea Cărtărescu. Gornistul băsist tocmai scotea de la naftalină mult prea răsuflata şmecherie prezidenţială, cea cu „Băsescu luptă cu mogulii”. Mai precis Băsescu-Vodă luptă cu televiziunile mogulilor.

Cărtărescu a nominalizat Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV ca televiziuni „maligne” care manipulează, dezinformează şi dezbină populaţia. (Sincer, eu credeam că însuşi Băsescu şi famiglia PDL fac toate acestea).

În această dimineaţă la emisiunea lui Iosif Buble a fost invitat Chinezu. Iar una din temele abordate a fost legată, în replică, chiar  de aceste afirmaţii ale fostului menestrel de la Cotroceni.

Cu ocazia asta am putut remarca o dudă de zile mari lansată în eter de Chinezu. Acesta a spus că este adeptul „sindromului Michael Jackson”,  adică, conform spuselor sale, deşi îi place foarte mult cum cântă megastarul, nu îl interesează ce făcea acesta în particular. În mod similar bloggerul consideră că Mircea Cărtărescu este un scriitor extraordinar, dar nu are importanţă ce face acesta în viaţa sa privată.

Păi bine măi Chinezule, când apari pe postul naţional de televiziune şi vorbeşti despre astfel de lucruri, nu eşti în viaţa particulară, eşti persoană publică şi tot ceea ce spui influenţează opiniile telespectatorilor! Lucru valabil, de altfel, în multe cazuri şi pentru Traian Băsescu. Lumea îl vede la televizor pe Cărtărescu scriitorul nu pe un meltean oarecare, consumator de bere şi mici cu muştar! Viaţa particulară e aia pe care o trăieşti departe de ochiul public, în intimitatea căminului, la o bere cu prietenii sau într-o vacanţă la munte, de exemplu.

Notă: Nu vreau să se înţeleagă de aici, că îl suspectez pe Chinezu de băsism sau cărătrescianism. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge