Protestatarii de pe Wall Street ştiu că adevărata putere nu se află la Washington

By | 3 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Protestele „Ocupaţi Wall Street” (Occupy Wall Street) sunt un semn sigur că oamenii au început să realizeze unde se află centrul real de putere al Statelor Unite, a declarat pentru RT James Corbett, editor al site-ului corbettreport.com.

„Cred că ceea ce este, probabil, potenţial revoluţionar cu privire la această mişcare este faptul că nu a fost localizată la Washington”, a spus el. „Nu a fost ‘Ocupaţi Washington DC’, a fost ‘Ocupaţi Wall Street’, ceea ce cred că prezintă ideea că oamenii şi-au mutat atenţia de la teatrul politic care are loc la Washington, către axa reală a puterii politice, care este situată în inima imperiului american, pe Wall Street şi în zona capitalului financiar, nu acolo unde politicienii se ceartă cu privire la măsurile de austeritate şi alte lucruri de acest gen.

„Cred că oamenii devin din ce în ce mai conştienţi, prin intermediul campaniei prezidenţiale a lui Ron Paul şi a altor mijloace care circulă acum prin societate, că centrul real al imperiului este în domeniul finanţelor şi că există ceva care face această mişcare politică oarecum diferită şi o separă de altele”, a adăugat Corbett.

La rândul său, Stephen Lendman, moderator şi realizator radio, acordă o şi mai mare importanţă protestelor „Ocupaţi Wall Street”. Realizatorul subliniază faptul că legislaţia americană conferă Congresului dreptul  de a emite singur monedă, şi spune că acest drept ar trebui să-i fie restituit.

„Oricine controlează puterea banilor are puterea supremă”, a spus Lendman pentru RT. „Bancherii de pe Wall Street au puterea banilor şi conduc literalmente guvernul. „Goldman Sachs” conduce guvernul, „JPMorgan Chase”, „Bank of America” – ele conduc guvernul. Acest lucru trebuie să înceteze. Oamenii aflaţi în stradă, din toată America, trebuie să înţeleagă acest lucru şi să ceară ca puterea banilor să revină la Congres.”

Potrivit jurnalistului de investigaţie şi blogger-ului George Mapp, protestele de pe Wall Street ar putea cu uşurinţă să se extindă către Washington DC, deoarece aceste două locuri sunt strâns interconectate.

„Cine face lobby pentru Wall Street? Wall Street are grupuri de interese la Washington DC, care îi permit să ia bani de la săraci şi să dea la cei bogaţi „, a spus el. „Categoric cei de acolo ar trebui să fie îngrijoraţi şi văd cu siguranţă că acest protest se va răspândi în toată America şi într-o bună zi va ajunge pe treptele de la Capitol Hill şi, eventual, în faţa Casei Albe.”

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge