În timp ce poporul moare de foame aleşii noştri vând ţara pe nimic

By | 5 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

În ultimele două săptămâni Traian Băsescu nu a pierdut nici o ocazie publică în care să declare că la anul trebuie să adoptăm un buget prudent, repetând în acelaşi timp, obsesiv, că salariile şi pensiile nu vor scădea.

Pe de altă parte Boc şi ai lui s-au jelit în faţa poporului că economia nu poate oferi mai mult în momentul de faţă şi deci, oamenii trebuie să înţeleagă că nu pot primi mai mult din partea statului, din drepturile ce li se cuvin. Prin urmare ar trebui să înţelegem cu toţii că asta e situaţia, că nu sunt bani, că e criză mondială şi că în alte ţări ar fi chiar mai rău ca la noi.

În timpul ăsta, sub paravanul acestei propagande mincinoase, resursele naturale ale ţării sunt înstrăinate pe nimic şi interesele financiare ale statului sunt subminate în mod sistematic, chiar de către cei aleşi să le apere.

Printr-un proiect de modificare a legii 50/1991, depus de ministerul Elenei Udrea în luna iulie, este eliminată taxa de autorizare pentru lucrările de forare a sondelor în perimetrul marin.

Guvernul a decis ca firmele care derulează lucrări de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre să fie scutite de obligaţia de a obţine autorizaţie de construcţie. Decizia a fost luată prin Ordonanţa de Urgenţă 85 adoptată luna trecută de Guvern şi care modifică Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Actul a fost semnat de premierul Emil Boc şi contrasemnat de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, de ministrul de Interne, Traian Igaş, de preşedintele ANMR, Alexandru Pătruţi, şi de ministrul Economiei, Karoly Borbely.

Sursa: Cotidianul

La două săptămâni după Ordonanţa 85, Exxon începe lucrările în perimetrul concesionat în Marea Neagră, România pierzând astfel sume importante, care ar fi putut ajunge la buget.

Pe de altă parte, statul intenţionează să vândă cel mai mare zăcământ de cupru din Europa, de la Roşia Poieni, care valorează zeci de miliarde de euro, cu penibila sumă de 46 de milioane de euro, în urma exploatării, care va fi realizată de firma canadiană Barrick Gold, redevenţa României fiind de doar 4%.

În acest fragment din emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, puteţi afla mai multe amănunte despre acest imens jaf naţional, rezultat al trădării neruşinate la care este supus poporul român.

2 păreri la “În timp ce poporul moare de foame aleşii noştri vând ţara pe nimic

  1. Alex

    Daca nu aflam ca nu vor scadea salariile si pensiile, precis n-as fi dedus ca vor scadea. Inconstientul ignora negatiile, deci mesajele pregatitoare ne fac sa acceptam mai usor.
    De ce oamenii astia fac precizari asa, de amorul artei? Le fac pentru a se suci, altfel al parea coerentii si am risca sa-i si credem.
    Eu unul astept sa se termine balciul si de fapt toate cat mai repede. Nu-s pesimit si nici optimist, nu gandesc „negativ” si nici „pozitiv”, gandirea pozitiva si gandirea negativa sunt reflexe conditionate ale sclavilor cu precizarea ca cei care „gandesc pozitiv” au motive, in mizeria lor umana, sa se simta superiori. Atat. Nietzsche ar zice ca suntem dincolo de pozitiv si negativ. Din ce-am observat, gandirea pozitiva asa cum e ea vehiculata inseamna…conservatorism, individualism, optimizarea propriului nivel de trai, calitate a vietii bla bla. Cum poate fi o optimizare etichetata drept conservatoare? In ansamblu individul nu vede/vrea sa vada ca traieste intr-un non-sens ultraelaborat si greu perceptibil. De exemplu isi face bine siesi dar nu-i pasa de copii.
    Culmea-i ca datorita stresurilor sociale lumea se ticneste la creier continuu, isi pierde reflexele elementare, devine agresiva, incat din tot discursul meu buna parte din sclavi vor ramane cu ideea fixa ca gandesc „negativ”. Are importanta?
    Insa ne „meritam” presedintele! Tiranie latenta e in multa lume, a fost cultivata in mii de feluri poate. De la „seful de scara” (suna primitiv, de parca am trai in hoarde in care outsiderii n-au ce cauta), de la vecinul reclamagiu, de la babele si mosnegii justitiari care traiesc doar pentru a face rau pana la procesomania institutionalizata in toate felurile.
    Calul in dar nu se cauta dupa dinti-uite o bata in cap utilizabila in multe situatii, in care „filantropul” poate scoate ochii celui care primeste ceva, uneori cu forta. Intinde-te cat ti-e plapuma! Asta zice si guvernul, de fapt guvernarile, dar intrebarea de bun simt e cine stabileste lungimea plapumei?
    Se pare ca FMI, si cam toate organismele cu titulatura compusa din 3 litere.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Conform legii salariile bugetarilor trebuie să revină la nivelul din 2010, dinaintea tăierilor, iar pensiile nu pot să scadă oricum, deoarece Curtea Constituţională a dat o decizie în acest sens. Deci manipulare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge