Corectitudine în stil românesc

By | 21 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Cam de 5 ani sunt conectat la Internet printr-o reţea de cartier, la care m-am abonat. De câte ori mă duceam să-mi plătesc taxa, cel de la casierie mă întreba dacă vreau bon fiscal. Eu bineînţeles, spuneam că vreau, pentru că mi se pare normal să ai ceva la mână în caz că apar neînţelegi legate de plata la zi a Internetului. De multe ori respectivul se făcea că uită să-mi dea bon şi atunci solicitam eu acest lucru.

De ceva timp încoace, după ce s-au făcut unele modificări la firmă, schimbându-se denumirea, serverele şi alte chestii, am primit un fel de carneţel în care la fiecare achitare a taxei, casiera îmi pune o ştampilă. Această nouă casieră, după ce mi-a făcut de vreo câteva ori figura, cu „vă dau şi bon?” şi încă de câteva ori a motivat că nu merge casa de marcat, a încercat să îmi explice că nu este nevoie neapărat de bon şi că nu e nicio problemă dacă nu îmi dă. Aşa că vreo 2 -3 luni nu am mai cerut bon la achitarea taxei.

În această seară, pentru că la casierie nu era nimeni când am ajuns acolo, am avut ceva timp să mă uit pe la afişele de pe geam. Şi acolo am descoperit cu stupoare unul pe care scria, destul mare, „Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal etc.”

Ceea ce nu înţeleg este, de ce, dacă firma pune un astfel de afiş, angajaţii săi caută să mă convingă că nu e nicio problemă dacă nu primesc bonul fiscal???

4 păreri la “Corectitudine în stil românesc

  1. ion

    Romania fiind *tara tuturor absurditatilor*,nu ma mira.Eu am patit ceva similar la o firma de avocatura:am primit o consultatie juridica de la d-nul avocat,dupa care m-am intors la secretara.Am intrebat cat ma costa consultatia,la care domnisoara(?)secretara mi-a indicat un afis:*Consultatie juridica-25 ron*.Am platit si am asteptat…bonul fiscal.Domnisoara s-a uitat la mine lung,neantelegand ce mai astept.Cand am intrebat-o despre bonul fiscal,ce credeti ca mi-a raspuns?*Pai doriti bon fiscal ptr.25 de lei?*Tineti cont ca eram la un cabinet de avocati,unde se presupune ca ar trebui sa se respecte litera legii…Fara comentarii suplimentare…

  2. Alex

    Hartii, dovezi, bonuri nu primesti nici daca reziliezi un contract cu plata in avans(deci in pierderea ta). Asa fac mari firme, personalul fiind romanesc.Afli ca nu exista formular specializat pentru asa ceva. Peste ani afli ca mai era ceva de plata, lasat sa se umfle, ca si penalizare. N-ai dovada, nu poti dovedi.
    Dane, ar fi „tari” 3 chestii tipic romanesti: 1. Sa intre un „anonim” lucrator de la firma de net si sa-ti raspunda taios aici si in alta parte, sub semnul asa-zisului anonimat, 2.sa-ti taie netu drept pedeapsa ,3. Rude, prieteni buni sa-ti zica „n-are dom’le cum sa fie asa! nu se poate! inventezi!” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge