Reabilitare termică „gratuită” pe banii proprietarilor

By | 31 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Azi Guvernul a aprobat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Proiectul prevede o serie de noi reglementări legate de lucrările de reabilitare termică a locuinţelor, care aduc o serie de modificări ale procedurilor practicate până în prezent.

Reabilitarea termică a locuinţelor se va putea face combinat, cu fonduri europene (60%), contribuţia consiliilor locale şi a asociaţiilor de proprietari (40%). Cota de contribuţie a proprietarilor nu poate fi mai mică de 10% din valoarea lucrărilor.

Noul act normativ prevede posibilitatea primăriilor de a prelua şi sarcina financiară a asociaţiilor de proprietari, dar cu recuperarea ulterioară a sumelor, în termen de maxim 10 ani.

Sursa

Deci mai întâi proprietarii sunt ademeniţi cu gratuitatea şi pe urmă sunt puşi la plată, evident pe baza unui credit, menit să mai crescă puţin profiturile unor bănci europene. Până acum în Bucureşti, în sectorul 2, aflat în grija primarului Neculai Onţanu, blocurile de locuinţe erau reabilitate cu costuri suportate integral de Primărie. Cu noile reglementări, să înţelegem că proprietarii locuinţelor vor trebui să îşi achite partea în maxim 10 ani?! Mie nu mi-ar conveni deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge