Interzis la aparatele de aer condiţionat şi antene de satelit pe faţadele clădirilor din Bucureşti

By | 13 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Aparatele de aer condiţionat ar putea fi interzise pe faţadele clădirilor din Capitală. În plus, bucureştenii nu vor mai avea voie să îşi monteze la vedere nici antenele de satelit. Asta dacă proiectul de regulament pus în dezbatere publică va fi aprobat. Potrivit aceluiaşi document, toate cablurile pentru electricitate şi comunicaţii trebuie îngropate.

De asemenea e stabilit şi un cod de culori pentru clădirile din Bucureşti. Ele vor putea fi vopsite în culori deschise ca alb, galben, gri, bej, însă cromatica va trebui aprobată de către arhitectul şef al Capitalei. „Se vor utiliza culori predominant deschise şi neutre din următoarele categorii: alb, galben, gri, bej. Acestea vor fi stabilite  prin autorizaţia de construcţie sau prin avizul tehnic prealabil al arhitectului şef”, se mai arată în proiect.

Proiectul face parte dintr-un program de reabilitare a clădirilor din Bucureşti şi a fost publicat pe site-ul Primăriei. Acesta mai stabileşte că proprietarii clădirilor cu risc sunt obligaţi ca, din proprie iniţiativă, să treacă la reabilitarea lor.

Sursa: Realitatea

7 păreri la “Interzis la aparatele de aer condiţionat şi antene de satelit pe faţadele clădirilor din Bucureşti

  1. Adrian

    Sunt de acord cu totul, mai putin cu partea aerului conditionat. Ala nu ai cum sa-l pui le acoperisul blocului.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Oricum, s-ar putea ca aparatele de aer condiţionat să fie înlocuite, pentru că UE a dat o directivă în care sunt aprobate doar cele pe sistem nou, cu invertor, iar cele de tip vechi vor fi scoase de pe piaţă.

  3. marian emil

    Aparatelor de aer conditionat care contin nu stiu ce gaz inert care polueaza stiam ca este o directiva a UE care va cere scoaterea lor din uz prin 2014.Cit priveste antenele,se pot monta pe bloc,mai complicat e la casele de patrimoniu.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Nu e vorba de gazul folosit, ci de o nouă tehnologie care permite un consum mai redus de energie.

  5. marian emil

    Eu am redat cum am auzit stirea.Pe criteriul consumului nu se poate interzice un aparat asa ca au inventat chestiunea cu poluarea (sic!).
    Agentul de racire R14 (freon) produce efect de sera si…sa-ti cumperi aparat nou.Se vor lega si de frigidere insa aici le va fi mai greu…

  6. dan

    de locuri de munca si multe altele nu se ocupa domni astia alesi numai de tot felul de porcarii

  7. Viridis

    Pana se va duce la bun sfarsit aceasta directiva,va aparea alta,care poate o sa o modifice,sau o sa o contrazica pe actuala.Cam asa se intampla la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge