Polonia intenţionează să cheltuiască 400 de milioane USD pentru scutul anti-rachetă

By | 21 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Varşovia intenţionează să cheltuiască până la 400 milioane dolari SUA pentru crearea sistemului său de apărare anti-rachetă, după ce Rusia a anunţat că desfăşoară armament în apropierea graniţelor Poloniei, ca răspuns la propunerea americană de amplasare a sistemului defensiv anti-rachetă.

Scutul american de apărare anti-rachetă în Europa – pe care Rusia, îl vede ca o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale – a fost un subiect de dispută între Moscova şi NATO. Washingtonul susţine că nu există nicio ameninţare, dar a refuzat să ofere garanţii din punct de vedere juridic, că sistemul nu va fi folosit împotriva Rusiei.

Moscova a subliniat că, deşi are toată capacitatea de a răspunde în mod adecvat la amplasarea scutului, ar prefera ca planurile Washingtonului să fie revizuite. Nu contează ce termeni utilizează partea americană, planul de apărare antirachetă „este încă un element al unei curse a înarmării”, a declarat recent preşedintele Vladimir Putin.

Ca parte a proiectului său, SUA intenţionează să staţioneze în Polonia un dispozitiv SM-3 de interceptare rachete până în 2018.

Sursa: RT

Mie toată povestea asta cu scutul anti-rachetă mi se pare puţin anapoda. Deci, americanii le propun polonezilor să accepte amplasarea scutului. În replică, ruşii desfăşoară armament la graniţa cu Polonia. Iar de teama ruşilor, polonezii acceptă instalarea sistemului defensiv anti-rachetă. Asta miroase puţin a jocuri de culise la nivel mondial, făcute de unii care vor război cu orice preţ. Cine să fie ei oare, cin’ să fie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge