Statul român e tot mai lacom

By | 26 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Tind să cred că toată gargara asta făcută de Băsescu în legătură cu reforma statului, cu bugetul prudent şi măsurile de austeritate, ascunde de fapt doar o foame nemăsurată de bani a statului, probabil din cauză că la anul începe returnarea împrumutului de la FMI, sau poate şi pentru că tot la anul sunt alegeri.

După ce preşedintele spune la televizor că nu se pot plăti pensii şi salarii la nivelul cerut de lege, pentru că „oricum nu sunt bani”, Guvernul modifică legea finanţelor publice locale, cu scopul de a reduce cu 5,5% cotele defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale.

Cotele defalcate din impozitul pe venit scad de la 77% la 71,5%, pentru a asigura resursele necesare finanţării de la bugetul de stat a standardului de cost per elev/preşcolar în învăţământul preuniversitar, care include ca element de cost şi finanţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

De asemenea, actul normativ prevede eliminarea impozitului pe veniturile din pensii din baza de defalcare către bugetele locale şi rămânerea acestuia ca venit definitiv al bugetului de stat.

Sursa: Financiarul

Cu alte cuvinte, Guvernul vrea să ia bani de la bugetele locale şi să-i transfere la bugetul de stat. Asta în condiţiile în care Primăriile au cheltuieli suplimentare în perioada ierni, cu încălzirea, acordarea de ajutoare populaţiei, deszăpeziri etc. Să ne amintim că statul a redus deja subvenţia acordată pentru încălzire de la 350 de milioane de lei la 120 de milioane, punând şi mai multă presiune asupra bugetelor locale.

Dacă avem în vedere că bugetul Ministerului Educaţiei se reduce de la 8,9 miliarde lei la 8,7 miliarde lei, mă întreb unde se duc toţi aceşti bani pe care statul îi adună cu lăcomie, dar este foarte zgârcit atunci când trebuie să-i distribuie în interes public?

6 păreri la “Statul român e tot mai lacom

  1. Alex

    Nu confunda nimic, are creierul spalat de filosofiile si psihologiile de tip gandire pozitiva care spun ca noi suntem mereu primii vinovati orice s-ar intampla. Variantele fataliste spun ca ne meritam soarta. Nu exista nici un „noi”, „voi” sau „ei” ci doar conventii pentru a judeca foarte rapid, incorect si in bloc o categorie.
    Statul, de fapt o parte a elitei economice se pregateste pentru anii urmatori, banii adunati fiind transformati in viitoarele unitati de schimb economic.
    Dar asta nu e politica basesciana, ci globala: acumularea banilor cat inca mai exista. Globalizarea a fost cea mai buna forma de distrugere a localismelor si autonomiilor regionale. Nimic nou sub soare.

  2. Zob

    Idei subversive.

    1. Statul este duşmanul poporului
    2. A existat comunism.
    3. Nu există capitalism în România.

    Lista poate continua cu lista ideilor proliferate de doctorii capitalişti ai manipulării.

    Considerâm prima idee inoculată autorului.
    „Statul este lacom” este o idee inoculată pentru a submina increderea în statul naţional în grupul care ţine ordinea în interiorul unei colectivităţi rasiale sau etnice. Subminarea statului trebuie să transfere treptat funcţiile statului naţional suprastatului imperial.

    În fapt ceea ce fac imperialiştii este să transforme statul într-un grup de deposedare a naţiunii şi de exterminare a ei după ce au suprimat baza economică a statului.

    Autorul articolului nu are destulă pătrundere psiho-sociologică şi de aceea a căzut victimă a cestei forme de intoxicare ideologică.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Autorul nu vorbeşte despre stat la modul abstract şi general, ci despre clica actuală de ticăloşi, care se prefac că guvernează în timp ce jefuiesc, vând şi distrug de fapt statul naţional. 🙂

  4. Alex

    Da, statul este dusmanul poporului, cel mai mare raper. Cel mai recent si cretin exemplu: http://www.ziare.com/articole/legislatie+tigari+incendiu
    Nu de incendii ii pasa statului, ca si asa nu prea mai e ce sa arda, ci de intoxicarea populatiei, facand-o sa fumeze la foc continuu. Cine e in stare sa faca un incendiu cu o tigara, va reusi si prin alte gesturi neatente.
    Zob, daca tot vorbesti de idei subversive, vad la tine pe blog Apelul lui Corut, un securist care-si face bine treaba in dezinformare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge