Australienii vor să ucidă 1,2 milioane de cămile sălbatice, pentru reducerea gazelor cu efect de seră

By | 12 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Australia are în vedere câştigarea de „credite de carbon” prin uciderea cămilelor sălbatice, ca modalitate de combatere a schimbărilor climatice.

Sugestia este inclusă în „Carbon Farming Initiative” de la Canberra, un document consultativ emis de către „Departamentul pentru schimbările climatice şi eficienţa energetică”.

Northwest Carbon, o societate comercială din Adelaide, a propus sacrificarea unui număr de 1,2 milioane de cămile sălbatice, care cutreieră zona Outback, moştenite de pe vremea când au fost introduse pentru a-i ajuta pe primii colonişti în secolul al 19-lea.

Considerată un dăunător, ca urmare a prejudiciilor pe care le aduce vegetaţiei, o camilă produce pe an, în medie, cantităţi de metan echivalente cu o tonă de dioxid de carbon, ceea ce face ca acestă specie să fie unul dintre marii emiţători de gaze cu efect de seră din Australia.

În planul său, Northwest Carbon a declarat că animalele vor fi împuşcate din elicoptere sau adunate şi trimise la un abator pentru consumul uman sau pentru animale de companie.

„Suntem o naţiune de inovatori şi găsim soluţii inovatoare pentru provocările noastre – aceasta este doar un exemplu clasic,” a spus Tim Moore, director executiv la Northwest Carbon, conform Australian Associated Press.

Ideea a fost printre cele acceptate în discuţie de către guvern, care caută să „ofere noi oportunităţi economice agricultorilor, producătorilor şi deţinătorilor de terenuri forestiere”, în cazul în care vin cu modalităţi de reducere a emisiilor, conform documentului.

Cu o economie bazată foarte mult pe energia produsă pe bază de cărbune şi pe exporturile miniere, Australia este una din ţările cu cea mai mare poluare pe cap de locuitor, iar guvernul caută modalităţi pentru a rezolva acestă problemă.

Sursa

Ori în această ţară „demenţa verde” a atins cote alarmante, ori este vorba de încă o afacere murdară, în genul celei cu caii sălbatici de la Letea din ţara noastră. Dacă alegem prima variantă, atunci, mă întreb, cât mai durează până distrugem toate vieţuitoarele de pe acest pământ, pentru „a slava planeta”?! Şi în definitiv, a cui este acestă planetă şi de cine trebuie de fapt să o salvăm???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge