În războiul Băsescu – Arafat a învins poporul român

By | 13 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Azi am asistat, pentru prima oară în ultimii 22 ani, la o zvâcnire autentică a societăţii civile româneşti. Românii au arătat că pot lua atitudine şi îşi pot face auzit glasul şi fără să îi împingă cineva de la spate şi să-i organizeze pentru acţiuni care servesc interesele unor grupări politice sau private.

Traian Băsescu a făcut în această seară un gest care i-a mirat până şi pe susţinătorii săi: a cerut public premierului Boc să retragă din dezbaterea publică proiectul Legii Sănătăţii, a cărei dezbatere a iscat aceste evenimente fără precedent.

Asta arată că cei care ne conduc, nu sunt chiar atât de puternici şi invincibili precum vor ei să pară, ci această putere iluzorie le este dată de lipsa de reacţie a societăţii civile.

Traian Băsescu şi regimul pe care l-a instaurat în România îşi bate joc de poporul român de ani buni. Au fost tăiate salarii, s-a mărit TVA-ul, s-au dat legi împotriva intereselor cetăţenilor, românii au fost jigniţi în public de multe ori de preşedintele ţării, au fost îndemnaţi să plece din ţară, au fost sfidaţi, minţiţi, manipulaţi…

Totuşi, oamenii au acceptat toate aceste abuzuri cu dinţii scrâşniţi, în tăcere, au căutat să nu dea atenţie acestor lucruri, sau dacă au protestat, în anumite momente, au făcut-o timid şi neconvingător.

Ce le lipsea până acum românilor, pentru a lua atitudine împotriva nedreptăţilor la care conducătorii ticăloşi i-au supus? Le lipsea un lider integru, curajos, demn şi care este devotat oamenilor pe care îi reprezintă! Poporul avea nevoie de  cineva care să le redea speranţa că mai există oameni care cred în cinste, conştiinţă, vocaţie, respect pentru ceilalţi, solidaritate…

Şi au văzut toate acestea în persoana dr. Raed Arafat, un sirian stabilit acum 31 de ani în România, care a creat, fără niciun interes pecuniar, un sistem medical de urgenţă eficient, performant, care este recunoscut în plan internaţional ca unul dintre cele mai bune. Un foarte bun profesionist care care a avut curajul să-l înfrunte pe Băsescu şi să-şi susţină punctul de vedere.

La această oră protestatarii bucureşteni din Piaţa Revoluţiei se îndreptă spre Palatul Cotroceni scandând „Jos Băsescu!”, „Haideţi cu noi, ca pe 22!” şi „Raed Arafat, un om adevărat!”

Ceea ce se întâmplă în aceste momente la Bucureşti, Braşov şi în alte câteva oraşe din ţară poate fi începutul unei noi Revoluţii… una autentică de această dată! 🙂

2 păreri la “În războiul Băsescu – Arafat a învins poporul român

  1. Maria

    Să nu ne lăsăm înșelați,este diabolic de viclean.Ăsta totdeauna a vorbit înșelător, cu două înțelesuri.Când a anunțat retragerea proiectului de lege din dezbatere publică sigur avea (are) deja pregătit planul doi, de ex.asumarea răspunderii în parlament.Niciodată răzbunarea lui nu a întârziat să apară – vezi cazul polițiștilor.Omul este bolnav de putere, ură și răzbunare, susținute din păcate de instituții care ar trebui să slujească poporul și nu pe acest tiran bolnav aflat pasager la conducerea statului.N-au învățat nimic acești susținători, din istoria noastă și a lumii în general, despre soarta dictatorilor.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Perfect adevărat, dar cred că lumea a început să-i recunoască trucurile şi şmecheriile ieftine. Asta se vede chiar acum! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge