Şi dacă profeţiile sunt de fapt conspiraţii?

By | 22 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Profeţiile şi profeţii există de când lumea şi pentru asta stau mărturie scrierile religioase şi dovezile istorice din întreaga lume. Dar în ultimul timp predicţiile şi profeţiile de tot felul s-au înmulţit peste măsură, devenind un fel de modă, sau metodă de a crea isterii în masă.

Avem experţi în economie ca Nouriel Roubini, sau speculatori financiari ca George Soros, care prevăd crize financiare, războaie şi revoluţii populare, avem FMI, Banca Mondială, agenţii de rating, care prevăd recesiuni sau creştere economică, avem climatologi care vestesc schimbări climatice majore, OMS, care ne mai sperie din când în când cu câte o pandemie ucigătoare şi în fine, „cercetătorii” care ne anunţă că peste două luni vine Apocalipsa, conform unui presupus calendar mayaş, care este aşa de complicat şi de greu de descifrat, încât nici măcar ei nu îl înţeleg prea bine.

Dar s-a gândit oare cineva, că cei care care fac tot felul de profeţii, s-ar putea să fie în legătură cu cei care pun la cale respectivele evenimente, sau chiar cei care le pun la cale?! Să ne imaginăm următorul scenariu. Un individ pune o bombă într-o clădire şi setează cronometrul să o detoneze peste o oră. Apoi anunţă presa că peste o oră într-un anumit loc se va produce o explozie devastatoare. Peste exact o oră, explozia se produce şi toată lumea va crede că respectivul este un mare profet şi clarvăzător. De fapt, tot ceea ce a făcut individul a fost să anunţe ceva pe care tot el îl planificase în secret mai înainte!

La fel şi cu profeţiile din mass-media. Bancherii pregătesc o criză prin speculaţii şi manipularea fluxului monetar şi cu un an înainte îl pun pe Roubini să o profeţească. FMI ne impune nouă nişte măsuri care în mod previzibil duc la dezastru, după care fac o „analiză” şi ne anunţă că am intrat în recesiune. Cercetătorii de la „Big Pharma”, creează un virus gripal în laborator, după care profeţesc o pandemie.

Mă gândesc că şi mult anunţata „Apocalipsă mayaşă” de pe 21 decembrie 2012, este de fapt paravanul pentru un mega complot, cum a fost cel de pe 11 septembrie 2001. Deja am citit articole în care se spune că nave chineze şi americane se luptă în Pacific cu o civilizaţie extraterestră. 😆

5 păreri la “Şi dacă profeţiile sunt de fapt conspiraţii?

  1. ChavaLito^

    ma crezi Dane ca am aproape 2 ani de cand nu ma mai uit la TV? o singura afirmatie adevarata am auzit la Tv pe Cartoon Newtwork la niste desene animate ca ‘Televizorul spala creierul’

  2. Sorin

    Poate nave chineze se lupta cu nave americane! (asta as mai crede) Dar nu cred ca se lupta cu extraterestri, daca sunt destul de avansati sa calatoreasca ani lumina, atunci ar avea si arme cu care ne pot rade de pe planeta.

  3. Ilie

    Foarte bun materialul! Da, m-am gandit si eu ca cei care fac tot felul de profetii, s-ar putea sa aiba legatura cu organizarea acestor evenimente. Asa cum am mai spus, se pare ca totul este o orchestratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge