Cine sunt lunetiştii din Siria?

By | 30 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Pornind de la declaraţiile ambasadorului SUA la Bucureşti, domnul Mark H. Gitenstein, care ne îndemna să ne bucurăm că putem protesta fără să ne temem că vom fi împuşcaţi de pe acoperişuri, s-a iscat o discuţie pe Facebook, având ca subiect la ce anume s-a referit domnul ambasador.

Unii susţineau că e vorba de “teroriştii” din decembrie 1989, care vânau revoluţionari din cele mai neaşteptate locuri, alţii credeau că este vorba mai degrabă de lunetiştii care omoară civili în Siria.

Am căutat şi eu de curiozitate pe Internet (atât cât mai e liber) să văd cine sunt aceşti lunetişti şi am găsit destulă informaţie. Şi aici părerile sunt împărţite: lunetiştii par să fie ori agenţi CIA, ori agenţi Mossad, saudiţi susţinuţi de CIA sau militari NATO.

Curios este că la mai toate articolele care vorbesc despre acest subiect, clipurile de pe Youtube care prezentau imagini cu luneştii din Siria au dispărut odată cu conturile de pe care au fost postate. Un exemplu aici.

Am găsit totuşi un filmuleţ, dar din păcate nu are subtitrarea în limba engleză, prezentă în celelalte cazuri. În el se poate observa clar că cei care au fost prinşi şi se presupune că au tras în populaţie de pe clădiri, nu par a fi deloc arabi, ci mai degrabă americani sau europeni.

Aşa că nu ar fi exclus să găsim şi pe la noi un Tom Berenger sau un Mark Wahlberg pe terasa Intercontinentalului sau pe acoperişul Teatrului Naţional! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge