Statele Unite exportă ilegal deşeuri medicale în alte ţări

By | 16 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Se pare că Statele Unite au găsit o modalitate uşoară de a scăpa de deşeurile lor spitaliceşti, trimiţându-le în alte ţări.

Brazilia a primit recent două containere cu 45 tone de deşeuri medicale ilegale din SUA. Inspectorii au găsit lenjerie de pat, halate, feţe de pernă, ​​şorţuri şi scutece, împreună cu mănuşi, seringi, bandaje şi catetere, toate cu pete de sânge. În conformitate cu legislaţia braziliană, este ilegal importul de deşeuri medicale, iar inspectorii vamali afirmă că acesta reprezintă un comerţ ilegal cu deşeuri.

Agenţia Braziliană de Control al Bolilor a declarat că aceste materiale pot răspândi boli precum hepatita A şi B.

Poliţia Federală Braziliană şi Autoritatea de Supraveghere Sanitară de Stat au închis două depozite unde au fost stocate deşeuri. Proprietarul afacerii a declarat că a fost o victimă a unei scheme de fraudă a companiei americane.

Guvernatorul a numit persoanele implicate escroci şi a acuzat vama SUA că nu este în măsură să împiedice transferul acestor deşeuri medicale. El a solicitat, de asemenea, ca guvernul federal să facă o plângere formală la guvernul Statelor Unite pentru această situaţie. Între timp, agenţia de transport maritim raportează că mai sunt pe drum alte 14 containere.

Sursa: Presstv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge