Telefoanele mobile ne fac tot mai stresaţi

By | 2 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un studiu realizat de Institute of Leadership & Management din Marea Britanie la care au participat mai mulţi angajaţi şi manageri ai unor firme a atătat că, deşi intrarea în viaţa noastră a telefoniei mobile ne-a oferit posibilitatea să muncim mai inteligent şi mai eficient, cu toate acestea folosirea tehnologiei comunicaţiilor mobile a adus mai mult stres în viaţa noastră, solicitări mai mari şi un program prelungit la locul de muncă.

Peste jumătate dintre respondenţii la sondaj sunt mai stresaţi şi muncesc mai multe ore decât în urmă cu 10 ani. O treime dintre cei 1.400 de participanţi la studiu spun că sunt nefericiţi la locul de muncă.

Telefoanele mobile şi alte „unelte tehnologice” se situează pe primul loc în lista lucrurilor pe care managerii şi angajaţii şi-ar fi dorit să nu fie inventate niciodată.

„Tehnologia mobilă pune o presiune puternică pe oameni să răspundă rapid solicitărilor şi îi tentează să muncească peste program, ceea ce a crescut inevitabil nivelul de stres”, se arată în raport.

Chiar dacă inventarea telefoanelor mobile şi mai ales a smartphone-urilor constituie o oportunitate imensă pentru angajaţi să muncească mai inteligent şi mai eficient, situaţia este tocmai pe dos şi a dus la dereglări care pot afecta sănătatea acestora.

smartphone de business

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge