"Greaua moştenire" lăsată de guvernările PDL

By | 9 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

1. Bomba „Blejnar”: sistem patronat de şeful ANAF, a fost unul bazat pe corupţie şi evaziune fiscală ce a avut drept consecinţă pierderi grave pentru buget, în primul trimestru. După schimbările şefilor de la ANAF s-au înregistrat creşteri ale încasărilor cu 1 miliard de lei. Nivelul mărit, cu 16% al taxelor şi impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini a fost adoptat în martie 2012 de către ANAF şi aprobat de guvernul Boc.

2. Poşta Română – pierderi de peste 100 milioane şi existenţa riscului falimentului. Perspectiva falimentului. Vinovaţi, lideri importanţi ai PDL în frunte cu preşedintele PDL Prahova (Roberta Anastase – n.a.)

3. Hidroelectrica + Oltchim: pierderi de 1,2 miliarde euro la Hidroelectrica, şi datorii de 700 milioane euro la Oltchim (700 mil euro). Grupuri de interese („băieţii deştepţi”) susţinuţi de ministrii PDL încearcă să revină, să obţină în justiţie verdicte favorabile pentru a putea căpuşa cele două obiective.

4. POSDRU şi alte programe sectoriale sau regionale blocate pentru deficienţe constatate de audituri naţionale şi europene în perioada 2010 – 2011. În 3 luni, Guvernul USL a absorbit cât PDL într-un an.

5. Taxa de claw-back, decisă de Guvernul Boc prin ordonanţă de urgenţă plus deficitul de 700 milioane lei pentru funcţionarea spitalelor în 2012, sumă nebugetată pentru trimestrul IV + plus numeroase spitale închise.

6. Subvenţia pentru agricultură – scăzută de la 32 la 12 euro la hectar.

7. Subfinanţarea armatei – doar 1,2% din PIB (în loc de 2,36%).

8. Criza de personal în Poliţie – din cauza blocării angajărilor.

9. CNAS – s-au organizat licitaţii dubioase în valoare de aproape 100 milioane de lei pentru achiziţii informatice, plus absenţa bugetului pentru medicamente, plus sistemul de corupţie lăsat moştenire de la fostul preşedinte Lucian Duţă.

10. Negocieri ale lui Traian Băsescu şi Emil Boc cu FMI – efecte, creşterea preţului la gaze cu 15% şi eliminarea totală a subvenţiei la încălzire.

11. TVR – un dezastru cu datorii de 140 milioane.

12. Reducerea indemnizaţiei pentru mame + netrecerea în buget a indemnizaţiei pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

13. Taxa auto – 400 milioane încasate ilegal de la şoferi care vor trebui returnate.

14. Absenţa fondurilor pentru punerea în aplicare a codurilor juridice – PDL nu a prevăzut în buget aceste fonduri, consecinţa: blocarea punerii în aplicare a codurilor.

15. Situaţia din Educaţie – clasa pregătitoare introdusă din 2012, fără alocarea de fonduri suficiente, posturi blocate, bugetul pe 2012 nu permite finanţarea până la sfârşitul anului + deturnare a 50 milioane lei de către firme arondate PDL.

Sursa: Cotidianul

La toate acestea aş mai adăuga OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, în urma căreia anul acesta, zeci de mii de persoane cu venituri reduse au fost puse pe drumuri, pentru tot felul de documente, copii xerox, timbre fiscale şi alte bazaconii prin care să dovedească faptul că au avut dreptul la ajutorul de încălzire primit iarna trecută, iar alte câteva mii trebuie acum să returneze sumele primite. Toate acestea având ca scop descurajarea acestor persoane ca pe viitor să mai solicite respectivele ajutoare.

Sau Codul Muncii varianta Băsescu-Boc, care începe acum să îşi arate roadele, adică contracte pe perioadă limitată, muncă pe degeaba, după care urmează concedierea şi o serie de alte abuzuri ale patronilor favorizaţi de noua legislaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge